Скоростен лост отиде на дясно ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Скоростен лост отиде на дясно ?

Мнение от NicKo_8 » 09 Окт 2012, 6:16

Здравейте.Появи ми се проблем тази сутрин.Скоростния лост, в положение на свободна, застава много на дясно и когато от свободна искам да включа трета, включва пета или от втора бутна към трета пак отива на петта.Третата трябва да я търся все едно карам москвич.Какво може да е станало?Скоростите с лостов механизъм ли се превключват или лоста стърчи директно от кутията?
The Power of Dreams!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Скоростен лост отиде на дясно ?

Мнение от Nickelback » 09 Окт 2012, 7:56

И при мен го има точно тоя проблем... Доколкото съм чел по темите е от някаква разместена или счупена пружинка в кутията, не помня точно... Като дойде време за съединител и свалим кутията, ще се види какво е.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 09 Окт 2012, 7:58

Nickelback написа:И при мен го има точно тоя проблем... Доколкото съм чел по темите е от някаква разместена или счупена пружинка в кутията, не помня точно... Като дойде време за съединител и свалим кутията, ще се види какво е.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

точно така и сега даже в студа ще има много теми за този лост-защото се осеща повече като паднат температурите
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 09 Окт 2012, 8:11

И аз имам същият проблем - и на истина на студено се усеща повече :conf:
Изображение
Drive it, like you stole it!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 09 Окт 2012, 9:33

Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.

Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така :winky:

Поздрави,
Христо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 09 Окт 2012, 9:38

Колкото и банално да звучи - използването на търсачката не е лошо нещо :)

viewtopic.php?f=34&t=151352

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Окт 2012, 10:24

ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.

Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така :winky:

Поздрави,
Христо

Че не е сериозен не е,а често срещан...вече като е по-хладно особено,като застудее ще се усили ефекта,затова палите и няколко пъти изреждате скоростите на място да раздвижите кутията и така..

И наистина май темата отива към lock
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 09 Окт 2012, 10:58

Ясно - значи проблема е в кутията и се решава със свалянето и, което е кофти.От всичко прочетено разбрах, че се появява при по - студено време.Тази сутрин в Хасково беше 6 градуса.Дано като загрее двигателя или като е топло времето да се оправи, че лично мен много ме дразни.
Мисля, че разбрах всичко което ме интересуваше.Темата може да се заключва.
The Power of Dreams!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 09 Окт 2012, 11:04

Gqbriel написа:
ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.

Поздрави,
Христо

Че не е сериозен не е,а често срещан...вече като е по-хладно особено,като застудее ще се усили ефекта,затова палите и няколко пъти изреждате скоростите на място да раздвижите кутията и така..

Габи, аз доколкото знам не е хубаво на място да се ръгат скоростите, когато маслото е студено и не е разбито. По-скоро трябва да включиш на първа и да покараш малко. Това мисля, че е по-добрия ефект, а пък и по-компетентните това го дават като съвет. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 09 Окт 2012, 11:18

NicKo_8 написа:Ясно - значи проблема е в кутията и се решава със свалянето и, което е кофти.От всичко прочетено разбрах, че се появява при по - студено време.Тази сутрин в Хасково беше 6 градуса.Дано като загрее двигателя или като е топло времето да се оправи, че лично мен много ме дразни.
Мисля, че разбрах всичко което ме интересуваше.Темата може да се заключва.

При мен се проявява като е студено. Ако карам само до 4та, докато стрелката за температурата на двигателя стигне 12ч. и след това мога да си дам на 5та - няма да има проблем. Но ако колата е студена и вкарам 5та, лоста си оставя на дясно и трябва много време и ръчкане, да се върне в средата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Окт 2012, 12:04

mitaka7 написа:
Gqbriel написа:

Поздрави,
Христо

Габи, аз доколкото знам не е хубаво на място да се ръгат скоростите, когато маслото е студено и не е разбито. По-скоро трябва да включиш на първа и да покараш малко. Това мисля, че е по-добрия ефект, а пък и по-компетентните това го дават като съвет. :yes:

Имах предвид съвсем спокойно да се изредят скоростите - не мога да кажа дали е правилно - може и да е грешно :dunno: ,но до сега 2 зими го правя почти винаги ,1-2 пъти изреждам 1-4 и за мен след като тръгна ,особено при -15-20 градусовите темп бе по-приятна смяната..
А наистина е кофти факта,че едиснтвения начин е сваляне на кутията :banghead:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 09 Окт 2012, 12:37

:OT: .. вземате автоматик и града спи.. няма мъка... :mhihi: .. не се сдържах...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 09 Окт 2012, 13:29

MonsteR написа::OT: .. вземате автоматик и града спи.. няма мъка... :mhihi: .. не се сдържах...

Хайде няма нужа.
Че ще отидеш с две теми надолу и готов разход от 2к+ :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 09 Окт 2012, 13:53

проблема си го има всеки 2ри че и аз даже при мене си е да не кажа постоянно, като се сменя съединителя тогава ще сменя и пружинката или ще я почистя а до тогава един ластик да дърпа лоста наляво :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Окт 2012, 21:56

Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия

Амиии честно да ти кажа би могло, да... :roll: Наклона към 5-та те кара да правиш допълнителна корекция наляво за да целиш трета... И някой път от еуфория или просто бързане целиш... първа! И е кофти, ако преди това си поизцедил на втора... Възможна е салата по главата, бутала, което е по-лошото. Но може и да се разминеш, ако си се усетил да не пуснеш съединителя докрай или е приплъзнал и ти е спасил мотора... Тогава имаш блокиране на задните колела и зверско завъртане с 80-90, да речем... и дано да е широко наоколо... Та така, малко от личен опит на една кола пак с такава капризна кутия :mhihi: :yes: Колеги имайте си едно наум! :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Следваща

Назад към E46