Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
ръб написа:vanko242 написа:ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)
...ха, вече сме двама!
баща ми си кара бусовете с тея, които си посочил
.....аз пък си карам патрола с тях! определено на са за бус. имах впредвид производителя, не модела.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Като чета мненията, май ще купувам нови гуми... Имам едни рън флат Дънлоп sp wintersport m3, имат си грайфер... но дота е доста смущаващ - 2605
Не че зимата карам извън града много, но се чудя дали да не ги сложа на колата, да видя как е, и ако е невъзможно да се кара в рамките на сигурността, да ги засилвам ))) Тази кола още не съм я карал зимно време и не е ясно как ще се представя с тези гуми...
Не че зимата карам извън града много, но се чудя дали да не ги сложа на колата, да видя как е, и ако е невъзможно да се кара в рамките на сигурността, да ги засилвам ))) Тази кола още не съм я карал зимно време и не е ясно как ще се представя с тези гуми...
stay tuned

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Монтирани и на двете ми коли
На едната доказания Алпин А3 + семперит
На другата Гиславед + евтино корморанче

На едната доказания Алпин А3 + семперит
На другата Гиславед + евтино корморанче
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Каква е уловката в крайно противоположните мнения за гумите ли? Отвори tirereview, позагледай се и ще разбереш. Масово боготворящите мнения са от хора с някакви обикновени колички, не каращи много и не напъващи ги кой знае колко...и като се появи някое ревю от някой наистина каращ със субару/бмв/друга бърза кола и веднага посочва недостатъците. Иначе на средностатистическия шофьор каквито и гуми да му сложиш, няма да намери кой знае каква разлика, просто 'щото не практикува "push it to the limit
" ами просто си върши работа с колата и като е много лошо времето не излиза.
Не пробва дали колата му става за снегорин или дали може да вземе даден завой с 200 на сухо/мокро и т.н.
Иначе аз сложих за тази зима 4бр. нови Goodyear Ultra Grip 8 Performance 225/50/17 94H. Още чакам снега да ги тествам, но засега впечатленията са ми за доста добри гуми. И много тихи при това (68дб пише на лепенката). Като смених стария UltraGrip, който беше и рънфлет, все едно ми монтираха стъклопакет.
Също така вози и значително по-комфортно. 

Иначе аз сложих за тази зима 4бр. нови Goodyear Ultra Grip 8 Performance 225/50/17 94H. Още чакам снега да ги тествам, но засега впечатленията са ми за доста добри гуми. И много тихи при това (68дб пише на лепенката). Като смених стария UltraGrip, който беше и рънфлет, все едно ми монтираха стъклопакет.

- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
Казано накратко има защо да има двойна и повече разлика в цената на евтинджос гума и на Мишелин, Гууд Иър, Вредещайн и т.н.
Ням да знабравя как се опитвахме с един приятел да въртим едно пежо 406 с чисто нови мишелинки (и по дот) преди няколко години и то на тръмбован ледец с прясно навалял сняг отгоре...Ами просто не ни се получи - вярно френска бангия с предно, но поне веднъж да беше поднесла като хората. В моментите с по-малко газ дори не помръдваше
Ням да знабравя как се опитвахме с един приятел да въртим едно пежо 406 с чисто нови мишелинки (и по дот) преди няколко години и то на тръмбован ледец с прясно навалял сняг отгоре...Ами просто не ни се получи - вярно френска бангия с предно, но поне веднъж да беше поднесла като хората. В моментите с по-малко газ дори не помръдваше

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
По принцип зимата си е главно до шофера.
Миналата година служебните коли - дизелови пикапчета с предно и голф 5 110кс тди- ги карахме с А4 - моето мнение за тези гуми на тези коли е - УоУ!
Все едно колата върви на сухо,спира,тръгва,драпа абе сичко,уникална гума.
Колкото до личния автомобил,той е крайно немощен 18тдс - и няма никаква ама никаква нужда от хубави гуми,той просо няма сила да превърти и на сняг
сцепление бол колкото щеш.Затова съм си набелязал ени нови Дебици за 96лв/бр. 185/15 и си карам работата.
Бусовете се карат главно с Кумчото,всички са доволни от тях,колкото до Агилиса свършва бързо.
Две поредни зими се купуват нови Агилиси и се стапят до средата на Януари (30-40000КМ),става дума за предните,задните изкарват по-дълго.
Пробвахме предната зима с клебер,те пък изкарват повече,но не вървят стъбилно.Така че сега ще се пробва кумчото.
Миналата година служебните коли - дизелови пикапчета с предно и голф 5 110кс тди- ги карахме с А4 - моето мнение за тези гуми на тези коли е - УоУ!
Все едно колата върви на сухо,спира,тръгва,драпа абе сичко,уникална гума.
Колкото до личния автомобил,той е крайно немощен 18тдс - и няма никаква ама никаква нужда от хубави гуми,той просо няма сила да превърти и на сняг

Бусовете се карат главно с Кумчото,всички са доволни от тях,колкото до Агилиса свършва бързо.
Две поредни зими се купуват нови Агилиси и се стапят до средата на Януари (30-40000КМ),става дума за предните,задните изкарват по-дълго.
Пробвахме предната зима с клебер,те пък изкарват повече,но не вървят стъбилно.Така че сега ще се пробва кумчото.

Ся да видите за кво иде реч с евтините гуми
Преди някоя друга седмица, понеже нямах търпение да си сложа новите джанти ми изпаднаха 2 бр. китайчета точният размер, който ми трябваше...дот 2010 със 7-8мм мек грайфер, като нови. Бяха и за къси пари. Хем си знаех, че са пълен ташак по принцип, ама си казах - кво толкова, за задни стават, така и така ги въртя редовно по полигони, обратни и кръгови, ще ги търкалям няколко месеца, докато ги изтрия. Ама оня ден при първото ми излизане извън градско останах дълбоко изненадан...както си карах спокойно по магистралата със 100-110, задницата ми замота, ест. веднага разбрах, че съм спукал гума, но не очаквах гумата да се е разпаднала, все едно съм я срязал умишлено
Китайчетата яко са объркали смесите ми струва
Правете си сметката сами, ако да речем бяха предни и в някой завой...

Преди някоя друга седмица, понеже нямах търпение да си сложа новите джанти ми изпаднаха 2 бр. китайчета точният размер, който ми трябваше...дот 2010 със 7-8мм мек грайфер, като нови. Бяха и за къси пари. Хем си знаех, че са пълен ташак по принцип, ама си казах - кво толкова, за задни стават, така и така ги въртя редовно по полигони, обратни и кръгови, ще ги търкалям няколко месеца, докато ги изтрия. Ама оня ден при първото ми излизане извън градско останах дълбоко изненадан...както си карах спокойно по магистралата със 100-110, задницата ми замота, ест. веднага разбрах, че съм спукал гума, но не очаквах гумата да се е разпаднала, все едно съм я срязал умишлено

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме
Еба си, това се продава легално в България
Ама като пишем по форумите да не се пипат тия китайски гуми, не четете. Добре, че верно не си ги сложил предни. Пали една свещ, че ти се е разминала голямата беля и ги качи тия снимки повече места из нета.

Еба си, това се продава легално в България

Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме![]()
Еба си, това се продава легално в БългарияАма като пишем по форумите да не се пипат тия китайски гуми, не четете. Добре, че верно не си ги сложил предни. Пали една свещ, че ти се е разминала голямата беля и ги качи тия снимки повече места из нета.
Само че тия гуми май не са били нови ... изобщо

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Със 160 на магистралата Е61 535Д
Внимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.

Последна промяна Kroki на 26 Окт 2012, 12:24, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
acho.rs написа:Leon написа:Е, борда не се е отлепил от джантата, нали? Айде сега да не издребняваме![]()
Еба си, това се продава легално в БългарияАма като пишем по форумите да не се пипат тия китайски гуми, не четете. Добре, че верно не си ги сложил предни. Пали една свещ, че ти се е разминала голямата беля и ги качи тия снимки повече места из нета.
Само че тия гуми май не са били нови ... изобщо
Или не можеш да четеш или мозъчната ти дейност не никак завидна

Kroki написа:Със 160 на магистралата Е60 535ДВнимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.
При мен обаче, гумата си беше окей(проверявах налягането преди да тръгна), бях сам в колата и нямах почти никакъв багаж, както казах карах с около 100-110 и не съм минавал през дупки. Резултата обаче е същият

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Kroki написа:Със 160 на магистралата Е60 535ДВнимавайте какви гуми слагате и ги проверявайте преди дълъг път, защото причината гумата да се пръсне така е, че беше много мека при пълно комби с техника и 5 човека + багаж.
А на тва е61 що не му е сработил сензора за разлика в налягането на въпросната гума ?!

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Dpy написа:Ся да видите за кво иде реч с евтините гуми![]()
Преди някоя друга седмица, понеже нямах търпение да си сложа новите джанти ми изпаднаха 2 бр. китайчета точният размер, който ми трябваше...дот 2010 със 7-8мм мек грайфер, като нови. Бяха и за къси пари. Хем си знаех, че са пълен ташак по принцип, ама си казах - кво толкова, за задни стават, така и така ги въртя редовно по полигони, обратни и кръгови, ще ги търкалям няколко месеца, докато ги изтрия. Ама оня ден при първото ми излизане извън градско останах дълбоко изненадан...както си карах спокойно по магистралата със 100-110, задницата ми замота, ест. веднага разбрах, че съм спукал гума, но не очаквах гумата да се е разпаднала, все едно съм я срязал умишленоКитайчетата яко са объркали смесите ми струва
Правете си сметката сами, ако да речем бяха предни и в някой завой...
т'ва при положение че не е била стречната гумата, единствения вариант вариант да се получи е или някакъв дефет (малко вероятно) или е била карана преди това значително спаднала, за да се увредят платовете от вътрешната страна. Или при сваляне/слагане са я осрали "компетентни" майстори...
Но просто няма вариант дака да се пръсне гума, ако ще и в Гвинея да е правена.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Малко се съмнявам ,да е била много мека,и да се пръсне като на снимката по горе(китайката)...като гледам гумата 18-ка ли е?
Тук вината си е на шофьора - има много хубави лепенки на тези коли ,които показват изрично,налягането в гумите с и без багаж ....а това,че някой няма навик да си следи налягането,сега вече ще обръща повече внимание..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да 18-ка е, както казах проблема беше при нас, че не бяхме проверили гумите + високата скорост, цялата магистрала около Стара Загора беше на темпомат с 180, от там загряване и като влезнахме на магистралата преди Бургас има няколко бързи завоя, които взехме също с висока скорот, някъде около 140 и товара се събраха причините да се пръсне. Важното е, че няма никакви поражения в/у нас или колата. Обеца на ухото и това е. Нека дискусията продължи по темата 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите