Внос на кола от Германия по поръчка
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Re: Внос на кола от Германия по поръчка
И аз така преди време търсих човек да ми купи точно набелязана кола (в Латвия беше, не в Германия), ама повечето автоджамбази много бързо искат да забогатяват, пък и като чуят Латвия все едно ги пращам до Южния полюс. Отделно с документи не им се занимавало, не знаели процедурите, ама иначе пари искат да взимат
Накрая запалих самолета отидох, купих я, набих и едни транзитни номера и си я докарах като пич. Моя съвет е да не се занимаваш с тоя и оня, вълка нали знаеш защо му е дебел врата.

Накрая запалих самолета отидох, купих я, набих и едни транзитни номера и си я докарах като пич. Моя съвет е да не се занимаваш с тоя и оня, вълка нали знаеш защо му е дебел врата.
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
абе аз решение на въпроса съм намерил, ама нали знаеш, че е хубаво да проучиш алтернативите )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ivo098 написа:И аз така преди време търсих човек да ми купи точно набелязана кола (в Латвия беше, не в Германия), ама повечето автоджамбази много бързо искат да забогатяват, пък и като чуят Латвия все едно ги пращам до Южния полюс. Отделно с документи не им се занимавало, не знаели процедурите, ама иначе пари искат да взимат![]()
Колега а като стане фал с колата и не успее джамбазина да я докара какво правиме?
ти не плащаш щото не е свършил работа а той е с 1000лв. назад за разходи и едни 2500-3000км. в повече в живота си, ха честито

Аз не се занимавам с внос на коли, изобщо, просто съм ходил доста пъти да си купувам и за себеси и за приятели.
Просто са ми се случвали гореописаните неща и много добре знам защо колегите неискат да се захващат с подобна задача, нож с две остриета е.
Най хубаво е човек да отиде сам да си свърши работа хем екскурзия ще си направи, хем ще е доволен от това което е избрал сам.
С малко повече късмет и нужните познания не е невъзможно да се върнеш с хубава кола на хубава цена( което неозначава по ефтина от това което има на тукашния пазар).

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Така е... странно е как се говори за докарване на кола от Германия все едно да я мръднеш от Горубляне до Люлин... 500лв били много, незнам си какво... много са, когато ги даваш... само че когато ти трябва да я докараш и да се занимаваш, изведнъж тия 500лв стават някакви много оправдани...
Един човек разбира за какво иде реч чак когато отиде и поне веднъж докара една кола от по-далечно разстояние... докато не го направи знае много да говори, като в повечето случаи не знаят какво говорят.
Но е вярно - който му се струва скъпо да отиде сам да си я докарва... лесно, трудно - няма значение....
Да види сам какво е.
Един човек разбира за какво иде реч чак когато отиде и поне веднъж докара една кола от по-далечно разстояние... докато не го направи знае много да говори, като в повечето случаи не знаят какво говорят.
Но е вярно - който му се струва скъпо да отиде сам да си я докарва... лесно, трудно - няма значение....

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Хаос написа:нищо особено не е колата, 540ка от Нюрнберг
Хм... Много ми е близко Нюрнберг. На 100км е. Мога да ти я докарам, но ти не искаш да е на ход. Другото, което ме спира да ти предложа решение е времето. В момента тук е ад. Много сняг, задръствания и катастрофи постоянно. Иначе не ми пречи да ти свърша работа.
Моят съвет е да си хванеш автобуса, да дойдеш до тук, да отседнеш в хотелче за една вечер (40евро) и на сутринта си ти. Купуваш, номера и тръгваш за БГ.

Другото е обаче, ако е скрил нещо продавача... Тогава става доста неудобно...
Не искам много, искам всичко!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Преди около 5г. ходих с едни доказани джамбази в града(не ги познавах лично) "да си вкарвам" кола от Германия. Уговорката тогава беше следната. Отиваме до Германия, по-точно Нюрнберг. Гледаме на следващия ден след пристигането реално коли(бях тръгнал за Сивик 5ген. или Мазда 323 С или В), ако до ранния следобяд не намерим нищо подходящо ми дават да карам една тяхна кола до България т.е. реално ме наемат като шофьор и ми дават 200лв. Ако си намеря кола, пътуваме към България и като пристигнем аз им давам 120лв. за "екскурзията". Реално за пътя до Германия и обикалянето. Какво стана реално. След, като пристигнахме преспахме в един нелош хотел(па може и хостел да е било, не помня вече
) - 10 евро на легло, 4 човека в стая
На следващия ден цял ден обикаляне и не си харесах нито един сивик или мазда. Късмета ми бил един голф 3(първия от който се почна голфщината и смених 3бр.
). Запалихме само(не можеш да караш естествено) хареса ми. Броих му на арабина еврата. Сложихме номерата(жълт + зелена карта ли кво се водеше, общо 70 евро, ако не се лъжа), заредихме и газ към България...8 коли с моята и 1 микробус
. Реално 120 на джамбазите, 140 за номера, 20 за нощувка и грубо около 250 за гориво.
Това всичкото ти го казвам за да го имаш, като идея и опция. Да не ходиш абсолютно сам ми е мисълта. Можеш да предложиш на някой колега да отидете заедно - ако намериш кола, като за тебе само транспортните, ако не намериш - да му станеш шофьор за един път и да му докарате една кола в повече, срещу някакво заплащане за теб. Съмнява ме да ти откажат.
Другия вариант, който ми предложиха и на мен навремето, като се чудех дали да отида сам е пак да отидеш с някой джамбазин, да си харесаш и платиш колата и да ти я натоварят на платформа. Демек да не караш наобратно 1000+ км. Тук тъпото е, че платформата може и да не е наблизо т.е. самото натоварване и докарване може да стане след няколко дена. Навремето искаха 600 евра за 1 кола от Нюрнберг до Шумен. За мен тва не беше оферта(и все още не е), защото тогава бюджета за кола беше 2500лв. с всичко
Третия вариант, който тествахме с един авер и за наша радост проработи е...пак с джамбази
Само, че тези бяха по-вътрешни хора познати на друг авер. Та "схемата" беше даваме някакво капаро, в нашия случай 200 евра. Джамбаза, като отиде в Германия или там откъдето вкарва колите обикновено и намери кола, отговаряща на първоначално зададените от нас критерии я снима с телефона, праща снимките, пише на две на три какво ѝ има на колата, какво ѝ няма, цената и т.н. и на третата му върнахме "взимай я". Колата беше даже по-добре отколкото на снимките. Платихме разликата и тва беше. Тук тънкия момент е, че трябва да си имате взаимно доверие с дадените джамбази.
Пак ти си знаеш най-добре, но според мен най-добрия вариант ти е да отидеш в група. Най-евтино ти излиза. Малко или много ще видиш, пипнеш колата, а ако улучиш може и пробно каране да направиш(ако склонят дадените джамбази да отидат на повече от 1 адрес). Ако нещо стане по пътя няма да си сам(при нас абсолютно всички коли с изключение на моя гоУф и буса се почупиха по пътя към BG). Телефон, пари нещо, ако потрябват можете да си услужите. На връщане към България например, се отбихме на някакво място за продажба на гуми и всеки си натвари кошника с колкото може гуми. Аз този момент не бях го предвидил, но "шефа" им на джамбазите ми услужи с пари и наблъсках в голфи едно 10+гуми. Като се прибрахме му върнах "кредита", а от гумите гушнах много добри пари
.

Това всичкото ти го казвам за да го имаш, като идея и опция. Да не ходиш абсолютно сам ми е мисълта. Можеш да предложиш на някой колега да отидете заедно - ако намериш кола, като за тебе само транспортните, ако не намериш - да му станеш шофьор за един път и да му докарате една кола в повече, срещу някакво заплащане за теб. Съмнява ме да ти откажат.
Другия вариант, който ми предложиха и на мен навремето, като се чудех дали да отида сам е пак да отидеш с някой джамбазин, да си харесаш и платиш колата и да ти я натоварят на платформа. Демек да не караш наобратно 1000+ км. Тук тъпото е, че платформата може и да не е наблизо т.е. самото натоварване и докарване може да стане след няколко дена. Навремето искаха 600 евра за 1 кола от Нюрнберг до Шумен. За мен тва не беше оферта(и все още не е), защото тогава бюджета за кола беше 2500лв. с всичко

Третия вариант, който тествахме с един авер и за наша радост проработи е...пак с джамбази

Пак ти си знаеш най-добре, но според мен най-добрия вариант ти е да отидеш в група. Най-евтино ти излиза. Малко или много ще видиш, пипнеш колата, а ако улучиш може и пробно каране да направиш(ако склонят дадените джамбази да отидат на повече от 1 адрес). Ако нещо стане по пътя няма да си сам(при нас абсолютно всички коли с изключение на моя гоУф и буса се почупиха по пътя към BG). Телефон, пари нещо, ако потрябват можете да си услужите. На връщане към България например, се отбихме на някакво място за продажба на гуми и всеки си натвари кошника с колкото може гуми. Аз този момент не бях го предвидил, но "шефа" им на джамбазите ми услужи с пари и наблъсках в голфи едно 10+гуми. Като се прибрахме му върнах "кредита", а от гумите гушнах много добри пари

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Най-много обичам, когато някой ми определи колко трябва да печеля...
Ще ми докараш кола, ама ще е от там, ще е така и така и ще ти дам ама най-много Х лева... Щото другите ми се виждат в поече да ми пърдиш по седалката и да ми се возиш само, ти кво толко си свършил. Като е така ходи си я докарай сам, нали "нема нищо толкова сложно"... И понеже е точно така, от всеки 10 ентусиасти, остават 2-3 мазохисти готови на упражнението втори-трети енти път.
От внос от Германия не разбирам, не виждам и смисъл да разбирам, при положение че немски автокъщи купуват коли тук в Италия и препродават в Германия. Казвам обаче, че трябва да цените труда на хората при положение, че те ценят вашия!
Ще ми докараш кола, ама ще е от там, ще е така и така и ще ти дам ама най-много Х лева... Щото другите ми се виждат в поече да ми пърдиш по седалката и да ми се возиш само, ти кво толко си свършил. Като е така ходи си я докарай сам, нали "нема нищо толкова сложно"... И понеже е точно така, от всеки 10 ентусиасти, остават 2-3 мазохисти готови на упражнението втори-трети енти път.
От внос от Германия не разбирам, не виждам и смисъл да разбирам, при положение че немски автокъщи купуват коли тук в Италия и препродават в Германия. Казвам обаче, че трябва да цените труда на хората при положение, че те ценят вашия!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
На такива дето са дошли да определят каква ми е печалбата им казвам, че централна автогара е на 15 минути от нас, всеки петък и неделя в 09:00 часа занимава рейс за Хамбург (минава през Берлин и Хановер), билета струва 190лв. и чистосърдечно им пожелавам успех 

- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Баси вие някво голямо изкуство го изкарахте това купуването на кола. Стига сте стряскали хората.
Аз два пъти си купувам кола от Латвия, като преди това само знаех къде е на картата това.
Един познат си купи кола от Германия без да е стъпвал там, а после и една от Англия.
21ви век сме. Всички говорят английски, граници в Европа почти отсъстват, а самолетен билет е около 400 лв до повечето големи градове.
Имам чувството че нарочно плашите хората та да си купуват от при вас в Горубляне
Аз два пъти си купувам кола от Латвия, като преди това само знаех къде е на картата това.
Един познат си купи кола от Германия без да е стъпвал там, а после и една от Англия.
21ви век сме. Всички говорят английски, граници в Европа почти отсъстват, а самолетен билет е около 400 лв до повечето големи градове.
Имам чувството че нарочно плашите хората та да си купуват от при вас в Горубляне

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде стига... тоя път темата ще си остане заключена.
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3