та значи събуждаш се една сутрин, слизаш в гаража и...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Кое от 3-те BMW-та бихте предпочели?

Анкетата свършва на 27 Сеп 2003, 12:56

E39 M5
14
47%
E46 M3
11
37%
E53 X5 4.6is
5
17%

Общо гласове : 30
master of the force
Аватар

та значи събуждаш се една сутрин, слизаш в гаража и...

Мнение от alx » 12 Авг 2003, 16:51

виждаш 3 возила:

едно е39 м5
едно е46 м3
... и един х5 4.6ис ей така... :)

.. да се мъдрият със ключовете на таблото. можеш да вземеш само едно и после като се върнеш другите няма да са там. демек- пипнато- твое.

кое ще избереш и защо? защо няма да избереш другите? :)

аз лично бих взел м5-цата...

случайни мисли (плюсове и минуси на возилата):

1. м3 е много спортно и не е особено практично особено ако трябва периодично да возиш хора отзад; двигателя обаче няма достатъчно въртящ момент. седи на пътя много добре, но твърдото возене за родните пътища в един момент ще ме изнервира- да не говориме че 19" джанти са скъпи за изправяне. също така не ми харесва звука при пълна газ- много тенекиено звучи- разбира се това може лесно да се оправи, но говориме за фабрична кола.

2. 4.6ис - пълна гъзария, но що за камион е? не е бърз като спортна кола, не се катери като истински камион- паркетен всъдеход? иначе 20" джанти и ауспухувите тръби ми харесват определено. проблема е че гори като змеи ама ако имаш такъв камион, имаш си и пари да го храниш...

3. м5 мисля че е идеалния компромис- вози 5 (малко тясно отзад, но става), достатъчно луксозен да задоволи и наи-придричивите, има сносен багажник, двигател- мечта, до 100 е бърз колкото м3, после е малко по-бърз (по права линия), окачен е нито твърдо нито меко, малко "рине" предницата и ама няма да придирям... имат проблеми със ванос-а, но не е болка за умирачка... :) и ако имаш 2000 модел смяната на маслото идва със вазелин щото 10w60 го имат само по бмв-сервизите... ма ниаа да придирям както казах :)

а вашия избор е...?

алекс
трабант 601

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 12 Авг 2003, 17:19

За 4.6is-ката съм 100% с тебе ;) Гъзария до шия, че и бързо, обаче не може да се нарече спортна кола. Магистрално 4x4 - с тия 20 инчови колелета и нископрофилни гуми малко ще му е трудно без асфалт :)

М3-то звучи тенекиено само отзад (но съм съгласен, доста е неприятно). Иначе вътре си е яко, защото чуваш звука на интейк-а а не ауспуха ;) ... но пък V8-цата звучи по-добре :roll:

Да... труден избор. Мисля, че бих избрал М3-ката. Практичните съображения не ме вълнуват особено, а поддръжката и на 3те ще е безплатна първите 5 години така или иначе, какво ти пука с какво масло карат :) На М5 разхода си е скери обаче - за Х5 да не говорим, 20 литра не ти мърдат с умерено натискане ;)

М5 бие М3 по права линия, но компактните размери и по-малко тегло мисля правят М3 по-добрия избор. Вози 4-ма с малко сместване, има място за голф стикове в багажника... какво повече? Дори и разхода е скромен - към 13-14 на сто ;)

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 12 Авг 2003, 17:50

Аз съм за джипа. Яко си е да караш с 240 по магистралата и да изпреварваш другите. Със сигурност Х5 последно ще се строши по Българските пътища.

FX Master
Аватар
Кара: нафтата да става на пушек
Мечтае да кара: без да плаща
Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring

Мнение от Deakon » 12 Авг 2003, 22:05

М3 без да се замисля и за миг. Това е автомобила който бих карал ако можех да избирам. Ако пък е със SMG ... :twisted: / пишещия този пост се размечта и не можа да си довърши мисълта :D /
If you know about BMW, you either own one or want one.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 12 Авг 2003, 23:17

И аз определено бих предпочел М3.Това ми е мечтата!!!За Х5 не съм навит много много,а и както казвате разхода си е доста солиден :lol: Нищо лошо не мога да кажа и за М5-цата.И тя си е жив дявол :twisted: :twisted: ,но препочитам М3 :wink:
Ех мечти,мечти :!: Добре че са безплатни :wink:
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Авг 2003, 23:47

мда, смяната на маслото е включена първите няколко години, но само когато бордовия компютър каже че е време за ново масло- а това става на 20,000км че и повече. ако като истински фен искаш да си смениш маслото всеки 5000-7500км.. познай кои плаща... на bmwm5.com бяха пропищяли някакви... :)

политика на бмв явно някаква...

алекс
трабант 601

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от del_sol_fen » 13 Авг 2003, 0:12

ЗА МЕН ЕДИНСТВЕНИЯТ ЕЗБОР Е М5

Ултра високо ниво на комфорт и спортен дух от седан със 400к.с. от 8 цилиндров нАТУРАЛЕН двигател който пее!
това е! никва М3 а пък въобще да не почвам че Х5 не е нито истински джип нито пък със толкова спортен дух.
но това е друга тема и лично мое мнение.
М5 хорааааааааааааааааа, хорааа, м5 е единственият избор!
сега така приказвате но я ги сложете един до друг и тогава се замислете и ... абе ще видите! колко е хърбаво м3
Si Power - Wona Go ???

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 13 Авг 2003, 0:22

Първи вариант:
Взимам М5, продавам го и взимам М3. Останалите пари изпивам по баровете ;) Кой ги изпълнява тия желания? Ако е златната рибка тя не изпълняваше ли по три да взема и трите а? :D :D :D
Втори вариант:
Взимам една пушка и сядам да чакам тоя дето ще дойде да ги вземе докато ме няма, за да го застрелям :)
Трети вариант:
Събуждам се и откривам, че всичко е било просто сън. Самоубивам се... :) :) :)
Последна промяна Иво на 13 Авг 2003, 0:25, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 13 Авг 2003, 0:22

М5 разбирасе,някой може да каже че М5 е за по възрастни хора обаче просто по големите автомобили ме кефят.Винаги една 5-а (примерно Е34 ) ме е по кефила от една 3-а ( Е30).Пък и с М5 мога да разцепа гъза на някое Ферари Ф355,не че с М3 няма да мога ама с М5 определено по ще ми хареса.

М5 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 13 Авг 2003, 9:21

М3 без да се замислям, просто няма такава зверска кола.
Абе че М3 Е 46 ниама да карам скоро е ясно ама М3 Е36 не се знае.
:wink:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 13 Авг 2003, 10:50

E46 M3 само и единствено. Пристрастен съм към 3-ките :twisted: Обичам убиствената скорост, динамиката и зверския вид на колата. 3-тата серия най-добре ме изразява и най-много ми тича на физиономията и на стила на шофиране. Освен това обичам БМВ купетата. Нямам навика да товаря повече от трима човека в колата, така че едва ли липсата на достатъчно място ще е проблем. Освен това в момента в който запаля тоя звяр, пътниците набързо ще забравят колко им е тясно .... тъкмо няма да ги разхождам из цялото купе при завоите.

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 13 Авг 2003, 12:55

какво да ви кажа затварям си очите,и която и да взема няма да съжалявам.БМВ, в сърцето и душата има само Синя Кръв.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

///M5 - the wolf in sheep's clothing.

Мнение от LandShark » 13 Авг 2003, 13:00

Въпреки че карам 3-ка, трябва да си призная че 5-та серия е тази която ме спечели за БМВ. Труден избор наистина, но като че ли ще се спра в крайна сметка на //М5...

(между другото, добавих една анкета към темата просто за да се натрупа нагледна статистика).

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 13 Авг 2003, 13:05

МММММММММ даааа М5 определено ще е ТО :!: При условието че е от любимите ми серии Е3х кво да говорим повече :?: Особенно след "Гадния" клип от топ геар който си пускам всеки път ЗА настроение :wink: Е39 :bowdown: :bowdown:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 13 Авг 2003, 18:19

:bowdown: :bowdown: ///М5
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Следваща

Назад към Основен Форум