Скоростен лост отиде на дясно ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Скоростен лост отиде на дясно ?
Здравейте.Появи ми се проблем тази сутрин.Скоростния лост, в положение на свободна, застава много на дясно и когато от свободна искам да включа трета, включва пета или от втора бутна към трета пак отива на петта.Третата трябва да я търся все едно карам москвич.Какво може да е станало?Скоростите с лостов механизъм ли се превключват или лоста стърчи директно от кутията?
The Power of Dreams!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Скоростен лост отиде на дясно ?
И при мен го има точно тоя проблем... Доколкото съм чел по темите е от някаква разместена или счупена пружинка в кутията, не помня точно... Като дойде време за съединител и свалим кутията, ще се види какво е.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Nickelback написа:И при мен го има точно тоя проблем... Доколкото съм чел по темите е от някаква разместена или счупена пружинка в кутията, не помня точно... Като дойде време за съединител и свалим кутията, ще се види какво е.
точно така и сега даже в студа ще има много теми за този лост-защото се осеща повече като паднат температурите

- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
И аз имам същият проблем - и на истина на студено се усеща повече 

Drive it, like you stole it!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.
Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така
Поздрави,
Христо
Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така

Поздрави,
Христо
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.
Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така![]()
Поздрави,
Христо
Че не е сериозен не е,а често срещан...вече като е по-хладно особено,като застудее ще се усили ефекта,затова палите и няколко пъти изреждате скоростите на място да раздвижите кутията и така..
И наистина май темата отива към lock
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Ясно - значи проблема е в кутията и се решава със свалянето и, което е кофти.От всичко прочетено разбрах, че се появява при по - студено време.Тази сутрин в Хасково беше 6 градуса.Дано като загрее двигателя или като е топло времето да се оправи, че лично мен много ме дразни.
Мисля, че разбрах всичко което ме интересуваше.Темата може да се заключва.
The Power of Dreams!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Gqbriel написа:ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.
Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия? Защото аз лично не бих свалил кутията заради този проблем, и по скоро бих си карал така![]()
Поздрави,
Христо
Че не е сериозен не е,а често срещан...вече като е по-хладно особено,като застудее ще се усили ефекта,затова палите и няколко пъти изреждате скоростите на място да раздвижите кутията и така..
Габи, аз доколкото знам не е хубаво на място да се ръгат скоростите, когато маслото е студено и не е разбито. По-скоро трябва да включиш на първа и да покараш малко. Това мисля, че е по-добрия ефект, а пък и по-компетентните това го дават като съвет.

- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
NicKo_8 написа:Ясно - значи проблема е в кутията и се решава със свалянето и, което е кофти.От всичко прочетено разбрах, че се появява при по - студено време.Тази сутрин в Хасково беше 6 градуса.Дано като загрее двигателя или като е топло времето да се оправи, че лично мен много ме дразни.
При мен се проявява като е студено. Ако карам само до 4та, докато стрелката за температурата на двигателя стигне 12ч. и след това мога да си дам на 5та - няма да има проблем. Но ако колата е студена и вкарам 5та, лоста си оставя на дясно и трябва много време и ръчкане, да се върне в средата.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mitaka7 написа:Gqbriel написа:ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.
Поздрави,
Христо
Габи, аз доколкото знам не е хубаво на място да се ръгат скоростите, когато маслото е студено и не е разбито. По-скоро трябва да включиш на първа и да покараш малко. Това мисля, че е по-добрия ефект, а пък и по-компетентните това го дават като съвет.
Имах предвид съвсем спокойно да се изредят скоростите - не мога да кажа дали е правилно - може и да е грешно

А наистина е кофти факта,че едиснтвения начин е сваляне на кутията

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

MonsteR написа::OT: .. вземате автоматик и града спи.. няма мъка..... не се сдържах...
Хайде няма нужа.
Че ще отидеш с две теми надолу и готов разход от 2к+

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
проблема си го има всеки 2ри че и аз даже при мене си е да не кажа постоянно, като се сменя съединителя тогава ще сменя и пружинката или ще я почистя а до тогава един ластик да дърпа лоста наляво

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ociata написа:Явно наистина това си е слабо място в е46. На фейската(320д 02') често така оставаше срещу 5та скорост, но там и целия лост се мандахерца, затова реших че си трябва сериозна намеса. Сега на преди фейса(330д 00') лоста е супер стегнат, няма луфтове и прочие и пак чат-пат застава срещу 5та тъпия лост.
Това сериозен проблем ли е и може ли да доведе до други главоболия
Амиии честно да ти кажа би могло, да...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3