ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
err0r написа:По-скоро е обратното...

style 12
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
err0r написа:По-скоро е обратното...
за стайл 34 и 36 знаем ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- killers
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 3.0 бензин
killers написа:здравейте колеги имам проблем с парното поне аз така си мисля на скоро преди да стане студено сложих антифриз но го сложих като първобитния човек .от ляво на мотора има един голям маркуч който влиза в радиатора и от там извадих водата .развих скобата и газ ама тъп съм има пробка точно до капачката на радиатора развий и си долей .сигурно има въздух в системата и сега духа топло само от моята страна .климата е на 2 зони пробвах от пробката да обезвъздуша но нищо. стрелката за водата си седи на средата. има ли друга пробка да изкарам въздуха и дали е от това проблема че не топли а и сега тази тръба от ляво не иска да се стопли а неми прегрява .колата е е36 купе
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
На студен мотор отвори баш си капачката на радиатора и долей колкото течност е необходима.

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Има ли разлика в задните пружини на седан комби и купе? И кой са взаимозаменяеми ако има разлика

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Тези за комби са по-твърди, по-скоро пригодени за по-голям товар. Иначе купе/седан са еднакви.

killers написа:killers написа:здравейте колеги имам проблем с парното поне аз така си мисля на скоро преди да стане студено сложих антифриз но го сложих като първобитния човек .от ляво на мотора има един голям маркуч който влиза в радиатора и от там извадих водата .развих скобата и газ ама тъп съм има пробка точно до капачката на радиатора развий и си долей .сигурно има въздух в системата и сега духа топло само от моята страна .климата е на 2 зони пробвах от пробката да обезвъздуша но нищо. стрелката за водата си седи на средата. има ли друга пробка да изкарам въздуха и дали е от това проблема че не топли а и сега тази тръба от ляво не иска да се стопли а неми прегрява .колата е е36 купе
Бях писал по-напред в темата за обезвъздушаването, хвърли един поглед по-долу.
Обезвъздушаването става на загрял двигател и то както трябва - пипаш дебелия маркуч от лявата страна на термостата, за да видиш дали е отоворил вторият кръг на охладителната система, ако не е, чакаш да отвори(обикновено няколко минути след като стрелката на охладителната течност стигне средата), можеш да подаваш газ до към 2000-2500 оборота, за да стане по-бързо. След като отвори, пускаш парното на топло(на която и да е степен) и можеш да пристъпиш към обезвъздушаването(приемаме, че през цялото това време до сега капачката за обезвъздушаване и тази на радиатора са махнати и системата е напълнена с антифриз както трябва). Слагаш капачката на радиатора и я стягаш. След това започваш да подаваш леко газ, докато бликне антифриз от пробката за обезвъздушаване. Подаваш така леко, докато струйката стане плътна и без никакви балончета. Още преди да е спряла да излиза струята, слагаш капачка и стягаш. За по-сигурно изчакваш системата да поработи на затегната пробка и след минута-две я развиваш леко, докато излезе антифриза измежду капачката и радиатора(има малко каналче в пробката). По времето на тези операции хвърляш по едно око на стрелката за температура на охладителната течност дали си е както трябва в средата. Затягаш пробката и си готов. Покарваш си колата, като гледаш по-често от обикновено към стрелката на охладителната течност. На следващият ден, преди да я запалиш виж до къде е антифриза, ако си направил всичко както трябва, ще има нужда да се долее малко, докато стигне средата. И си готов.
вапроса ми е следниа идвам си от сервиза днес и питах ги дали моита кола има маховик и вапросниа човек ми каза че 318i m43 1997г тоуринг двигател е без маховик само с саеднитиел штото моите са трагнали да заминават и реших да питам колко пари се ме одрусат,туи че дилемата е моита кола има ли маховик или не!!!!!И следниа вапрсо като покарам колата примерно повече от 200 километра като загрее като отпусна саеднитела се чува едно страно тракане като при дизелов двигател под колата точно от скоросната кутия.и това го прави зима лети нон стоп.какво може да е .Мерси предварително.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Купи си комплект съединител и лагер и го смени. Обаче задължително при друг майстор. 

Never mistake motion for action...
конкретно колега не разбрах колата има или няма маховик.а комплекта лук или sach подобре.мс за одговора
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
emo92 написа:конкретно колега не разбрах колата има или няма маховик.а комплекта лук или sach подобре.мс за одговора
Ами този съединител как контактува с мотора? Имаш маховик.

- velchev750
- Потребител
-
- Кара: Жените да казват само дa
- Мечтае да кара: E66 750Li
velchev750 написа:Колеги, здравейте. Имам питане отностно термостата на моята е36 318ис с М42 мотор. Мога ли да и сложа термостат от М44Б19. Мисля, че не би трябвало да има проблем, но искам по-компетентно мнение. Благодаря

В 4 сутринта с Бумер на разходка...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Кога е най-подходящия сезон за смяна на чистачки?