Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)

Мнение от zonian » 08 Окт 2012, 13:14

Изтървах завоя и се наденах в една купа пръст (70-80 санта висока). Прелетях я и се преземих след още 5 метра. Пораженията на пръв поглед не за големи ама незнам чудя се каво да правя:
1. Всичко между регистрационният номер и перката на двигателя е за изхвърляне. Радиаторите не са спукани, но са Х-образни и двата. Електрическата перка, след като я изчистих от счупени пластмаси започна да върти, ама издава не готин звук. За бронята нямам коментар. :(
2. Ролбара ми изкочи левия. С твърдият таван съм и е опрял в стъклото в момента. :(
Та това което искам да ви питам е :
1. Как да прибера тоя ролбар? (ползвах търсачка, нищо не намерих)
2. Опасно ли е да включа климатика за да проверя дали фреона е изтекъл ? (нямам акумулатор, не мога да отида до някой сервиз за автоклиматици)
3. Защо само левият ролбар отвори ? Защо не отвориха и давата ?
Иначе колата работи, на собствен ход съм я докарал (след четири часа поправка на маркучи обезвъздушаване и връщане на ремъци по местата им), видими грижи в окачването няма.
Благодаря ви предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)

Мнение от MonsteR » 08 Окт 2012, 16:44

Ходи да палиш една свещ.. другото ше се оправи...

Ей ти за ролбара..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 08 Окт 2012, 23:32

ама сигурен ли си че е така и при мене ЗАЩОТО ако си сваля тавана-> тоя ролбар доизкочи-> и аз не успея да го прибера-> гюрук нямам (слюдата я свалих преди 2 дена за ремонт)->оставам и без твърд таван ? :?: :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 09 Окт 2012, 7:37

За да провериш има ли фреон,намери къде са винтилите за пълнене на климатика-по тръбите в двигателния отсек-като натиснеш игличката,ако пусне нещо,значи всепак има фреон в системата.Внимавай да не ти пръсне в очите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 09 Окт 2012, 10:50

taran написа:За да провериш има ли фреон,намери къде са винтилите за пълнене на климатика-по тръбите в двигателния отсек-като натиснеш игличката,ако пусне нещо,значи всепак има фреон в системата.Внимавай да не ти пръсне в очите.

Ако няма фреон, няма да включи компресора, 2-ро там където тръбите влизат в купето около единия вентил има прозорче !!! зачисти го с пръст :mhihi: и ако компресора влкючи ще видиш фреона който се върти вътре. Но колко фреаон имаш вътре забрви да разбереш сам, освен ако не го източат в система с мерилка и после обратно.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 09 Окт 2012, 16:03

Дотук , добре. НО Ролбарите, питах наляво надясно, не са като на е46 друга е системата. :?: С тях какво да правя :help: :?:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 11 Окт 2012, 2:24

Не ми се иска да е така, но почти 100% ти е спукан климатичният радиатор :( Те са много крехки и дори при лек натиск се пукат, а щом казваш, че са на Х ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 12 Окт 2012, 1:55

zonian написа:Дотук , добре. НО Ролбарите, питах наляво надясно, не са като на е46 друга е системата. :?: С тях какво да правя :help: :?:

Колега,аз като имах проблем с тавана изчетох всичките книжки де са в багажника и си спомням че има един инструмент които трябва да го имаш на кората на багажника.Представлява едно като П образна шина и с него се бъркаше някъде покраи ролбара(не знам точно щото не ми се е налагало). :yes: Ето тук виж Н18 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=71&fg=05

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Окт 2012, 2:21

jakson написа:Не ми се иска да е така, но почти 100% ти е спукан климатичният радиатор :( Те са много крехки и дори при лек натиск се пукат, а щом казваш, че са на Х ...

Кое е крехко бе? Моя една зима отнесе паркинг скоба (от тия вдигащите се) и потъна 1 педя навътре огъна се като кутия от пепси и пак не протече. Супер здрави са тия радиатори :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 12 Окт 2012, 14:43

BMWACSCHNITZER написа:Представлява едно като П образна шина и с него се бъркаше някъде покраи ролбара(не знам точно щото не ми се е налагало). :yes: Ето тук виж Н18 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=71&fg=05

Мисля, че 18 имаш в предвин. Не ми стоеше както трябва в кората чудих се да я хвърля ли. Не я изхвърлих тази шина, ама къде е незнам. Сега ще я потърся.Все пак :bowdown: :bowdown: . Резултати утре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 15 Окт 2012, 9:17

Да, колеги. Номера става точно с тази лаясна. Има само едно място където може да се сложи. Влиза 4-5см. Мерси още веднъж. :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 15 Окт 2012, 20:24

Жив здрав и да опрайш пикапчето :yes:

Аватар

Мнение от maxi-mix » 20 Окт 2012, 8:33

Добре че си се отървал само с това. Иначе ламарината ще се оправи в продава има всичко на прилични цени :yes:

Назад към E36