Айде пак- айфон 5

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Айде пак- айфон 5

Мнение от alx » 30 Окт 2012, 0:45

RaHzElChO написа:
alx написа:Ми.. В щатите същата оферта е $200 за телефона еднократно и около $70 на месец за абонамента в продължение на две години.

Не знам какво искате. Мисля, че офертата на мтел не е е лоша. Ако не ви харесва... Просто не е смятана за вас.

Да, но американецът взима поне 8$ на час, а тук има хора, които бъхтат цял месец за 320лв. Стандартите на живот не са съпоставими!

Две неща:

1. Защо мислиш че телефоните и абонаментите трябва да са по- евтини в българия? Няма такова животно.

2. Много от американците не могат да си позволят да дават $100 на месец за телефон. Айфона не е за тях. Също както не е за българите правещи по 1000 лева на месец (тия с 320/месец изобщо не са на радара).

Мисля, че е време българина да разбере, че не всичко което се предлага трябва да е достъпно дори за средната класа. Ма друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 30 Окт 2012, 1:09

Как да те разберат,човече,като тук в БГ всеки се мята на киселото грозде.Нищо че е нависоко.Нищо че е кисело.
айфон,айпад,таблет,часовник водомер,реплики,дуплики,оригинали......
В ''извън темата'' човек вижда едно а в ''техническо състояние,гуми,масла и части'' се търси тънката лайстна.
Народопсихология.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Окт 2012, 9:20

alx написа:
RaHzElChO написа:
alx написа:Ми.. В щатите същата оферта е $200 за телефона еднократно и около $70 на месец за абонамента в продължение на две години.

Не знам какво искате. Мисля, че офертата на мтел не е е лоша. Ако не ви харесва... Просто не е смятана за вас.

Да, но американецът взима поне 8$ на час, а тук има хора, които бъхтат цял месец за 320лв. Стандартите на живот не са съпоставими!

Две неща:

1. Защо мислиш че телефоните и абонаментите трябва да са по- евтини в българия? Няма такова животно.

2. Много от американците не могат да си позволят да дават $100 на месец за телефон. Айфона не е за тях. Също както не е за българите правещи по 1000 лева на месец (тия с 320/месец изобщо не са на радара).

Мисля, че е време българина да разбере, че не всичко което се предлага трябва да е достъпно дори за средната класа. Ма друга тема.

Идеята на това, което аз написах, е че щом за американецът, който взима поне 8$ на час е скъпо, какво остава за българина с 320 лв на месец.
Друг въпрос е, че нашата психология винаги е била "на гол гъз чифте пищови", а нашия форум е едно от доказателствата. BMW-та под път и над път, а лампите светят ли светят.Купуват са поголовно зимни гуми произведени 2007г за по 50-60лв бройката, а караме с 200.

Офтопика остава настрана, телефонът е много скъп дори за тези, които взимат 1000лв. Аз не бих давал 130лв всеки месец в продължение на 24м. Ако искам Apple, взимам 4S за 800лв чисто нов, а с останалата разлика от парите си купувам macbook pro и си свиркам.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2012, 11:48

Не гледайте само тоя план, който са поосочили. С план Л телефона ще е околоо 80лв на месец, което мисля е съвсем нормална цена с включени 1гб трафик, 100 минути към други оператори (вече няма да се изразходват първо те), 1000 с Мтел и някакво количество СМС-и.

Продажбата на Айфон с договор се контролира до голяма степен от Ейпъл и нито Мтел, нито Глобул нямат гъвкавостта да правят каквото си искат с цените.

Ейпъл пък като достатъчно умна компания вярвам, че достатъчно добре са преценили еластичността на цената. Като цяло представянето на новите им телефони е класически урок по маркетинг. Влизат на пазара с обиране на каймака, щом продукта влезе в етап на зрялост намаляват цената и диверсифицират с още един модел (ГС), който е на по-висока цена за да оберат каймака от нетърпеливите да имат нещо ново и така..
Изображение

Аватар

Мнение от jordanpar » 30 Окт 2012, 13:19

Това е ефекта ''брилянтин''.Или много шум за нищо.Като цяло е ясно че един апарат,който струва 200 долара и то с разумна печалба се превръща чрез умела маркетингова стратегия в инструмент играещ си с егото на определен кръг крайни потребители.Както и начин да те накарат да подпишеш недотам желан при други условия абонаментен договор.
Плюете самсунг срещу айфон?Помислете колко телефонни продукта имат епъл?А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.Така че,много по-лесно е да направиш много добри еди-два-три продукта накръст и да очертаеш ореолът над тях с една умела маркетингова стратегия вървежна предимно сред ''глуповатата'' американска нация,отколкото да поддържаш на ниво доста широк спектър продукти ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 30 Окт 2012, 13:54

В случая не е проблем толкова цената, колкото идеята на самия план! За какво ми е план за 100лв., в който нямам и 1МВ включен нет?!?! Все пак не купувам Нокия 3310!
Иначе в Мтели мат и друг план, мисля че беше специално за Айфон, където цената беше приемлива за план+телефон.

Между другото, вече имах достъп до телефона и определено ми хареса и то доста!! Сега ще почакам следващата партида :mhihi: и директно към магазина на Айпъл :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Окт 2012, 14:52

((:BuKcu:)) написа:
alx написа:Сега ще почакам следващата партида :mhihi: и директно към магазина на Айпъл :mhihi:

Къде го този магазин на Apple, в който продават iPhone?
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2012, 14:53

jordanpar написа:А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.

Все едно да кажеш- какво правят БМВ, само коли. :dunno: Никой няма нужда от компания, която прави всичко сравнително добре. Аз лично искам една компания да прави едно нещо перфектно. Самсунг не са най-добри нито с телевизорите си, нито с пералните, нито с битовата техника, нито с телефоните.. какво от това, че правят всичко?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 30 Окт 2012, 15:28

RaHzElChO написа:
((:BuKcu:)) написа:
alx написа:Сега ще почакам следващата партида :mhihi: и директно към магазина на Айпъл :mhihi:

Къде го този магазин на Apple, в който продават iPhone?

Принципно един приятел беше попитал в един епълски магазин ( iStore ли е, как е ) за Iphone5 и му казаха, че само с поръчка доставят. Ама той нашия искаше само да го разгледа и не попита за цена...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 30 Окт 2012, 15:37

http://movenbg.com/products/Apple-iPhone-5.html

http://elitmobil.bg/apple-iphone-5-16gb

и прочие такива сайтове колкото щеш, само пари да имаш :D
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 30 Окт 2012, 16:01

Аватар

Мнение от jordanpar » 30 Окт 2012, 16:24

bum_bum написа:
jordanpar написа:А колко самсунг?Какво друго произвеждат още епъл?А самсунг-и компютри,и телефони,и битова техника,и черна техника,че и в автомобилостроенето влязоха.

Все едно да кажеш- какво правят БМВ, само коли. :dunno: Никой няма нужда от компания, която прави всичко сравнително добре. Аз лично искам една компания да прави едно нещо перфектно. Самсунг не са най-добри нито с телевизорите си, нито с пералните, нито с битовата техника, нито с телефоните.. какво от това, че правят всичко?

БМВ имат сигурно 70 различни модела автомобили и мотоциклети.Епъл колко модела телефон имат?
Аз говоря на макро ниво.Айфон е една модна тенденция.Като първите сайтове за запознанства в БГ преди години,като плейстейшъна преди години,като фейсбука.Един единствен продукт изнесен сиииилно напред.Моден,но не и модерен,ако ме разбирате.Ще мине време,ще спадне интереса и айде чао обратно в Щатите.Освен ако на макро ниво пак не се разберат с друга голяма компания.И нокия бяха силни,ама ги забравихте,налииии.А само допреди 5 години имаше теми пак подобни за телефони където се роди фразата ''нокиа и всички останали''.
Така че модата отшумява,но една компания с многостранни продукти ще си остане по цял свят.
Аз не критикувам продукта ''Айфон'',не ме кефи фирмената политика ''Епъл''.Почина мозъкът и идейния извор.Ще ги следя с интерес какво ще направят от тук нататък.Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Окт 2012, 16:42

jordanpar написа:Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.

аре ако може точно телефона ми да не ги праи тия раоти ... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2012, 16:51

alx написа:
jordanpar написа:Ако следващият им модел прави мусака и пере,вече ще ги призная.

аре ако може точно телефона ми да не ги праи тия раоти ... :ok:

Така са казвали за мобилните апарати преди 20 години,след 20 години вероятно ще казват "аре бе,една елементарна мусака не може да направи" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 30 Окт 2012, 17:04

Имам Nokia C7 и блекбери ... вече е решено. Следващия ми телефон ще е iPhone 4 или 5.
Просто нямам време да се занимавам с прищявките на девелопери.

Мислех си, че Nokia Ovi Store е най зле направения app център, но блекбери-то го удря в земята.

Какво и да си говорим, за леснота на използване iPhone си е класа, а апликациите са на несравнимо ниво.

Може да го плюем, но е факт, че мислят много за леснота на използване и функционалност. Това ми е достатъчно да се замисля за първи път за iPhone.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата