Рибки
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Рибки
Значи, намислил съм подарък на приятелката такъв буркан с рибки за общежитието.. Проблема е, че съм нов в София и нямам представа къде може да продават такива рибки, които да си живуркат без особени грижи. Буркан мисля, че мога да намеря в някой битов магазин, предполагам и некви камъчета там.. Проверих в гоогле, но не намирам нищо инт.. Та давайте някакви идей, че в понеделник трябва да е готово.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Рибки
Слушай внимателно и записвай. Там където се пресичат бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Васил Друмев" в събота сутрин има нещо като пазар за животни или поне преди няколко месеца имаше. Точно там сглобих един аматьорски акварим с 50-на дребни рибки, помпички, тра-ла-ла-ла и т.н. за 100-на лева. Някой от колегите ако има по скорошна информация за пазара да помогне.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Kroki
- Дон Кроки
-
Благодаря колега и аз чух за този пазар, но този петък,събота и неделята ОТ ДО съм на работа..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Kroki
- Дон Кроки
-
Благодаря, препоръчаш ги защото си имал досег с тях или.. ?
Писах им мейл, утре мога да отида да ги провера, ако ми отговорят.
Писах им мейл, утре мога да отида да ги провера, ако ми отговорят.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Златна рибка и аквариум като на Tom & Jerry цялата работа 30-тина лв да излезе. Рибката расте на големина според аквариума: колкото по голям аквариума толкова по-голяма и рибката
Един приятел имат такова нещо....тъпа работа рибата ама, пък красиво 

- Kroki
- Дон Кроки
-
Е точно това ми е идеята.. Питай твоят приятел ако можеш, буркана и рибката откъде ги е взел ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аквариума ако не се лъжа не тр да е кръгъл, щото нещо им е кофти на рибите. Мен ако питаш тва е животно и то душа носи дет се вика и ако няма наистина условия не си струва да го купуваш да го мъчиш. Ако се гледа добре ОК ама в буркан си е варварство. Трябва ти и някъв филтър, може би термометър, осветление, евентуално нагревател.. ако мислиш като се осере водата да я смениш всичката и така всяка седмица няма да стане.
Иначе ако си толкова мераклия риби има на Славейков в магазина за животни.
Иначе ако си толкова мераклия риби има на Славейков в магазина за животни.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Кръглия аквариум наистина не е добра идея - знам го от личен опит (измре всичко дет беше вътре, а поради неудобство да се закрепи филтър, водата през два дена нова). Та, както каза колегата, на ул.Солунска, малко преди площад Славейков, има един голям зоомагазин, там имат всичко нужно, и професионални съвети дават. Ще са ти нужни аквариум - около 20-30 лв., филтър - 15-20 лв., нагревател - 15-20 лв., термометър - 2лв., евентуално лампа - от практикер - 5 лв., а вече за рибите - цената според количеството и породата 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тия риби в "буркан", са най-много до месец и то при редовна смяна на вода + химия.... (имал съм скаларии, които оцеляха в забравен аквариум 2 месеца...не се виждаше нищо, като минах над него апеха
)..но така или иначе беше супер стерилен...
Иначе гледането на рибки е бая зор..мин 100л акваруим, лампи, кислород, нагреватели, химия, охлюви...не е лесна...
Иначе в софето има в хита на младост3..страшен...има и морски рибки с все....ама тва е още по-голяма мъка.

Иначе гледането на рибки е бая зор..мин 100л акваруим, лампи, кислород, нагреватели, химия, охлюви...не е лесна...
Иначе в софето има в хита на младост3..страшен...има и морски рибки с все....ама тва е още по-голяма мъка.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Ако се гледа добре ОК ама в буркан си е варварство.
Що бе? Все пак зима идва. После само слага зеленчуци и грах и става риба в сос ропотамо готова зимнина

Последна промяна b00st на 09 Окт 2012, 22:42, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Може да вложиш някъв романтичен смисъл...
Те тава сме ние с тебе - въртиме кат углави в кръг и зяпаме с усти
Подарявам ти риба, та да си станете две
Златна рибка. Ся имаш право на едно желание и да та няма

Те тава сме ние с тебе - въртиме кат углави в кръг и зяпаме с усти
Подарявам ти риба, та да си станете две

Златна рибка. Ся имаш право на едно желание и да та няма

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
Може да вземеш колба, но вътре да сложиш БЕТА, не златна рибка.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Почнахте да ме отказвате. Вариянта с по-голям аквариъм отпада поради липсата на място..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
mejdupraznika написа:Може да вземеш колба, но вътре да сложиш БЕТА, не златна рибка.
Бетата иска покрит аквариум или по някакъв друг начин повърхността да е топла, щото диша чрез лабиринт и от студения въздух може да се гътне.
Не знам аз ли съм луд или много други хора ама тва макар и риба е живот.. безразсъдния подход към живот на квото и да е за мен е нещо за което нямам думи.
Всяко животно си иска средата. Аквариума е една биосфера каквато не може да се създаде в буркан с шепа камъчета. И човек ако го хвърлят в една пустиня и тук-там му пускат нещо да яде ще живее ама тва живот ли е?
На мен лично не може да ми донесе радост подобен подарък, който е мъчение за някакво живо същество.

- rhase
- младши ентусиаст
-
Явно подведох доста с мнението си. Мен идеята ми беше по тоя начин да се поднесе подаръка, то наистина не си е живот после в буркана
Разбира се че ще има ъпгрейд после. Едно време като имах костенурки да не съм им взел 50л аквариум от първия път всичко малко-по-малко. Да не казвам че ми ги дадоха в торбичка с вода. Приятелката ти като се зариби да си ги гледа ще ги оборудва, тъкмо да свиква после и тебе да гледа (това в кръга на шегата)
Иначе ако още не си се отказал утре ще го питам и щи пиша

Разбира се че ще има ъпгрейд после. Едно време като имах костенурки да не съм им взел 50л аквариум от първия път всичко малко-по-малко. Да не казвам че ми ги дадоха в торбичка с вода. Приятелката ти като се зариби да си ги гледа ще ги оборудва, тъкмо да свиква после и тебе да гледа (това в кръга на шегата)

Иначе ако още не си се отказал утре ще го питам и щи пиша

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3