Цена на рейка за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Цена на рейка за Е60
Колеги можете ли да ми кажете колко горе долу ще ми излезе нова или рециклирана рейка за Е60 2004г. Гледах едно БМВ с тропаща рейка, която най вероятно няма да може да се рециклира, защото доста силно тропаше. Дайте ми някаква ориентировачна цена колко горе долу ще излезе ремонта. Благодаря предварително.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Цена на рейка за Е60
Както сам си отбелязал, тропането не може да се отремонтира.
Вариантите са няколко:
- Нова рейка, грубо 2500-3000 лв.
- Употребявана през Ибей от Германия - до 600 Евро са тези с коректно описание и произход. Но дали няма да се окаже износен гребена (това дето тропа) като я получиш, никой не ти казва
. Аз като следих Ибей половин година и тези рейки стояха там без да помръдват, явно има нещо съмнително.
- Употребявана ор БГ, кито в моргите вървят по 600 лв. Но без никакава информация за километрите и състоянието, така че метода е взимаш, носиш на сервиз да я погледнат и само ако става - купуваш. Ще бъдеш късметлия ако намериш запазена.
- Има и последен вариант - взимаш рейка с някаква щета по корпуса (за още по-малко пари от 600 лв), и сервиза прехвърля само гребена/пръта на твоята. За целта разбира се пръта трябва да не е пострадал, и да не е много износен.
Имай предвид че има поне два вида рейки с нормален Сервотроник (т.е. не Активно Управление) - с един (мисля до 09/2005 но не съм сигурен) и с два датчика. Трябва да търсиш такава каквато има в колата. Не знам пръта дали е заменяем.
Вариантите са няколко:
- Нова рейка, грубо 2500-3000 лв.
- Употребявана през Ибей от Германия - до 600 Евро са тези с коректно описание и произход. Но дали няма да се окаже износен гребена (това дето тропа) като я получиш, никой не ти казва

- Употребявана ор БГ, кито в моргите вървят по 600 лв. Но без никакава информация за километрите и състоянието, така че метода е взимаш, носиш на сервиз да я погледнат и само ако става - купуваш. Ще бъдеш късметлия ако намериш запазена.
- Има и последен вариант - взимаш рейка с някаква щета по корпуса (за още по-малко пари от 600 лв), и сервиза прехвърля само гребена/пръта на твоята. За целта разбира се пръта трябва да не е пострадал, и да не е много износен.
Имай предвид че има поне два вида рейки с нормален Сервотроник (т.е. не Активно Управление) - с един (мисля до 09/2005 но не съм сигурен) и с два датчика. Трябва да търсиш такава каквато има в колата. Не знам пръта дали е заменяем.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- adovet
- старши ентусиаст
-
Благодаря колега за изчерпателния отговор 

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
На подемник ли гледа колата или при каране усети, че рейката тропа. Защото тропането при ниска скорост ако го има, може да е от тампони на макферсона или от самия него ако е почнал да заминава.
- adovet
- старши ентусиаст
-
toni написа:На подемник ли гледа колата или при каране усети, че рейката тропа. Защото тропането при ниска скорост ако го има, може да е от тампони на макферсона или от самия него ако е почнал да заминава.
на място като въртя волана и си се усеща в самия волан чукането. То как и да е отпадна тази кола от офертите защото продавача му поизчетох мненията във форума и се оказа, че не е това дето го казва в обявата.
- wolverinlio
- Потребител
-
Колега провери си вътрешните накраиници на реиката и аз имах съшото почукване във волана и се оказа износен накрайник. А не да бързаш да сменяш цялата реика 

Тази рейка ми е голяма мъка. Единственото нещо, което не е наред на колата ми. Мисля само гребен да търся от ударена кола но това което казваш за накрайниците трябва да го проверя. Какъв ти беше проблема с накрайниците, гумата ли беше се разкъсала? Как разбра, че е от тях проблема? При мене почукването е само при минаване през неравности и го няма при вътрене на място, така че има логика да е в накрайниците.
Tool - Fear Inoculum
- wolverinlio
- Потребител
-
Ми аз го разбрах когато с един приятел майсторче сменяхме предните тампони на стабилизиращата щанга та решихме да попрегледаме и другите работи по предното окачване. И като завъртях волана на място колкото да се обере луфта и се чу едно тракане аз много се притесних че се чуваше от реиката пак като знам колко е пари не ми се мислеше
И продължихмне с огледа вдихнагме на крик свалихме гумата тогава най лесно се разбира каде точно трака единия вътри другия пипа да се види от къде идва шумът и къде намалява и се оказа че се е износила ябълката на вътрешния накрайник и при обиране на луфта тя се мести навънка навътре и тропа също и би трябвало да е и от малките дупки също защото през дупката тя за момент остава в свободно състояние и като се натовати пак тропа. Поне това си е моята логика не казвам че е вярна
Ако има с какво още да ти помогна колега пиши 

8 мнения
• Страница 1 от 1