Дросел

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36
Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас

Re: Дросел

Мнение от BMW_M42 » 28 Сеп 2012, 13:17

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E30-318is-E36-318is-M42B18-chip-163HP-202NM-/180978946654?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a232f925e
почни с нещо смислено и качествено като това например
или ако не слагаш чип направи това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=137967
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Сеп 2012, 20:23

Каза че имал мега, не му трябва чипс :winky:

За фланеца хващаш някой който заваря алуминии да ти направи. Трябва да събираш вакууми от всеки дросел към някаква кутиика където да ти е мапа или да направиш общ еърбокс... или да се мапва във алфа н режим което май не е лесно :dunno:
За валовете единствения евтин вариант са копирани, 250-260 градуса съм чувал че ставали и със стоковите повдигачи (без подложки или дялкане на касетите)
...написаното се базира на информацията която съм събрал по темата (не на личен опит), понеже и на мен ми предстои слагане на мега, валове и евентуално дросели...

bum_bum, според мен тая глава не е запушена и няма смисъл да се портва за стриит мотор с неагресивни валове че може да стане и по-зле ако не се направи кадърно :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2012, 21:05

Дам, не се замислих че става въпрос за М42. Не съм виждал такава глава разглобена ама вероятно ще е доста по-добре от М5Х. Валовете по-добре търси някакви да не са копирани, че доколкото знам копираните не изкарват особено много. Предполагам при обработката се разкаляват или и аз не знам ама май не е добър вариянт за кола, която се кара постоянно.

Мегата също не мисля, че ти трябва за валове и дросели. Стоковата електроника ще се оправи чудесно и ще е далеч по-надеждна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: По Плевенските Улици !
Мечтае да кара: БМВ :)
Детайли за колата: Трудно е да са види :)

Мнение от Ub4v3c4 » 28 Сеп 2012, 23:53

мхм еми незнам мисля си по въпроса с дроселите всеки ме разколебава,че не си заслужава инвестицията,но по горе за тия бобини дето е пуснал колегата идеата е много добра,само не разбрах тая планка как се слага с тия болтове в главата трябва да се дупчи ли незнам и аз,а валовете гледах тия дни едни в ибеи,но нз ако някой има линк към някоя тунинг фирма,която предлага ще сам много благодарен ако ми даде.
BMW Завинаги !

Предишна

Назад към E36