Рибки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Рибки

Мнение от Kroki » 09 Окт 2012, 20:21

Значи, намислил съм подарък на приятелката такъв буркан с рибки за общежитието.. Проблема е, че съм нов в София и нямам представа къде може да продават такива рибки, които да си живуркат без особени грижи. Буркан мисля, че мога да намеря в някой битов магазин, предполагам и некви камъчета там.. Проверих в гоогле, но не намирам нищо инт.. Та давайте някакви идей, че в понеделник трябва да е готово.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Рибки

Мнение от speeder88 » 09 Окт 2012, 20:39

Слушай внимателно и записвай. Там където се пресичат бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Васил Друмев" в събота сутрин има нещо като пазар за животни или поне преди няколко месеца имаше. Точно там сглобих един аматьорски акварим с 50-на дребни рибки, помпички, тра-ла-ла-ла и т.н. за 100-на лева. Някой от колегите ако има по скорошна информация за пазара да помогне.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Окт 2012, 20:40

Благодаря колега и аз чух за този пазар, но този петък,събота и неделята ОТ ДО съм на работа..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Окт 2012, 20:48

Благодаря, препоръчаш ги защото си имал досег с тях или.. ?
Писах им мейл, утре мога да отида да ги провера, ако ми отговорят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Окт 2012, 20:53

Златна рибка и аквариум като на Tom & Jerry цялата работа 30-тина лв да излезе. Рибката расте на големина според аквариума: колкото по голям аквариума толкова по-голяма и рибката :mrgreen: Един приятел имат такова нещо....тъпа работа рибата ама, пък красиво :smoke:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Окт 2012, 21:01

Е точно това ми е идеята.. Питай твоят приятел ако можеш, буркана и рибката откъде ги е взел ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2012, 22:01

Аквариума ако не се лъжа не тр да е кръгъл, щото нещо им е кофти на рибите. Мен ако питаш тва е животно и то душа носи дет се вика и ако няма наистина условия не си струва да го купуваш да го мъчиш. Ако се гледа добре ОК ама в буркан си е варварство. Трябва ти и някъв филтър, може би термометър, осветление, евентуално нагревател.. ако мислиш като се осере водата да я смениш всичката и така всяка седмица няма да стане.

Иначе ако си толкова мераклия риби има на Славейков в магазина за животни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 09 Окт 2012, 22:15

Кръглия аквариум наистина не е добра идея - знам го от личен опит (измре всичко дет беше вътре, а поради неудобство да се закрепи филтър, водата през два дена нова). Та, както каза колегата, на ул.Солунска, малко преди площад Славейков, има един голям зоомагазин, там имат всичко нужно, и професионални съвети дават. Ще са ти нужни аквариум - около 20-30 лв., филтър - 15-20 лв., нагревател - 15-20 лв., термометър - 2лв., евентуално лампа - от практикер - 5 лв., а вече за рибите - цената според количеството и породата :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Окт 2012, 22:29

Тия риби в "буркан", са най-много до месец и то при редовна смяна на вода + химия.... (имал съм скаларии, които оцеляха в забравен аквариум 2 месеца...не се виждаше нищо, като минах над него апеха :mhihi: )..но така или иначе беше супер стерилен...
Иначе гледането на рибки е бая зор..мин 100л акваруим, лампи, кислород, нагреватели, химия, охлюви...не е лесна...
Иначе в софето има в хита на младост3..страшен...има и морски рибки с все....ама тва е още по-голяма мъка.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Окт 2012, 22:35

bum_bum написа:Ако се гледа добре ОК ама в буркан си е варварство.

Що бе? Все пак зима идва. После само слага зеленчуци и грах и става риба в сос ропотамо готова зимнина :mrgreen:
Последна промяна b00st на 09 Окт 2012, 22:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Окт 2012, 22:41

Може да вложиш някъв романтичен смисъл...

Те тава сме ние с тебе - въртиме кат углави в кръг и зяпаме с усти
Подарявам ти риба, та да си станете две :mhihi:
Златна рибка. Ся имаш право на едно желание и да та няма :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 09 Окт 2012, 22:49

Може да вземеш колба, но вътре да сложиш БЕТА, не златна рибка.

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Окт 2012, 23:25

Почнахте да ме отказвате. Вариянта с по-голям аквариъм отпада поради липсата на място..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2012, 23:43

mejdupraznika написа:Може да вземеш колба, но вътре да сложиш БЕТА, не златна рибка.

Бетата иска покрит аквариум или по някакъв друг начин повърхността да е топла, щото диша чрез лабиринт и от студения въздух може да се гътне.

Не знам аз ли съм луд или много други хора ама тва макар и риба е живот.. безразсъдния подход към живот на квото и да е за мен е нещо за което нямам думи.

Всяко животно си иска средата. Аквариума е една биосфера каквато не може да се създаде в буркан с шепа камъчета. И човек ако го хвърлят в една пустиня и тук-там му пускат нещо да яде ще живее ама тва живот ли е?

На мен лично не може да ми донесе радост подобен подарък, който е мъчение за някакво живо същество. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Окт 2012, 23:52

Явно подведох доста с мнението си. Мен идеята ми беше по тоя начин да се поднесе подаръка, то наистина не си е живот после в буркана :kuku:
Разбира се че ще има ъпгрейд после. Едно време като имах костенурки да не съм им взел 50л аквариум от първия път всичко малко-по-малко. Да не казвам че ми ги дадоха в торбичка с вода. Приятелката ти като се зариби да си ги гледа ще ги оборудва, тъкмо да свиква после и тебе да гледа (това в кръга на шегата) :mhihi:
Иначе ако още не си се отказал утре ще го питам и щи пиша :smoke:

Следваща

Назад към Извън Темата