проблем с ключа и с радиото
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
проблем с ключа и с радиото
Колеги помагайте. Проблема е следният: купих днес едно Е60 и има два ключа оригинални. С единия успявам да я заключа, но не всеки път и това е нито мога да го отключа централното, нито багажника - отключвам го от бравата на вратата. С другия нищо не става. Колегата от който я купих казва, че колата се карала рядко и било възможно от това да е. Другия проблем е радиото. като запаметя няколко станции и след това изключа колата и извадя ключа следващото запалване няма нищо запаметено - губи му се някъде паметта. Колата е Е60 - 2004г.
- ssivov
- Потребител
-
- Кара: всичко
Re: проблем с ключа и с радиото
adovet написа:Колеги помагайте. Проблема е следният: купих днес едно Е60 и има два ключа оригинални. С единия успявам да я заключа, но не всеки път и това е нито мога да го отключа централното, нито багажника - отключвам го от бравата на вратата. С другия нищо не става. Колегата от който я купих казва, че колата се карала рядко и било възможно от това да е. Другия проблем е радиото. като запаметя няколко станции и след това изключа колата и извадя ключа следващото запалване няма нищо запаметено - губи му се някъде паметта. Колата е Е60 - 2004г.
с кой ключ е тази Е60(старт стоп бутон) или другия ?
"Само каква ирония! Най-скъпото нещо на света - мечтите - са безплатни."
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Колата пали ли нормално?Дисплея централния загасва ли на моменти?Ходи ли на диагностика за прочитане на грешки?
Може да е проблем със захранването на блока на централното заключване,може да е на моменти липсваща маса,а най-лошия сценарий е ЕКУ-то да е проблема.Във всеки случай е сериозен проблем,който ще коства средства.Не съм имал лично този проблем,но и не искам да го имам,това е инфо от http://www.bimmerforums.co.uk
И след дъжд качулка,но ти преди да я купиш тази кола видя ли го това,беше ли ти казано поне и ако за този проблем е било премълчано мислиш ли че автомобила не е ''скрита лимонка''.Сигурно си я взел на тънкана,но прежали сега някой лев за една пълна диагностика.Поне да видиш всички проблеми.
Може да е проблем със захранването на блока на централното заключване,може да е на моменти липсваща маса,а най-лошия сценарий е ЕКУ-то да е проблема.Във всеки случай е сериозен проблем,който ще коства средства.Не съм имал лично този проблем,но и не искам да го имам,това е инфо от http://www.bimmerforums.co.uk
И след дъжд качулка,но ти преди да я купиш тази кола видя ли го това,беше ли ти казано поне и ако за този проблем е било премълчано мислиш ли че автомобила не е ''скрита лимонка''.Сигурно си я взел на тънкана,но прежали сега някой лев за една пълна диагностика.Поне да видиш всички проблеми.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
разходи се някъде с новата ти кола, извънградско....после пиши дали пак е така...батерийката на ключа се зарежда от патрона (клинореда) щом колата не е карана много е възможно да нямаш ток
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
jordanpar написа:Колата пали ли нормално?Дисплея централния загасва ли на моменти?Ходи ли на диагностика за прочитане на грешки?
Колата си пали нормално и няма гаснене на дисплея. Утре ще я закарам на диагностика макар, че се съмнявам, че ще даде нещо обективно. Ако има проблем в ЕКУто ще излезе ли на диагностика?
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:jordanpar написа:Колата пали ли нормално?Дисплея централния загасва ли на моменти?Ходи ли на диагностика за прочитане на грешки?
Колата си пали нормално и няма гаснене на дисплея. Утре ще я закарам на диагностика макар, че се съмнявам, че ще даде нещо обективно. Ако има проблем в ЕКУто ще излезе ли на диагностика?
какъв ти е ключа бе колега?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Е какъв може да е ключа като автомобилът е произведен 2004г?Старт-стопа бутона е от средата на 2005г...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Е60 2004 г. няма старт/стоп бутон.Вграждането му започва мисля септември 2005.Пък и аз 5 месеца съм ползвал само единия ключ и не е имало проблеми.Освен това проблема с радиомодула е свързан,поне според четеното в бимафорума.
И пак те питам-този твой приятел каза ли ти за проблема,защото аз и на непознат човек бих казал какви проблеми съм имал с колата и къде съм а удрял и подпирал,камо ли на френд.
Така че провери я много добре,там където има прикрит проблем,обикновено има много други.
Всъщност прочетох по добре че си казал ''колега'' а не приятел.Демек някой от форума.Което е още по лошо,че не е споменал.
И пак те питам-този твой приятел каза ли ти за проблема,защото аз и на непознат човек бих казал какви проблеми съм имал с колата и къде съм а удрял и подпирал,камо ли на френд.
Така че провери я много добре,там където има прикрит проблем,обикновено има много други.
Всъщност прочетох по добре че си казал ''колега'' а не приятел.Демек някой от форума.Което е още по лошо,че не е споменал.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
не говоря за старт -стоп бутон а за обикновено замерване с мултицед...ключа се отваря малко трудно но се отваря...
има ключове на които батерията се сменя виш първо това преди да правиш каквото и да било..ии ако ще ходиш на диагностика поне 1 дай повече пари и си направи хубава такава в оторизиран сервиз...ще разбереш мн интересни неща

има ключове на които батерията се сменя виш първо това преди да правиш каквото и да било..ии ако ще ходиш на диагностика поне 1 дай повече пари и си направи хубава такава в оторизиран сервиз...ще разбереш мн интересни неща

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
bezdomnia написа:не говоря за старт -стоп бутон а за обикновено замерване с мултицед...ключа се отваря малко трудно но се отваря...
има ключове на които батерията се сменя виш първо това преди да правиш каквото и да било..ии ако ще ходиш на диагностика поне 1 дай повече пари и си направи хубава такава в оторизиран сервиз...ще разбереш мн интересни неща![]()
![]()
![]()
![]()
стандартния ключ "диамант" не се отваря, а се срязва, ако си ентусиаст да му сменяш батерията
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Колега аdovet - потърси във форума "Diversity Antenna" или "Diversity Module".
Toва е модула който приема и усилва сигналите от ключа и за радиото.
Намира се зад третата стоп-светлина на Е60. Няколко колеги са го сменяли тук.
Отделно, запаметяването на станциите може да е проблем със акумулатора (губи ток), или пък нещо съвсем банално - да си запаметил станциите с единия ключ, и след това влизаш с другия и там ги няма. Не знам каква точно е логиката, но на мен ми се е случвало това.
Toва е модула който приема и усилва сигналите от ключа и за радиото.
Намира се зад третата стоп-светлина на Е60. Няколко колеги са го сменяли тук.
Отделно, запаметяването на станциите може да е проблем със акумулатора (губи ток), или пък нещо съвсем банално - да си запаметил станциите с единия ключ, и след това влизаш с другия и там ги няма. Не знам каква точно е логиката, но на мен ми се е случвало това.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Малка поправка, не е зад третия стоп, а от страни в дясната колона. Но се тръгва от 3тия стоп, за да стигнеш до него
Относно настройките, da6ip е прав, пазят се в ключа - позиция на седалка, радио станции, език на менютата, огледала и т.н.
Edit: да се самопоправя
Антената не е в страничната колона, е от страни до третия стоп. Ако гледате колата отзад, се пада от дясно на третия стоп. Въпреки това, трябва да се свали и кората на дясната страничната колона (отново ако гледате колата отзад), защото част от кабелите на антената са вързани там.

Относно настройките, da6ip е прав, пазят се в ключа - позиция на седалка, радио станции, език на менютата, огледала и т.н.
Edit: да се самопоправя

Последна промяна Cinder на 06 Мар 2013, 16:18, променена общо 1 път

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
така сме ние с комбинезоните - седаните ги знаем само по картинки 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
И особено дневни светлини и хем си знам че за двата ключа си запаметява отделно, и доста мислех на кой да тегля една майна,че е човъркал из менюто да ги изключва. После сгрях за ключа и си изпотеглих сам една.
Колега adovet, относно ключа: започни от най-лесния и най-евтин вариант, а именно - батерията! Батерията е от акумулаторен тип и както всеки акумулатор си има определен живот, така че е напълно възможно вече да е "сдала багажа". Не се вкарвай в излишни приключения и разходи преди да си проверил нея...!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2