725 тдс студен старт

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 725tds e38
Мечтае да кара: Az q karam :))
Детайли за колата: 97ma 180 hp chip

725 тдс студен старт

Мнение от Petyo.pesho_vd » 30 Ное 2012, 21:27

Колеги здравейте моля ви помогнете имам е38 2.5тдс 97 ма ръчка студена като я паля трепере осешта се главно на скоросня лост и леко потропване като загрее е ок незнам дали не е от гнп междо др е чипована нз от какво е казаха ми да проверя маслото в гнп а на дягностика тук във видин ми каза пича че е поизносена веригата хлабава е и каза че е от това шума и тресенето нз даите мнение
BMW AG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Re: 725 тдс студен старт

Мнение от Disasterr » 01 Дек 2012, 14:00

Да клолга, от помпата е. Вероятно е протекла и със сигурнст е пипана, за да компенсира разтегнатата врига. На тея години няма как. ще имаш прбоблем и на топъл старт, ако нямаш як стартер. Ако те инересува мога да ти дам телефон на човек в Сф, който мн. ми похвалиха за помпите и като цена - на ЛС. Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от Petyo.pesho_vd » 01 Дек 2012, 14:48

В смисал да и е дадено предварение на стенд и да е протекла ако е така бих ли се разминал с доливне или да изчакам да издъхне и да я сменя
BMW AG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 01 Дек 2012, 18:34

Да, със сгурност и е дадено предварение. Дали е протекла е под въпрос, но със сгрност от нея ти е проблема. Вътре са едни писти,бутала.... електроника и механика и има мн. какво да и се повреди. Писано е във форума. Нова е 2500+ лв. Сам прецени дали да я чакаш или да я рециклираш за 100-150 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 02 Дек 2012, 19:35

Колега проблема може да е и от маховика, опитаи се да тръгнеш с много бавно отпускане на съединителя, ако усетиш вибрации в съединителя замисли се за маховик. Също може да тресе от умната дюза, но на мен най ми прилича на маховик по описанието, което си дал. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 02 Дек 2012, 23:50

bmwinio написа:Колега проблема може да е и от маховика, опитаи се да тръгнеш с много бавно отпускане на съединителя, ако усетиш вибрации в съединителя замисли се за маховик. Също може да тресе от умната дюза, но на мен най ми прилича на маховик по описанието, което си дал. Успех!

Ако е от маховик, няма да се оправя кто загрее колата, колега. Ако е умна дЮза ще го прави и на загрял мотр о време на време, но ме съмнява. Моята е същата тдс, ръчка и съм го минал това.

Потребител
Аватар

Мнение от Petyo.pesho_vd » 04 Дек 2012, 8:23

ясно колеги ама тия дни забелязах и друго студена на смука4 си4ко е ок не тресе ама не всеки път има смука4 друг проблем... :?: :?: :?:
BMW AG

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Дек 2012, 12:02

Ами така на по "лъжичка'... но датчиците на главата са 4 бр. и всичките са температурни. Мисля, че последния (откъм челното стъкло) подава информация за "смукач". Откачи го и ще видиш. Също така имаш още много температурни датчици... Провери:
1. Тампоните на двигателя;
2. Има ли въздушни мехурчета в нафтата;
3. Здрави ли са ти подгревните свещи;
4. Има ли течове по излишната нафта - от двигателния отсек въобще не трябва да мирише на нафта;
5. Имаш ли чукане на клапани;
6. На майстор да провери положението на разпределителния вал...

и още много други неща могат да са.
Може също да имаш проблеми с електрическите вериги и когато се товари генератора пак да има такива признаци.

Диагностиката на такива проблеми е трудна и гадна работа, но не е невъзможна.

А що се отнася до помпата - не винаги е тя виновна, но винаги показва, когато има проблеми по колата....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Назад към Е38