Айде пак- айфон 5
Модератор: Общи модератори
Re: Айде пак- айфон 5
RaHzElChO написа:alx написа:Ми.. В щатите същата оферта е $200 за телефона еднократно и около $70 на месец за абонамента в продължение на две години.
Не знам какво искате. Мисля, че офертата на мтел не е е лоша. Ако не ви харесва... Просто не е смятана за вас.
Да, но американецът взима поне 8$ на час, а тук има хора, които бъхтат цял месец за 320лв. Стандартите на живот не са съпоставими!
Две неща:
1. Защо мислиш че телефоните и абонаментите трябва да са по- евтини в българия? Няма такова животно.
2. Много от американците не могат да си позволят да дават $100 на месец за телефон. Айфона не е за тях. Също както не е за българите правещи по 1000 лева на месец (тия с 320/месец изобщо не са на радара).
Мисля, че е време българина да разбере, че не всичко което се предлага трябва да е достъпно дори за средната класа. Ма друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Как да те разберат,човече,като тук в БГ всеки се мята на киселото грозде.Нищо че е нависоко.Нищо че е кисело.
айфон,айпад,таблет,часовник водомер,реплики,дуплики,оригинали......
В ''извън темата'' човек вижда едно а в ''техническо състояние,гуми,масла и части'' се търси тънката лайстна.
Народопсихология.
айфон,айпад,таблет,часовник водомер,реплики,дуплики,оригинали......
В ''извън темата'' човек вижда едно а в ''техническо състояние,гуми,масла и части'' се търси тънката лайстна.
Народопсихология.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
alx написа:RaHzElChO написа:alx написа:Ми.. В щатите същата оферта е $200 за телефона еднократно и около $70 на месец за абонамента в продължение на две години.
Не знам какво искате. Мисля, че офертата на мтел не е е лоша. Ако не ви харесва... Просто не е смятана за вас.
Да, но американецът взима поне 8$ на час, а тук има хора, които бъхтат цял месец за 320лв. Стандартите на живот не са съпоставими!
Две неща:
1. Защо мислиш че телефоните и абонаментите трябва да са по- евтини в българия? Няма такова животно.
2. Много от американците не могат да си позволят да дават $100 на месец за телефон. Айфона не е за тях. Също както не е за българите правещи по 1000 лева на месец (тия с 320/месец изобщо не са на радара).
Мисля, че е време българина да разбере, че не всичко което се предлага трябва да е достъпно дори за средната класа. Ма друга тема.
Идеята на това, което аз написах, е че щом за американецът, който взима поне 8$ на час е скъпо, какво остава за българина с 320 лв на месец.
Друг въпрос е, че нашата психология винаги е била "на гол гъз чифте пищови", а нашия форум е едно от доказателствата. BMW-та под път и над път, а лампите светят ли светят.Купуват са поголовно зимни гуми произведени 2007г за по 50-60лв бройката, а караме с 200.
Офтопика остава настрана, телефонът е много скъп дори за тези, които взимат 1000лв. Аз не бих давал 130лв всеки месец в продължение на 24м. Ако искам Apple, взимам 4S за 800лв чисто нов, а с останалата разлика от парите си купувам macbook pro и си свиркам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не гледайте само тоя план, който са поосочили. С план Л телефона ще е околоо 80лв на месец, което мисля е съвсем нормална цена с включени 1гб трафик, 100 минути към други оператори (вече няма да се изразходват първо те), 1000 с Мтел и някакво количество СМС-и.
Продажбата на Айфон с договор се контролира до голяма степен от Ейпъл и нито Мтел, нито Глобул нямат гъвкавостта да правят каквото си искат с цените.
Ейпъл пък като достатъчно умна компания вярвам, че достатъчно добре са преценили еластичността на цената. Като цяло представянето на новите им телефони е класически урок по маркетинг. Влизат на пазара с обиране на каймака, щом продукта влезе в етап на зрялост намаляват цената и диверсифицират с още един модел (ГС), който е на по-висока цена за да оберат каймака от нетърпеливите да имат нещо ново и така..
Продажбата на Айфон с договор се контролира до голяма степен от Ейпъл и нито Мтел, нито Глобул нямат гъвкавостта да правят каквото си искат с цените.
Ейпъл пък като достатъчно умна компания вярвам, че достатъчно добре са преценили еластичността на цената. Като цяло представянето на новите им телефони е класически урок по маркетинг. Влизат на пазара с обиране на каймака, щом продукта влезе в етап на зрялост намаляват цената и диверсифицират с още един модел (ГС), който е на по-висока цена за да оберат каймака от нетърпеливите да имат нещо ново и така..
- jordanpar
-
-
Това е ефекта ''брилянтин''.Или много шум за нищо.Като цяло е ясно че един апарат,който струва 200 долара и то с разумна печалба се превръща чрез умела маркетингова стратегия в инструмент играещ си с егото на определен кръг крайни потребители.Както и начин да те накарат да подпишеш недотам желан при други условия абонаментен договор.
Плюете самсунг срещу айфон?Помислете колко телефонни продукта имат епъл?А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.Така че,много по-лесно е да направиш много добри еди-два-три продукта накръст и да очертаеш ореолът над тях с една умела маркетингова стратегия вървежна предимно сред ''глуповатата'' американска нация,отколкото да поддържаш на ниво доста широк спектър продукти
Плюете самсунг срещу айфон?Помислете колко телефонни продукта имат епъл?А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.Така че,много по-лесно е да направиш много добри еди-два-три продукта накръст и да очертаеш ореолът над тях с една умела маркетингова стратегия вървежна предимно сред ''глуповатата'' американска нация,отколкото да поддържаш на ниво доста широк спектър продукти

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
alx написа:Ми.. В щатите същата оферта е $200 за телефона еднократно и около $70 на месец за абонамента в продължение на две години.
В случая не е проблем толкова цената, колкото идеята на самия план! За какво ми е план за 100лв., в който нямам и 1МВ включен нет?!?! Все пак не купувам Нокия 3310!
Иначе в Мтели мат и друг план, мисля че беше специално за Айфон, където цената беше приемлива за план+телефон.
Между другото, вече имах достъп до телефона и определено ми хареса и то доста!! Сега ще почакам следващата партида

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:alx написа:Сега ще почакам следващата партидаи директно към магазина на Айпъл
Къде го този магазин на Apple, в който продават iPhone?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
jordanpar написа:А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.
Все едно да кажеш- какво правят БМВ, само коли.

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
RaHzElChO написа:((:BuKcu:)) написа:alx написа:Сега ще почакам следващата партидаи директно към магазина на Айпъл
Къде го този магазин на Apple, в който продават iPhone?
Принципно един приятел беше попитал в един епълски магазин ( iStore ли е, как е ) за Iphone5 и му казаха, че само с поръчка доставят. Ама той нашия искаше само да го разгледа и не попита за цена...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
http://movenbg.com/products/Apple-iPhone-5.html
http://elitmobil.bg/apple-iphone-5-16gb
и прочие такива сайтове колкото щеш, само пари да имаш
http://elitmobil.bg/apple-iphone-5-16gb
и прочие такива сайтове колкото щеш, само пари да имаш

- jordanpar
-
-
bum_bum написа:jordanpar написа:А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.
Все едно да кажеш- какво правят БМВ, само коли.Никой няма нужда от компания, която прави всичко сравнително добре. Аз лично искам една компания да прави едно нещо перфектно. Самсунг не са най-добри нито с телевизорите си, нито с пералните, нито с битовата техника, нито с телефоните.. какво от това, че правят всичко?
БМВ имат сигурно 70 различни модела автомобили и мотоциклети.Епъл колко модела телефон имат?
Аз говоря на макро ниво.Айфон е една модна тенденция.Като първите сайтове за запознанства в БГ преди години,като плейстейшъна преди години,като фейсбука.Един единствен продукт изнесен сиииилно напред.Моден,но не и модерен,ако ме разбирате.Ще мине време,ще спадне интереса и айде чао обратно в Щатите.Освен ако на макро ниво пак не се разберат с друга голяма компания.И нокия бяха силни,ама ги забравихте,налииии.А само допреди 5 години имаше теми пак подобни за телефони където се роди фразата ''нокиа и всички останали''.
Така че модата отшумява,но една компания с многостранни продукти ще си остане по цял свят.
Аз не критикувам продукта ''Айфон'',не ме кефи фирмената политика ''Епъл''.Почина мозъкът и идейния извор.Ще ги следя с интерес какво ще направят от тук нататък.Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.
jordanpar написа:Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.
аре ако може точно телефона ми да не ги праи тия раоти ...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alx написа:jordanpar написа:Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.
аре ако може точно телефона ми да не ги праи тия раоти ...
Така са казвали за мобилните апарати преди 20 години,след 20 години вероятно ще казват "аре бе,една елементарна мусака не може да направи"

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Имам Nokia C7 и блекбери ... вече е решено. Следващия ми телефон ще е iPhone 4 или 5.
Просто нямам време да се занимавам с прищявките на девелопери.
Мислех си, че Nokia Ovi Store е най зле направения app център, но блекбери-то го удря в земята.
Какво и да си говорим, за леснота на използване iPhone си е класа, а апликациите са на несравнимо ниво.
Може да го плюем, но е факт, че мислят много за леснота на използване и функционалност. Това ми е достатъчно да се замисля за първи път за iPhone.
Просто нямам време да се занимавам с прищявките на девелопери.
Мислех си, че Nokia Ovi Store е най зле направения app център, но блекбери-то го удря в земята.
Какво и да си говорим, за леснота на използване iPhone си е класа, а апликациите са на несравнимо ниво.
Може да го плюем, но е факт, че мислят много за леснота на използване и функционалност. Това ми е достатъчно да се замисля за първи път за iPhone.