нулиране сервизен интервал

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

нулиране сервизен интервал

Мнение от бат петьо » 15 Авг 2011, 11:08

Здравейте колеги, имам нужда от помощ за нулиране на сервизен интервал след смяна на спирачна течност.
Автомобила е БМВ 118 дизел 2008г.
Опитах последователността, дадена от колегата zlati79 в поста му от 25 Апр 2010, 17:06
както следва:
"......и за да е пълна темата нека да кажем последни думи за зануляването на интервала за смяна на течноста или как да скрием часовничето!
това е цивилизования начин:
1. Ignition key to position 0 (off)
2. Hold trip meter button (the left button)
3. Ignition key to position 1. The display will show: "test 1"
4. Keep holding the trip meter button until the the display shows: "reset inspection" or "reset oilservice"
5. Release the button
6. Press and release the tip meter buton once. The Display will show the square clock symbol and the month the fluid change is overdue on. I can't remember if the date format was mm.yy or yy.mm
7. Press and hold the trip meter button until the display is showing a flashing "reset". Then release the button. "Reset" will keep flashing.
8. Presss and release the trip meter button once. The display will show the square clock symbol and the month for the next fluid change in 2 years time in the format mm.yy or yy.mm
9. Press and hold the trip meter until "End" is displayed
10. Let go of the button and turn ignition to 0 (off). The clock symbol will not show again until the next fluid chnage is due
а мен ме интерисува как ставаше през DLC Буксата под капака на мотора, защото нещо с при мен не се получава от борда, та трябва по бабишкия начин!?...."
само че при мен нещо не се получи.
Предварително Благодаря

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: нулиране сервизен интервал

Мнение от Mollov » 16 Авг 2011, 9:11

Tази "методика" няма нищо общо с истината... само че не мога да се сетя дали сървиса за спирачна течност беше към тия за масло, накладки, филтри и т.н... щото ако не е - може и това да е начина, ама... нямам 1-ца под ръка в момента, че да проверя... иначе:

1. Слагаш "ключа" и без да натискаш съединител (или натискаш спирачката, ако е автоматик) натискаш "START/STOP ENGINE". Дефакто стигаш до Key Position 2.
2. Изчакваш да минат надписите Service и т.н. и когато ти покаже отново час, натискаш бутона Trip и го държиш.
3. Изчакваш 5-6 сек, докато не ти покаже "чайника" за маслото.
4. С "врътката" за борд компа навигираш по менютата и си намираш каквото трябва.
5. При избрана опция и желание за нулиране натискаш веднъж бутона BC, че да ти покаже опцията за ресет... после го натискаш продължително, докато не почне да се върти пясъчният часовник.
6. Готов си :)

Потребител
Аватар

Мнение от бат петьо » 16 Авг 2011, 12:56

Работата стана, благодарности!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от slawunder » 01 Окт 2012, 20:14

И двата начина не стават..... след като задържа копчето ми излиза УДИВИТЕЛНА В Триъгълник..

Единствено влизам в някво меню да си теставам километража и някакви други неща.. ?
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Окт 2012, 20:27

Явно не правиш нещо както трябва... "моя" метод със сигурност работи... проследи дали правиш всичко както трябва ;) По принцип след 3-4-5 секунди ти показва първо някъв образ, беше няква "иконка" с нещо (колата не е при мен от 2 години и вече не си спомням), но не пускаш тогава, ами чакаш да смени/покаже образа с "чайника".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от slawunder » 07 Окт 2012, 17:07

Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Окт 2012, 18:15

Няма нужда колата да се пали, също така не ми е ясно защо на твойта кола не става по описания от мен начин... правил съм сервизен ресет на поне 5 коли и винаги е ставало по този начин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 22 Яну 2013, 20:21

Mollov написа:Tази "методика" няма нищо общо с истината... само че не мога да се сетя дали сървиса за спирачна течност беше към тия за масло, накладки, филтри и т.н... щото ако не е - може и това да е начина, ама... нямам 1-ца под ръка в момента, че да проверя... иначе:

1. Слагаш "ключа" и без да натискаш съединител (или натискаш спирачката, ако е автоматик) натискаш "START/STOP ENGINE". Дефакто стигаш до Key Position 2.
2. Изчакваш да минат надписите Service и т.н. и когато ти покаже отново час, натискаш бутона Trip и го държиш.
3. Изчакваш 5-6 сек, докато не ти покаже "чайника" за маслото.
4. С "врътката" за борд компа навигираш по менютата и си намираш каквото трябва.
5. При избрана опция и желание за нулиране натискаш веднъж бутона BC, че да ти покаже опцията за ресет... после го натискаш продължително, докато не почне да се върти пясъчният часовник.
6. Готов си :)

За Е60 става ли пак така, че чета много но не намирам? Също ме интересуват и накладките!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Яну 2013, 16:18

За сервизен интервал на предни накладки е о.к. ,проверено лично преди час . :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 14 Фев 2013, 18:26

Начина описан от колагата Mollov работи мн добре. Въпроса е да пуснеш копчето Trip преди да се появи жълт триъгълник. Вчера занулих сервизен интервал.
Изображение

Назад към 1-ва Серия