Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от vanko242 » 22 Окт 2012, 8:50

ръб написа:
vanko242 написа:
ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)

...ха, вече сме двама!

баща ми си кара бусовете с тея, които си посочил :)

.....аз пък си карам патрола с тях! определено на са за бус. имах впредвид производителя, не модела.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 25 Окт 2012, 8:47

Като чета мненията, май ще купувам нови гуми... Имам едни рън флат Дънлоп sp wintersport m3, имат си грайфер... но дота е доста смущаващ - 2605

Не че зимата карам извън града много, но се чудя дали да не ги сложа на колата, да видя как е, и ако е невъзможно да се кара в рамките на сигурността, да ги засилвам ))) Тази кола още не съм я карал зимно време и не е ясно как ще се представя с тези гуми...
stay tuned
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Окт 2012, 8:49

Монтирани и на двете ми коли :yes:

На едната доказания Алпин А3 + семперит
На другата Гиславед + евтино корморанче
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 25 Окт 2012, 9:21

Каква е уловката в крайно противоположните мнения за гумите ли? Отвори tirereview, позагледай се и ще разбереш. Масово боготворящите мнения са от хора с някакви обикновени колички, не каращи много и не напъващи ги кой знае колко...и като се появи някое ревю от някой наистина каращ със субару/бмв/друга бърза кола и веднага посочва недостатъците. Иначе на средностатистическия шофьор каквито и гуми да му сложиш, няма да намери кой знае каква разлика, просто 'щото не практикува "push it to the limit :D " ами просто си върши работа с колата и като е много лошо времето не излиза. :D Не пробва дали колата му става за снегорин или дали може да вземе даден завой с 200 на сухо/мокро и т.н. :lol:

Иначе аз сложих за тази зима 4бр. нови Goodyear Ultra Grip 8 Performance 225/50/17 94H. Още чакам снега да ги тествам, но засега впечатленията са ми за доста добри гуми. И много тихи при това (68дб пише на лепенката). Като смених стария UltraGrip, който беше и рънфлет, все едно ми монтираха стъклопакет. :lol: Също така вози и значително по-комфортно. :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 25 Окт 2012, 9:33

Казано накратко има защо да има двойна и повече разлика в цената на евтинджос гума и на Мишелин, Гууд Иър, Вредещайн и т.н.
Ням да знабравя как се опитвахме с един приятел да въртим едно пежо 406 с чисто нови мишелинки (и по дот) преди няколко години и то на тръмбован ледец с прясно навалял сняг отгоре...Ами просто не ни се получи - вярно френска бангия с предно, но поне веднъж да беше поднесла като хората. В моментите с по-малко газ дори не помръдваше :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Окт 2012, 8:03

По принцип зимата си е главно до шофера.
Миналата година служебните коли - дизелови пикапчета с предно и голф 5 110кс тди- ги карахме с А4 - моето мнение за тези гуми на тези коли е - УоУ!
Все едно колата върви на сухо,спира,тръгва,драпа абе сичко,уникална гума.
Колкото до личния автомобил,той е крайно немощен 18тдс - и няма никаква ама никаква нужда от хубави гуми,той просо няма сила да превърти и на сняг :mhihi: сцепление бол колкото щеш.Затова съм си набелязал ени нови Дебици за 96лв/бр. 185/15 и си карам работата.
Бусовете се карат главно с Кумчото,всички са доволни от тях,колкото до Агилиса свършва бързо.
Две поредни зими се купуват нови Агилиси и се стапят до средата на Януари (30-40000КМ),става дума за предните,задните изкарват по-дълго.
Пробвахме предната зима с клебер,те пък изкарват повече,но не вървят стъбилно.Така че сега ще се пробва кумчото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Окт 2012, 8:36

Ся да видите за кво иде реч с евтините гуми :mhihi:
Преди някоя друга седмица, понеже нямах търпение да си сложа новите джанти ми изпаднаха 2 бр. китайчета точният размер, който ми трябваше...дот 2010 със 7-8мм мек грайфер, като нови. Бяха и за къси пари. Хем си знаех, че са пълен ташак по принцип, ама си казах - кво толкова, за задни стават, така и така ги въртя редовно по полигони, обратни и кръгови, ще ги търкалям няколко месеца, докато ги изтрия. Ама оня ден при първото ми излизане извън градско останах дълбоко изненадан...както си карах спокойно по магистралата със 100-110, задницата ми замота, ест. веднага разбрах, че съм спукал гума, но не очаквах гумата да се е разпаднала, все едно съм я срязал умишлено :mhihi: Китайчетата яко са объркали смесите ми струва :mhihi: Правете си сметката сами, ако да речем бяха предни и в някой завой...
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Окт 2012, 9:11

Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме :mhihi:
Еба си, това се продава легално в България :banghead: Ама като пишем по форумите да не се пипат тия китайски гуми, не четете. Добре, че верно не си ги сложил предни. Пали една свещ, че ти се е разминала голямата беля и ги качи тия снимки повече места из нета.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2012, 11:41

Leon написа:Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме :mhihi:
Еба си, това се продава легално в България :banghead: Ама като пишем по форумите да не се пипат тия китайски гуми, не четете. Добре, че верно не си ги сложил предни. Пали една свещ, че ти се е разминала голямата беля и ги качи тия снимки повече места из нета.

Само че тия гуми май не са били нови ... изобщо :roll:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Окт 2012, 11:44

Със 160 на магистралата Е61 535Д :mhihi: Внимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.

Изображение
Последна промяна Kroki на 26 Окт 2012, 12:24, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Окт 2012, 12:03

acho.rs написа:
Leon написа:Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме :mhihi:

Само че тия гуми май не са били нови ... изобщо :roll:

Или не можеш да четеш или мозъчната ти дейност не никак завидна :mhihi:
Kroki написа:Със 160 на магистралата Е60 535Д :mhihi: Внимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.

При мен обаче, гумата си беше окей(проверявах налягането преди да тръгна), бях сам в колата и нямах почти никакъв багаж, както казах карах с около 100-110 и не съм минавал през дупки. Резултата обаче е същият :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Окт 2012, 12:09

Kroki написа:Със 160 на магистралата Е60 535Д :mhihi: Внимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.

Изображение

А на тва е61 що не му е сработил сензора за разлика в налягането на въпросната гума ?! :winky:
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 26 Окт 2012, 12:15

Dpy написа:Ся да видите за кво иде реч с евтините гуми :mhihi:
Преди някоя друга седмица, понеже нямах търпение да си сложа новите джанти ми изпаднаха 2 бр. китайчета точният размер, който ми трябваше...дот 2010 със 7-8мм мек грайфер, като нови. Бяха и за къси пари. Хем си знаех, че са пълен ташак по принцип, ама си казах - кво толкова, за задни стават, така и така ги въртя редовно по полигони, обратни и кръгови, ще ги търкалям няколко месеца, докато ги изтрия. Ама оня ден при първото ми излизане извън градско останах дълбоко изненадан...както си карах спокойно по магистралата със 100-110, задницата ми замота, ест. веднага разбрах, че съм спукал гума, но не очаквах гумата да се е разпаднала, все едно съм я срязал умишлено :mhihi: Китайчетата яко са объркали смесите ми струва :mhihi: Правете си сметката сами, ако да речем бяха предни и в някой завой...
Изображение
Изображение
Изображение

т'ва при положение че не е била стречната гумата, единствения вариант вариант да се получи е или някакъв дефет (малко вероятно) или е била карана преди това значително спаднала, за да се увредят платовете от вътрешната страна. Или при сваляне/слагане са я осрали "компетентни" майстори...
Но просто няма вариант дака да се пръсне гума, ако ще и в Гвинея да е правена.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Окт 2012, 12:18

Изображение

Малко се съмнявам ,да е била много мека,и да се пръсне като на снимката по горе(китайката)...като гледам гумата 18-ка ли е?
Тук вината си е на шофьора - има много хубави лепенки на тези коли ,които показват изрично,налягането в гумите с и без багаж ....а това,че някой няма навик да си следи налягането,сега вече ще обръща повече внимание..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Окт 2012, 12:23

Да 18-ка е, както казах проблема беше при нас, че не бяхме проверили гумите + високата скорост, цялата магистрала около Стара Загора беше на темпомат с 180, от там загряване и като влезнахме на магистралата преди Бургас има няколко бързи завоя, които взехме също с висока скорот, някъде около 140 и товара се събраха причините да се пръсне. Важното е, че няма никакви поражения в/у нас или колата. Обеца на ухото и това е. Нека дискусията продължи по темата :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата