Дългото лято взима своя дан...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Дългото лято взима своя дан...

Мнение от Gqbriel » 29 Ное 2012, 18:53

kozela написа:То движението си е такова винаги - проблемът е, че не знаят как се спира на мокра настилка (все едно е суха настилка, никаква мисъл)..камо ли заснежена/с лед!!! :banghead:

Не е спирането,а глупендерите дето се режат с коли по над 15 години и умрели 50коня с коли които са по 200+..редовно го пътувам тоя път (знаиш :mhihi: ) и некадърници,бързащи,некви кифли ми святкат да им правя път - тва жените много нагли станали бе!!
Е вчера 10-а коли - днес са 19 една в друга - че е хлъзгаво ,хлъзгаво - но не е до летните а липсата на всякакви гуми!
Късмет 2 дена си остава да бачкам от нас - че пътувам,точно когато са станали катастрофите :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Ное 2012, 21:44

xpl0d написа:
exotique написа:Какъв е проблема да се кара на дъжд или сняг? Или при лоши метереологични условия? Тия книжки като са ги взимали- и не могат да карат сега на сняг или лед- има и градски транспорт!!!
То по тая логика трябва да има зимни летни и книжки за състезалите...и ако някой не може да валдее колата при силен снеговалеж или дъжд,ако не вижда в тъмното- да му се взима книжката за зимният период....

Да ти имам логиката и на тебе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Във F1, къде се водят супер професионалисти голяма част от пилотите на мокро не им се отдава да карат, а има такива, които пък на сухо не могат да карат. Е на последното състезание на дъжд се видя какво става при дъждовно време. То си е неписано правило просто - при по-лоши атмосферни условия ВИНАГИ се кара по-трудно и по-специфично. Не може стила ти и скоростта ти да са еднакви и при мокро и при сухо. Напълно нормално е да ти е по-трудно да караш по лед и сняг, отколкото на сух асфалт. Не сме роботи всеки да може да кара еднакво. Тва, че ти можеш да караш не означава, че си велик карач. Просто си свикнал, придобил си опит, знаеш колата как ще се държи при определени условия. Аз и още 10 човека също го знаем и можем. Но следващите 100 може да не го знаят, може да не са го научили. Какво значи да им се отнемат книжките? Ти да не би научен ли си се родил нещо? Говорите наизуст, колкото да не заспите :kuku:

Някой кара ли те да караш с 200 в завоите-както в F1???
Аз като видя че атмосферните условия не ми харесват- обличам си дебелите дрехи и си перкам пеша или с градски транспорт... И вярвай ми- спестя ви много повече нерви и пари...
Има таксита- има всичко-като не можеш да караш просто недей-със сигурност една дори лека катастрофа ще ти струва повече от колкото да се возиш на таксита или градски транспорт в това време :!:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 29 Ное 2012, 22:26

Аз също днес засякох 2 катастрофи, като и аз самия като ми светна жълто усетих какво е да се спира на мокро без АБС :|
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 29 Ное 2012, 22:49

exotique написа:
xpl0d написа:
exotique написа:Какъв е проблема да се кара на дъжд или сняг? Или при лоши метереологични условия? Тия книжки като са ги взимали- и не могат да карат сега на сняг или лед- има и градски транспорт!!!
То по тая логика трябва да има зимни летни и книжки за състезалите...и ако някой не може да валдее колата при силен снеговалеж или дъжд,ако не вижда в тъмното- да му се взима книжката за зимният период....

Да ти имам логиката и на тебе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Във F1, къде се водят супер професионалисти голяма част от пилотите на мокро не им се отдава да карат, а има такива, които пък на сухо не могат да карат. Е на последното състезание на дъжд се видя какво става при дъждовно време. То си е неписано правило просто - при по-лоши атмосферни условия ВИНАГИ се кара по-трудно и по-специфично. Не може стила ти и скоростта ти да са еднакви и при мокро и при сухо. Напълно нормално е да ти е по-трудно да караш по лед и сняг, отколкото на сух асфалт. Не сме роботи всеки да може да кара еднакво. Тва, че ти можеш да караш не означава, че си велик карач. Просто си свикнал, придобил си опит, знаеш колата как ще се държи при определени условия. Аз и още 10 човека също го знаем и можем. Но следващите 100 може да не го знаят, може да не са го научили. Какво значи да им се отнемат книжките? Ти да не би научен ли си се родил нещо? Говорите наизуст, колкото да не заспите :kuku:

Някой кара ли те да караш с 200 в завоите-както в F1???
Аз като видя че атмосферните условия не ми харесват- обличам си дебелите дрехи и си перкам пеша или с градски транспорт... И вярвай ми- спестя ви много повече нерви и пари...
Има таксита- има всичко-като не можеш да караш просто недей-със сигурност една дори лека катастрофа ще ти струва повече от колкото да се возиш на таксита или градски транспорт в това време :!:

На мен недей да ми обясняваш колко по-евтино е с градския транспорт и такситата. Отдавна съм го осъзнал и съм си решил генерално проблема тва лято, като продадох колата и никоя жива сила не мож ме накара да си взема друга :mhihi:

А с F1 беше пример само. Виж по-назад какво съм имал впредвид със съпоставянето с F1 и ще ме разбереш какво съм искал да кажа :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 30 Ное 2012, 0:40

alx написа:това е щото не сте виждали американците на първия сняг кво праат с големите мощни коли и летните гуми (тука никой не кара със зимни през зимата).... :mhihi: ...

Всъщност може би по-скоро ''all season'' гуми... Знам че доста бсе кара с таква в US... бях учуден, нямам логично обяснение. Гледам в US сайтове за гуми, мн.добре са разделени категориите, според представянето на гумите и типа МПС, но - зимни няма. (поне не видях тестове на такива) Има всезонни, и при някои марки има high performance ice/winter, и то може би в зависимост от региона.

Преди 10тина дни се пробирам, и няколко км. след магистралата в посока Бургас, една S-класа и друга кола бяха в канавката.
другата кола даже беше по таван... спрях да помогна, но нямаше жертви, разбрах че бил замесен алкохол.. даже видях някакви шамари се раздаваха, и си продължих. Не беше мокро доколкото помня. Мисля си - и т'ва при наличие на мантинела отделяща платното с насрещното движение...камо ли ако я нямаше.

Някой по-горе спомена задръстванията, и изнервените водачи... Така е, в тези задръствания често, особенно рано сутрин стават бели...бързане, припряност, сънливост, подценяване на студеният/влажен асвалт, грешна преценка, гуми... обикновенно са наслагване на няколко обстоятелства наведнъж, но може и да е само едно нещо. :idea:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Ное 2012, 3:12

randity написа:Аз също днес засякох 2 катастрофи, като и аз самия като ми светна жълто усетих какво е да се спира на мокро без АБС :|

И к'во е?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 30 Ное 2012, 3:27

Kroki написа:
randity написа:Аз също днес засякох 2 катастрофи, като и аз самия като ми светна жълто усетих какво е да се спира на мокро без АБС :|

И к'во е?

E такова :

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 30 Ное 2012, 3:59

:mhihi:

Като вали и караш на мокро, от време на време, припомпвай спирачките, да изсушиш дисковете, за да можеш да спреш.. Не разчитай на АБС-аа, че така един приятел карал само кола с АБС, като му дадох ладата, не можа да вземе първия завой, защото блокира гумите :shock: :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Ное 2012, 11:17

Kroki написа::mhihi:

Като вали и караш на мокро, от време на време, припомпвай спирачките, да изсушиш дисковете, за да можеш да спреш.. Не разчитай на АБС-аа, че така един приятел карал само кола с АБС, като му дадох ладата, не можа да вземе първия завой, защото блокира гумите :shock: :mhihi:

Е нали затова има АБС - да не припомпва като на лада...чак да изсушиш дисковете....те да не са потопени във вода :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 30 Ное 2012, 11:32

Gqbriel написа:
Kroki написа::mhihi:

Е нали затова има АБС - да не припомпва като на лада...чак да изсушиш дисковете....те да не са потопени във вода :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 30 Ное 2012, 11:38

Мокрят се и е достатъчно да не можеш да спреш хубаво, когато ти потрябва..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Ное 2012, 11:52

Kroki написа:Мокрят се и е достатъчно да не можеш да спреш хубаво, когато ти потрябва..

Недей така моля те...може да пробваме,само дето незнам как ще стане номера,някой с маркуча да ги полива в движение,и да се спира на сух асфалт...
Сега като вали дъжд нали и пътя така леко е подгизнал,не само дисковете :mhihi:

Тъй като,може някъде да пропускам нещо - някой от пилотите дето се вика - да сподели нещо :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Ное 2012, 14:49

С ABS и без ,намокрят ли се дисковете по-трудно се спира,абс-са прави да не блокират колелата а не нещо друго.
Влезни в една доволно дълбока локва дето стига до половината гума и после се опитай да спреш,та ако ще и 2 абс-са да имаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 30 Ное 2012, 14:58

Като караш в дъжд, нужно ли е да влизаш в толкова дълбока локва, за да се намокрят дисковете? Се си мисля, че са и без това мокри, тая вода, която се отбива от гумите да не се изпарява? Та в тая връзка, не знам как с припомпване ще си изсушиш :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Ное 2012, 15:10

Е.Димитров написа:С ABS и без ,намокрят ли се дисковете по-трудно се спира,абс-са прави да не блокират колелата а не нещо друго.
Влезни в една доволно дълбока локва дето стига до половината гума и после се опитай да спреш,та ако ще и 2 абс-са да имаш.

:nono: аз не съм с високо проходим автомобил !
Освен екстремна ситуация,как точно ще влезеш в локва 30см?!По-скоро да те остави колата а не диска...
Оказва влияние,но при доста екстремен дъжд...съмнявам се при нормални условия,чак такъв воден слой да прави

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата