Проблем с кормилна уредба и студен старт
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с кормилна уредба
ивчо написа:А и на мен ми беше много странно когато я запалих за първи път ... И нищо не чувах. А тази сутрин в 06:40сабахлем не е толкова шумно + и че колата беше покрита със сняг и си беше тихичко в купето.
Е хубаво де - диагностика в сервиза ми казва че дава налягане само при въртенеПо съм склонен да вярвам на вас, но все пак трябва ли да качва помпата бензин при подаване "на контакт", или го прави само при въртенето "на стартер"
Помпата завърта не при подаване на контакт, а когато се завърти стартера и прави нужното налягате, после работи само когато двигателя работи.

Имай впредвид, че масово на пазара има ментета
Колегата, това не го касае- виж какво работи.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zve, наясно съм какво работи Иво, но съм длъжен да предупредя. А и като цяло затова наблегнах на аналозите.
Иначе за помпата, поне при мотроник 1.1-1.3 аз лично ти гарантирам, че завърта на студен мотор преди стартера. А М20 е точно с някакъв такъв мотроник
Иначе за помпата, поне при мотроник 1.1-1.3 аз лично ти гарантирам, че завърта на студен мотор преди стартера. А М20 е точно с някакъв такъв мотроник

Последна промяна cod-cdbp на 10 Дек 2012, 16:37, променена общо 1 път

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Щом пали и студена след първото проблемно запалване направо мери бензина и помпата.Помпата трабва да работи на контакт 3-4 секунди и после ако ЕКУто не получи сигнал че двигателя е запалил тоест оборотите са вече над тези на стартера спира помпата.Но така или иначе за тия 3-4 сек тя трябва да ти качи достатъчно налягане в рейката.За тва ти казвам почни от маркуча на входа на рейката.Дай сутринта на контакт и върни без да палиш.Развий го тоя маркуч и ако изтече бензин под налягане значи не е там проблема.Абе то не е много сложно ти досега като си я мъчил така сутрин не ти ли замирисва на бензин ? Ако е нещо по запалването ще усмърди всичко за толкова въртене .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Помпата завърта не при подаване на контакт, а когато се завърти стартера и прави нужното налягате, после работи само когато
Ти тва сигурен ли си при тоя мотор че е така ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Така, довечера с буустера при колата, в допълнение едно дизелово Ауди, и ако случайно пак не и достигне ток - ше я привържа към лампите по улицата
Ще проверя и маркуча дали качва бензин докато въртя (Благодаря Пепи, точно от такъв кратък отоговор имах нужда), и мисля вече да финализираме драмата. Колкото до това че се занимавам с авточасти - обущаря бос ходи
25 минути се чудя какъв датчик да взема, като не исках да е FAE, и то точно такъв дойде. Шанс както се казва
Иначе за смрадтта около непалещото чудовище - не ухае на десетолевки, нито на 20 цолови такива
Обаче като запали съм кат' ТДС отзад
По-късно ще споделя какво се случва !
Благодаря отново на всички за съветите и насоките

Има ли значение че съм със Siemens комп. ?

Ще проверя и маркуча дали качва бензин докато въртя (Благодаря Пепи, точно от такъв кратък отоговор имах нужда), и мисля вече да финализираме драмата. Колкото до това че се занимавам с авточасти - обущаря бос ходи

Иначе за смрадтта около непалещото чудовище - не ухае на десетолевки, нито на 20 цолови такива

Обаче като запали съм кат' ТДС отзад

По-късно ще споделя какво се случва !
Благодаря отново на всички за съветите и насоките

Има ли значение че съм със Siemens комп. ?

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Zve, наясно съм какво работи Иво, но съм длъжен да предупредя. А и като цяло затова наблегнах на аналозите.
Стояне, колегата казва, че диагностика е сложил манометър и има налягане само когато върти стартера.

А това да мериш налягане с откачене на горивопровод- как ще определиш дали е 1,2 или 3 бара.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:cod-cdbp написа:Zve, наясно съм какво работи Иво, но съм длъжен да предупредя. А и като цяло затова наблегнах на аналозите.
Стояне, колегата казва, че диагностика е сложил манометър и има налягане само когато върти стартера.Да не върти на контакт се прави с цел ако си катастрофирал, помпата да не залива всичко с бензин.
А това да мериш налягане с откачене на горивопровод- как ще определиш дали е 1,2 или 3 бара.
Zve, тези коли имат краш с-ма, която многократно съм писал, че спира тока на помпата, пуска аварииките и отключва колата (лично съм я изпитвал)

Аз все още твърдя, че само при студен мотор, помпата трябва да се включи за 5 секунди, за да качи налягане.
ивчо написа:Има ли значение че съм със Siemens комп. ?

Няма М20-ка със сименско ЕКУ, сигурен ли си че си прочел коректно или правилния комп?

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Освен да съм прочел грешно надписа ...
В момента няма озвучение и там образно казано под ЦД-то се пада едно такова което прилича на комп (сега се сетих че е отпред вдясно, нали
) и на него пише Siemens !
Или е нещо друго ?
В момента няма озвучение и там образно казано под ЦД-то се пада едно такова което прилича на комп (сега се сетих че е отпред вдясно, нали

Или е нещо друго ?

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
И аз казвам същото- само на контакт помпата не подава гориво и това е част от системата за сигурност при катастрофа, трябва да работи двигателя , а при катастрофа обикновено спира.
За автоматичното отключване при катастрофа знаех, но за включването на аварийките ми е нещо ново.
Наскоро се борих с един Опел и там историята беше същото- помпата не работи само на контакт, трябва да се завърти стартера, а случаят беше, че бяха ходили на елтехник, премерил буксата видял, че няма ток на контакт и неизвестно защо им казал да сменят помпата, а тя струва само 280лв. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Освен да съм прочел грешно надписа ...
В момента няма озвучение и там образно казано под ЦД-то се пада едно такова което прилича на комп (сега се сетих че е отпред вдясно, нали) и на него пише Siemens !
Или е нещо друго ?
Отпред вдясно е но може да има до 4 кутии с различно предназначение

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Освен да съм прочел грешно надписа ...
В момента няма озвучение и там образно казано под ЦД-то се пада едно такова което прилича на комп (сега се сетих че е отпред вдясно, нали) и на него пише Siemens !
Или е нещо друго ?
Toва е борд компа бре

А аз ти говоря за ЕКУ-то, което се намира отпред при мотора, под капака пред пасажера

Колкото то системата за катастрофа - мисля че с откачане и закачане на акумулатора се изчиства.

Можете да я тествате с чук ламарината около датчика, която е под задната седалка

ПС Честити ми 7777 мнения

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Да са ти честити
До следващите 7777 ти пожелавам да си успял да си стегнеш колата.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Понеже обещах да пиша - вчера същият проблем пред блока. Бустер-а почти падна, и успях да запаля, като все едно почна да работи на един, после още един и още един и така докато заработят и шестте цилиндри. Не миришеше на бензин, не замириса и когато запали. Днес обнадежден че колата е вече пред сервиза (където я оставих от страх дали ще запали или не) се събрахме екип и с бодра крачка към колата.
Заклевам че проклетията усети че и мисля нещо, и докато всички се бяха набрали, аз влезнах и завъртях ключа ... и тя запали
Че станах за смях - станах. Колегите се заливат от смях, докато аз наум си мисля какво може да е. За пробата изгасих и запалих отново. Тя таз кола никога не е палила така.
Довечера в бокса за обстое преглед и смяна на датчика - just in case

Заклевам че проклетията усети че и мисля нещо, и докато всички се бяха набрали, аз влезнах и завъртях ключа ... и тя запали

Довечера в бокса за обстое преглед и смяна на датчика - just in case

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
При ниски температури, някои вещества придобиват полупроводникови свойства, а днес беше -10 градуса и сигурно нещо се е отпушило, а може да имаш и някакво прекъсване в осветлението на коляновият вал.
Айде пиши като има резултат, че стана интересно. Или почвай по методиката на Дару кар- зад теб цял склад с части и почваш да сменяш всичко наред, все някога ще тръгне.

Айде пиши като има резултат, че стана интересно. Или почвай по методиката на Дару кар- зад теб цял склад с части и почваш да сменяш всичко наред, все някога ще тръгне.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50

Ей да не се засегнете сега... аз с добро чувство.

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера