Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- zonian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.8i
- Мечтае да кара: z4/850i
- Детайли за колата: коли без тавани, мани
Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)
Изтървах завоя и се наденах в една купа пръст (70-80 санта висока). Прелетях я и се преземих след още 5 метра. Пораженията на пръв поглед не за големи ама незнам чудя се каво да правя:
1. Всичко между регистрационният номер и перката на двигателя е за изхвърляне. Радиаторите не са спукани, но са Х-образни и двата. Електрическата перка, след като я изчистих от счупени пластмаси започна да върти, ама издава не готин звук. За бронята нямам коментар.
2. Ролбара ми изкочи левия. С твърдият таван съм и е опрял в стъклото в момента.
Та това което искам да ви питам е :
1. Как да прибера тоя ролбар? (ползвах търсачка, нищо не намерих)
2. Опасно ли е да включа климатика за да проверя дали фреона е изтекъл ? (нямам акумулатор, не мога да отида до някой сервиз за автоклиматици)
3. Защо само левият ролбар отвори ? Защо не отвориха и давата ?
Иначе колата работи, на собствен ход съм я докарал (след четири часа поправка на маркучи обезвъздушаване и връщане на ремъци по местата им), видими грижи в окачването няма.
Благодаря ви предварително !
1. Всичко между регистрационният номер и перката на двигателя е за изхвърляне. Радиаторите не са спукани, но са Х-образни и двата. Електрическата перка, след като я изчистих от счупени пластмаси започна да върти, ама издава не готин звук. За бронята нямам коментар.

2. Ролбара ми изкочи левия. С твърдият таван съм и е опрял в стъклото в момента.

Та това което искам да ви питам е :
1. Как да прибера тоя ролбар? (ползвах търсачка, нищо не намерих)
2. Опасно ли е да включа климатика за да проверя дали фреона е изтекъл ? (нямам акумулатор, не мога да отида до някой сервиз за автоклиматици)
3. Защо само левият ролбар отвори ? Защо не отвориха и давата ?
Иначе колата работи, на собствен ход съм я докарал (след четири часа поправка на маркучи обезвъздушаване и връщане на ремъци по местата им), видими грижи в окачването няма.
Благодаря ви предварително !
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Re: Блъснах колата. И сега ? (е36 кабрио)
Ходи да палиш една свещ.. другото ше се оправи...
Ей ти за ролбара..
Ей ти за ролбара..

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
ама сигурен ли си че е така и при мене ЗАЩОТО ако си сваля тавана-> тоя ролбар доизкочи-> и аз не успея да го прибера-> гюрук нямам (слюдата я свалих преди 2 дена за ремонт)->оставам и без твърд таван ?

- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
За да провериш има ли фреон,намери къде са винтилите за пълнене на климатика-по тръбите в двигателния отсек-като натиснеш игличката,ако пусне нещо,значи всепак има фреон в системата.Внимавай да не ти пръсне в очите.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
taran написа:За да провериш има ли фреон,намери къде са винтилите за пълнене на климатика-по тръбите в двигателния отсек-като натиснеш игличката,ако пусне нещо,значи всепак има фреон в системата.Внимавай да не ти пръсне в очите.
Ако няма фреон, няма да включи компресора, 2-ро там където тръбите влизат в купето около единия вентил има прозорче !!! зачисти го с пръст

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Дотук , добре. НО Ролбарите, питах наляво надясно, не са като на е46 друга е системата.
С тях какво да правя

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Не ми се иска да е така, но почти 100% ти е спукан климатичният радиатор
Те са много крехки и дори при лек натиск се пукат, а щом казваш, че са на Х ...

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
zonian написа:Дотук , добре. НО Ролбарите, питах наляво надясно, не са като на е46 друга е системата.С тях какво да правя
![]()
Колега,аз като имах проблем с тавана изчетох всичките книжки де са в багажника и си спомням че има един инструмент които трябва да го имаш на кората на багажника.Представлява едно като П образна шина и с него се бъркаше някъде покраи ролбара(не знам точно щото не ми се е налагало).

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
jakson написа:Не ми се иска да е така, но почти 100% ти е спукан климатичният радиаторТе са много крехки и дори при лек натиск се пукат, а щом казваш, че са на Х ...
Кое е крехко бе? Моя една зима отнесе паркинг скоба (от тия вдигащите се) и потъна 1 педя навътре огъна се като кутия от пепси и пак не протече. Супер здрави са тия радиатори

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
BMWACSCHNITZER написа:Представлява едно като П образна шина и с него се бъркаше някъде покраи ролбара(не знам точно щото не ми се е налагало).Ето тук виж Н18 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=71&fg=05
Мисля, че 18 имаш в предвин. Не ми стоеше както трябва в кората чудих се да я хвърля ли. Не я изхвърлих тази шина, ама къде е незнам. Сега ще я потърся.Все пак

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Да, колеги. Номера става точно с тази лаясна. Има само едно място където може да се сложи. Влиза 4-5см. Мерси още веднъж.

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Жив здрав и да опрайш пикапчето 

Добре че си се отървал само с това. Иначе ламарината ще се оправи в продава има всичко на прилични цени 

13 мнения
• Страница 1 от 1