Проблем с оборотомера, не изчезна след диагностика..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с оборотомера, не изчезна след диагностика..
Здравейте колеги,
Имам проблем с оборотомера от няколко седмици. Общо взето показва каквото си иска, стрелката ходи навсякъде като полудяла
Мислех, че е от таблото, взех ново от колега от форума, но проблема остана
Един приятел има кабели за диагностика и направихме, като излезнаха 6-7 грешки, но всичко е на немски и нишо не разбирам
Имам свалени данните от диагностиката, обаче немогат да се копират от файла, трябва да го кача някъде и някой ако има CarSoft да го отвори и да помогне с разчитането.
Мисля си дали проблема с оборотомера няма да е от датчик за оборотите? Някой ако е имал такъв проблем да сподели.
Имам проблем с оборотомера от няколко седмици. Общо взето показва каквото си иска, стрелката ходи навсякъде като полудяла

Мислех, че е от таблото, взех ново от колега от форума, но проблема остана

Един приятел има кабели за диагностика и направихме, като излезнаха 6-7 грешки, но всичко е на немски и нишо не разбирам

Имам свалени данните от диагностиката, обаче немогат да се копират от файла, трябва да го кача някъде и някой ако има CarSoft да го отвори и да помогне с разчитането.
Мисля си дали проблема с оборотомера няма да е от датчик за оборотите? Някой ако е имал такъв проблем да сподели.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Re: Проблем с оборотомера, не изчезна след диагностика..
Колега,според мен проблема може да и от ECU-то.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
Ами незнам и аз вече къде да търся проблема
Интересното беше, че преди няколко дена генератора ми спря да зарежда (беше за смяна на четки, сега всико е нормално) и като светна червената лампика на таблото, стрелката на оборотите започна да отчита нормално. След смяната на четките, оборотомера пак полудя.

Интересното беше, че преди няколко дена генератора ми спря да зарежда (беше за смяна на четки, сега всико е нормално) и като светна червената лампика на таблото, стрелката на оборотите започна да отчита нормално. След смяната на четките, оборотомера пак полудя.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Ако имаш възможност направи и с ECU-то както с оборотомера тествай с друго.
Ами за съжаление няма къде да намеря друго еку да пробвам с него 

Ново 20 колеги. Сега вече като дам на контакт и стрелката пак започва да откача, без да съм запалил даже.
Има ли датчик тоя оборотомер или наистина проблема ще е в еку-то
Незнам вече къде да търся проблема, карам я на маистори всеки вика за първи път виждам такова нещо, и никой не се наема да я погледне
Има ли датчик тоя оборотомер или наистина проблема ще е в еку-то

Незнам вече къде да търся проблема, карам я на маистори всеки вика за първи път виждам такова нещо, и никой не се наема да я погледне

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Колега намери си някоя кола на части и помоли човека да закачиш ECU-то за проба или се разбери с някой колега да закачиш неговото.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Направи тест на таблото преди да се занимаваш с другите работи. При изгасен мотор натискаш и задържаш бутона за нулиране на дневния километраж и даваш на контакт без да палиш. На дисплея ще се покажат различни кодове и последния тест е за таблото. Ще светнат всички лампи и всички стрелки ще отидат в крайно положение и обратно. Ако всичко свети и се движи нормално значи най-вероятно проблема не е в таблото.
Здравейте колеги, отдавна не съм писал в темата, но пробвах какво ли не с този оборотомер и нищо не помага. Сменил съм 2-3 табла но проблема си остава. Стрелката си се движи където и е кеф. От къде взима сигнал оборотомера? От алтернатора, или някой друг датчик?
Интересното беше, че скоро сменях клапанчета на парното и като съм откачал и закачал големите букси покрай тях, малко се промени движението на стрелката, но проблема си остана.
Имам алтернатор вкъщи, но незнам дали си струва да се захващам да го сменям, ако не е от него...
Или да си потърся друго еку и да пробвам с него ?
Поздрави
п.с. колата е 318 тдс
Интересното беше, че скоро сменях клапанчета на парното и като съм откачал и закачал големите букси покрай тях, малко се промени движението на стрелката, но проблема си остана.
Имам алтернатор вкъщи, но незнам дали си струва да се захващам да го сменям, ако не е от него...
Или да си потърся друго еку и да пробвам с него ?
Поздрави
п.с. колата е 318 тдс
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
При бензинките е от датчика на коляновия вал. Там той доста често дефектира - особенно при М52 моторите, самичт датчик сие Ок, просто на кабела му прегаря изолацията и окъсява.
10 мнения
• Страница 1 от 1