Проблем в ниските при топло време
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Проблем в ниските при топло време
Колеги преди дни писах за едно прекъсване в ниските, което го оправих. Имам обаче още един проблем и той е по-сериозен. Дълго време се чудих защо колата ми не е както трябва в тия банални ниски обороти и наскоро забелязах нещо, което не знам как не съм забелязал по-рано
Оказа се, че колата няма мощност до 3000об само при топло време. Като я карам сутринта или през нощта като е по-студено проблеми нямам, но минат ли температурата примерно 20-25 градуса и хоп колата умира. Нещата които съм сменил и съм сигурен, че не е в тях причината са - стъпково моторче, дебитомер,ламбда, температурен датчик. Колата е с чип и имам съмнения да не е проблема там - предполагам пуска повече гориво и като е по-топъл въздуха т.е. не е толкова богат на кислород въздуха не стига за горивото което е подадено и от там да не върви колата. Разбира се това са само предположения. Ще съм благодарен ако някой може да ми помогне, че аман от проблеми в тези ниски обороти с тази кола.....

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем в ниските при топло време
И при изправен двигател пак може да усетиш тая позабавена реакция, когато навън става жега. Ти общо взето основните неща си ги сменил. Вземи си сложи оригиналния чип и виж как ще е.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:И при изправен двигател пак може да усетиш тая позабавена реакция, когато навън става жега. Ти общо взето основните неща си ги сменил. Вземи си сложи оригиналния чип и виж как ще е.
И ако имаш "спортен" филтър или му направи шийлд или си слагай оригиналния с кутията, че така само плашиш гаргите. DirtyM5 има тема за шийлд можеш да прегледаш за идеи. И моята е мудна преди 3000 но не съм минал още през смяната на ламбда, дебитомер и др.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Спортният филтър ми е панелен колега. Нямам спомени дали преди чипосването правеше така. Ще взема един друг компютър и ще пробвам. Не искам да отклонявам темата в посока ''от чипа ли е'', просто предположих. Ама предположения много 

- BOBO BAVARIA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325d
- Детайли за колата: BMW FOREVER
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не съм много експерт ама мисля, че при частична газ компютъра сам си определя сместа на база показанията на датчиците. Т.е. не можеш да му пуснеш повече бензин, щото той си го коригира. Повече гориво се пуска при пълна газ, когато ламбдата не работи и горивото се определя по предварително зададени таблици.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
bum_bum написа:Не съм много експерт ама мисля, че при частична газ компютъра сам си определя сместа на база показанията на датчиците. Т.е. не можеш да му пуснеш повече бензин, щото той си го коригира. Повече гориво се пуска при пълна газ, когато ламбдата не работи и горивото се определя по предварително зададени таблици.
В много малки граници, при управлението на мотора от нашите комютри(основен недостатък на тия стари управления), иначе пак се води от таблица, която разбира се е различна от тая на пълна газ (WOT) по скромни спомени с някакви програми за настройка...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
7 мнения
• Страница 1 от 1