Резонатор

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Резонатор

Мнение от Stanchev » 02 Авг 2006, 10:02

Реших, че трябва да избуша катализатора и да го подменя с резонатор.
Взех да си мисля за някой спортен, та въпроса ми е от къде да си набавя такъв на територията на Пловдив? Нещо качествено, естествено ако е неръждавейка може и секънд хенд ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 02 Авг 2006, 21:47

добре може и в софия, хасково или варна. марка, модел и цена ?
:help:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Авг 2006, 8:55

За какво ти е такова чудо.Режеш катализатора и на негово място заваряш две траби със същия диаметър като на тръбите на колата и си :driving: Колата няма да ти стане по-шумна гаранция ти давам 10000% ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Авг 2006, 10:07

да ама ще изпедерасти звука ;) искам още съвсем леко да се подчертае характерня звук ;)
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 03 Авг 2006, 10:45

stanchev написа:да ама ще изпедерасти звука ;) искам още съвсем леко да се подчертае характерня звук ;)

Напротив няма да стане така.Казвам го личен опит.Незнам едно време дали си се заслушвал в старото зеленото БМВ какъв звук вадеше :twisted: тресеше всичко около него :mhihi: То беше с тръби и вървежа беше доста повече и разхода по-малък.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Авг 2006, 11:18

dinozab написа:
stanchev написа:да ама ще изпедерасти звука ;) искам още съвсем леко да се подчертае характерня звук ;)

Напротив няма да стане така.Казвам го личен опит.Незнам едно време дали си се заслушвал в старото зеленото БМВ какъв звук вадеше :twisted: тресеше всичко около него :mhihi: То беше с тръби и вървежа беше доста повече и разхода по-малък.

не съм се заслушвал но си мисля че във високи обороти ще е доста басово. идеята ми е в ниски обороти (до към 3000 да е басов звука) а от там нагоре да изостря. Пак казвам като оригиналното но малко по-подчертано.
Мисля да избуша катализатора и да го оставя празен, или пък вариант 2 да го избуша и вътре да го направят с 2 тръби като гърне (право)
:roll:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 03 Авг 2006, 11:34

E то точно така беше в ниските обороти беше много плътен звука особенно с повече газ а на високите изтъняваше.Ако оставиш катализатора кух ще ручи все едно имаш продънено гарне и е много неприятно.Аз така направих първо и след това го отрязах и заварих трабите и работата заспа.Само помни че каквото и да почнеш да правиш отдоло първо свали ламда сондата че от високата температура по време на рязане и заваряне отива на кино.Пак от личен опит ти го казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Авг 2006, 13:09

аз съм само с една сонда, тя е на много заден план от катализатора :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 03 Авг 2006, 14:40

Ако сложиш само тръби ще прецакаш ламбда сондата и ще скъсиш живота на задното гърне поради високата температура!
Резонантните гърнета не се слагат само за звук, ами и да обират и огъня. Ако несложиш тръбите ще ти се нагряват много повече пък знаеш от къде минават отзад. Неискаш някой ден да се подпалиш за единия звук... нали :)
Не случайно са измислени тея гърнета :have one:

Аз като го махнах катализатора, това ми го каза тоя от сервиза и в момента за по добро охлаждане и по-добър звук даже съм и с 2 резонантни гърнета :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Авг 2006, 14:46

ами те се слагат 2 резонаторни или едно двойно, няма как иначе, а за високата температура дето ще е до резервоара - хората са го измислили ;) Не ми се слага обикновенни резонатори щото ще изкарат няма и година, а да не говорим, че с това ФИ което са ми тръбите едва ли ще има нещо евтино :D
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 03 Авг 2006, 18:58

DJJonny написа:Ако сложиш само тръби ще прецакаш ламбда сондата и ...

Абе тя ламбда сондата е преди катализатора, значи вече е прецакана!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Авг 2006, 21:09

TheBoss написа:
DJJonny написа:Ако сложиш само тръби ще прецакаш ламбда сондата и ...

Абе тя ламбда сондата е преди катализатора, значи вече е прецакана!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Моята е италианско изпълнение и има само 1 сонда преди задното гърне, така че нема страшно ;)
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 04 Авг 2006, 5:58

Няма италианско, няма американско изпълнение. Ламбдата(No 20 на картинката) е винаги преди катализатора. Иначе ще дава грешна информация.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 04 Авг 2006, 9:37

ся като ти казвам......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 04 Авг 2006, 13:59

TheBoss е прав. Ламбдата трябва да е преди катализатора иначе ще отчита супер грешно. Ако е след него значи е имало някаква силно некомпетентна намеса :mhihi:

Следваща

Назад към E34