Внос на кола от Германия по поръчка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Re: Внос на кола от Германия по поръчка

Мнение от ivo098 » 11 Дек 2012, 22:15

И аз така преди време търсих човек да ми купи точно набелязана кола (в Латвия беше, не в Германия), ама повечето автоджамбази много бързо искат да забогатяват, пък и като чуят Латвия все едно ги пращам до Южния полюс. Отделно с документи не им се занимавало, не знаели процедурите, ама иначе пари искат да взимат :mhihi:

Накрая запалих самолета отидох, купих я, набих и едни транзитни номера и си я докарах като пич. Моя съвет е да не се занимаваш с тоя и оня, вълка нали знаеш защо му е дебел врата.
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Дек 2012, 22:23

абе аз решение на въпроса съм намерил, ама нали знаеш, че е хубаво да проучиш алтернативите )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Дек 2012, 22:24

ivo098 написа:И аз така преди време търсих човек да ми купи точно набелязана кола (в Латвия беше, не в Германия), ама повечето автоджамбази много бързо искат да забогатяват, пък и като чуят Латвия все едно ги пращам до Южния полюс. Отделно с документи не им се занимавало, не знаели процедурите, ама иначе пари искат да взимат :mhihi:

Накрая запалих самолета отидох, купих я, набих и едни транзитни номера и си я докарах като пич. Моя съвет е да не се занимаваш с тоя и оня, вълка нали знаеш защо му е дебел врата.

Колега а като стане фал с колата и не успее джамбазина да я докара какво правиме?
ти не плащаш щото не е свършил работа а той е с 1000лв. назад за разходи и едни 2500-3000км. в повече в живота си, ха честито :yes:

Аз не се занимавам с внос на коли, изобщо, просто съм ходил доста пъти да си купувам и за себеси и за приятели.
Просто са ми се случвали гореописаните неща и много добре знам защо колегите неискат да се захващат с подобна задача, нож с две остриета е.
Най хубаво е човек да отиде сам да си свърши работа хем екскурзия ще си направи, хем ще е доволен от това което е избрал сам.
С малко повече късмет и нужните познания не е невъзможно да се върнеш с хубава кола на хубава цена( което неозначава по ефтина от това което има на тукашния пазар).
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Дек 2012, 23:01

Така е... странно е как се говори за докарване на кола от Германия все едно да я мръднеш от Горубляне до Люлин... 500лв били много, незнам си какво... много са, когато ги даваш... само че когато ти трябва да я докараш и да се занимаваш, изведнъж тия 500лв стават някакви много оправдани...

Един човек разбира за какво иде реч чак когато отиде и поне веднъж докара една кола от по-далечно разстояние... докато не го направи знае много да говори, като в повечето случаи не знаят какво говорят.

Но е вярно - който му се струва скъпо да отиде сам да си я докарва... лесно, трудно - няма значение.... :) Да види сам какво е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 12 Дек 2012, 0:19

Хаос написа:нищо особено не е колата, 540ка от Нюрнберг

Хм... Много ми е близко Нюрнберг. На 100км е. Мога да ти я докарам, но ти не искаш да е на ход. Другото, което ме спира да ти предложа решение е времето. В момента тук е ад. Много сняг, задръствания и катастрофи постоянно. Иначе не ми пречи да ти свърша работа.
Моят съвет е да си хванеш автобуса, да дойдеш до тук, да отседнеш в хотелче за една вечер (40евро) и на сутринта си ти. Купуваш, номера и тръгваш за БГ. :driving:
Другото е обаче, ако е скрил нещо продавача... Тогава става доста неудобно...
Не искам много, искам всичко!

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Дек 2012, 0:36

Преди около 5г. ходих с едни доказани джамбази в града(не ги познавах лично) "да си вкарвам" кола от Германия. Уговорката тогава беше следната. Отиваме до Германия, по-точно Нюрнберг. Гледаме на следващия ден след пристигането реално коли(бях тръгнал за Сивик 5ген. или Мазда 323 С или В), ако до ранния следобяд не намерим нищо подходящо ми дават да карам една тяхна кола до България т.е. реално ме наемат като шофьор и ми дават 200лв. Ако си намеря кола, пътуваме към България и като пристигнем аз им давам 120лв. за "екскурзията". Реално за пътя до Германия и обикалянето. Какво стана реално. След, като пристигнахме преспахме в един нелош хотел(па може и хостел да е било, не помня вече :mhihi: ) - 10 евро на легло, 4 човека в стая :mhihi: На следващия ден цял ден обикаляне и не си харесах нито един сивик или мазда. Късмета ми бил един голф 3(първия от който се почна голфщината и смених 3бр. :mhihi: ). Запалихме само(не можеш да караш естествено) хареса ми. Броих му на арабина еврата. Сложихме номерата(жълт + зелена карта ли кво се водеше, общо 70 евро, ако не се лъжа), заредихме и газ към България...8 коли с моята и 1 микробус :mhihi: . Реално 120 на джамбазите, 140 за номера, 20 за нощувка и грубо около 250 за гориво.
Това всичкото ти го казвам за да го имаш, като идея и опция. Да не ходиш абсолютно сам ми е мисълта. Можеш да предложиш на някой колега да отидете заедно - ако намериш кола, като за тебе само транспортните, ако не намериш - да му станеш шофьор за един път и да му докарате една кола в повече, срещу някакво заплащане за теб. Съмнява ме да ти откажат.

Другия вариант, който ми предложиха и на мен навремето, като се чудех дали да отида сам е пак да отидеш с някой джамбазин, да си харесаш и платиш колата и да ти я натоварят на платформа. Демек да не караш наобратно 1000+ км. Тук тъпото е, че платформата може и да не е наблизо т.е. самото натоварване и докарване може да стане след няколко дена. Навремето искаха 600 евра за 1 кола от Нюрнберг до Шумен. За мен тва не беше оферта(и все още не е), защото тогава бюджета за кола беше 2500лв. с всичко :oops:

Третия вариант, който тествахме с един авер и за наша радост проработи е...пак с джамбази :mhihi: Само, че тези бяха по-вътрешни хора познати на друг авер. Та "схемата" беше даваме някакво капаро, в нашия случай 200 евра. Джамбаза, като отиде в Германия или там откъдето вкарва колите обикновено и намери кола, отговаряща на първоначално зададените от нас критерии я снима с телефона, праща снимките, пише на две на три какво ѝ има на колата, какво ѝ няма, цената и т.н. и на третата му върнахме "взимай я". Колата беше даже по-добре отколкото на снимките. Платихме разликата и тва беше. Тук тънкия момент е, че трябва да си имате взаимно доверие с дадените джамбази.

Пак ти си знаеш най-добре, но според мен най-добрия вариант ти е да отидеш в група. Най-евтино ти излиза. Малко или много ще видиш, пипнеш колата, а ако улучиш може и пробно каране да направиш(ако склонят дадените джамбази да отидат на повече от 1 адрес). Ако нещо стане по пътя няма да си сам(при нас абсолютно всички коли с изключение на моя гоУф и буса се почупиха по пътя към BG). Телефон, пари нещо, ако потрябват можете да си услужите. На връщане към България например, се отбихме на някакво място за продажба на гуми и всеки си натвари кошника с колкото може гуми. Аз този момент не бях го предвидил, но "шефа" им на джамбазите ми услужи с пари и наблъсках в голфи едно 10+гуми. Като се прибрахме му върнах "кредита", а от гумите гушнах много добри пари ;).
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Дек 2012, 11:09

Най-много обичам, когато някой ми определи колко трябва да печеля...
Ще ми докараш кола, ама ще е от там, ще е така и така и ще ти дам ама най-много Х лева... Щото другите ми се виждат в поече да ми пърдиш по седалката и да ми се возиш само, ти кво толко си свършил. Като е така ходи си я докарай сам, нали "нема нищо толкова сложно"... И понеже е точно така, от всеки 10 ентусиасти, остават 2-3 мазохисти готови на упражнението втори-трети енти път.

От внос от Германия не разбирам, не виждам и смисъл да разбирам, при положение че немски автокъщи купуват коли тук в Италия и препродават в Германия. Казвам обаче, че трябва да цените труда на хората при положение, че те ценят вашия!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Дек 2012, 12:34

На такива дето са дошли да определят каква ми е печалбата им казвам, че централна автогара е на 15 минути от нас, всеки петък и неделя в 09:00 часа занимава рейс за Хамбург (минава през Берлин и Хановер), билета струва 190лв. и чистосърдечно им пожелавам успех :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 13 Дек 2012, 0:36

Баси вие някво голямо изкуство го изкарахте това купуването на кола. Стига сте стряскали хората.
Аз два пъти си купувам кола от Латвия, като преди това само знаех къде е на картата това.
Един познат си купи кола от Германия без да е стъпвал там, а после и една от Англия.
21ви век сме. Всички говорят английски, граници в Европа почти отсъстват, а самолетен билет е около 400 лв до повечето големи градове.

Имам чувството че нарочно плашите хората та да си купуват от при вас в Горубляне :mhihi:
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Дек 2012, 0:47

Айде стига... тоя път темата ще си остане заключена.

Предишна

Назад към Извън Темата