Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от pimpo » 02 Сеп 2012, 16:42

barty написа:Може ли мнение за тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

този мотор сполучлив ли е? Как се води като обозначение?
Благодаря за отговорите

Мотора не е от най-коравите и е малко шантав за поддръжка, но пък е сравнително икономичен за конете си. Ако не си състезател е добро решение, а ако си, ще ти се стори леко муден. Аз засега не съм има проблеми с него, но съм навъртял само 5хил. км. Води се N42B20. Според мен ако си намериш читав екземпляр, няма да има проблеми с мотора. Ако колата е кошница, с който и мотор да си, все ще имаш грижи. Тази от обявата изглежда добре по снимки, а и километрите прилича да са реални. Само ме съмнява защо има ключалка на дясната врата(моята няма). Огледай добре да не е обръщана англичанка.

едит: Мдаа англичанка е. На първата снимка се вижда бутона на аварийните, където всъщност трябва да е ръчната, ако колата е фабрично с ляв волан.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 02 Сеп 2012, 17:00

pimpo написа:
barty написа:Може ли мнение за тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Благодаря за отговорите

Мотора не е от най-коравите и е малко шантав за поддръжка, но пък е сравнително икономичен за конете си. Ако не си състезател е добро решение, а ако си, ще ти се стори леко муден. Аз засега не съм има проблеми с него, но съм навъртял само 5хил. км. Води се N42B20. Според мен ако си намериш читав екземпляр, няма да има проблеми с мотора. Ако колата е кошница, с който и мотор да си, все ще имаш грижи. Тази от обявата изглежда добре по снимки, а и километрите прилича да са реални. Само ме съмнява защо има ключалка на дясната врата(моята няма). Огледай добре да не е обръщана англичанка.

едит: Мдаа англичанка е. На първата снимка се вижда бутона на аварийните, където всъщност трябва да е ръчната, ако колата е фабрично с ляв волан.

Благодаря ти колега, т.е. това е обръщана англичанка със сигурност?
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Сеп 2012, 17:30

barty написа:......

Не е със сигурност. Ръчната изобщо не се вижда къде е. А копчетата са си така, както трябва да са. Но я огледай добре, за всеки случай.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mslmisko » 02 Сеп 2012, 18:14

найдобре звьни на собственика да ти каже ВИН-а и веднага ще разбереш..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 02 Сеп 2012, 19:30

barty написа:
pimpo написа:

Благодаря за отговорите

pazokolarov написа:
barty написа:......

Не е със сигурност. Ръчната изобщо не се вижда къде е. А копчетата са си така, както трябва да са. Но я огледай добре, за всеки случай.

Както е казал колегата горе,копчето за аварийните не е там при ляв волан..

100% англичанка,виж къде е ключалката,снимките са направени така,че да не се вижда ръчната..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Сеп 2012, 22:22

jumjumski написа:....
Както е казал колегата горе,копчето за аварийните не е там при ляв волан..

100% англичанка,виж къде е ключалката,снимките са направени така,че да не се вижда ръчната..

Да. Така е.
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Сеп 2012, 23:08

И какво като е била англичанка? Вече е с ляв волан - спестени само от това над 2000 лв. на бъдещият купувач.
Газов инжекцион още 1100-1200 лв. платени ГО - винетка - каско...още 650 лв.

Важното е да се закачи от рано на диагностика при официален бмв дилър че да и видят и кътните зъби на тази Е46-ка - какви разбити щуротии са и прикрили в мотора и диференциала!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Сеп 2012, 9:03

Демирев написа:И какво като е била англичанка? Вече е с ляв волан - спестени само от това над 2000 лв. на бъдещият купувач.
Газов инжекцион още 1100-1200 лв. платени ГО - винетка - каско...още 650 лв.

Важното е да се закачи от рано на диагностика при официален бмв дилър че да и видят и кътните зъби на тази Е46-ка - какви разбити щуротии са и прикрили в мотора и диференциала!

то много хубаво ама в реда на параноята и он-лайн размислите ...
кой слага ГИ 3 седмици преди да си пусне колата за продаване :paranoid: :paranoid: :paranoid:
и както и ти каза гледане в серивиз и диагностика :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 03 Сеп 2012, 9:19

Демирев написа:И какво като е била англичанка...

Ами това си е както хубаво така и лошо. Имам приятели в Англия и знам колко трудно се минава там технически преглед. Така, че колата гарантирано е много по-поддържана от 90% от италианките. Остава обаче голямата въпросителна как е обърнат волана и можеш ли спокойно да караш колата като знаеш колко неща са преправяни по нея. Само кабелите които се снаждат са над 600 (по думи на по-запознат от мен).
Аз съм карал обръщана англичанка и всичко си изглеждаше наред, но си остава едно НО...
Иначе за другото си прав - рег. газова и тн са си бая разходи, които драстично променят цената!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Сеп 2012, 9:19

И на мен това ми беше първата червена лампа - да сложиш газов инжекцион, само за да продадеш кола, е малко съмнително. Иначе мотора се държи прилично на купето, по едно време се оглеждах за такава и тествах 2-3, съвсем прилично. Върви и харчи горе-долу като Е36 с М42. Сега не ми скачайте с каталожните данни за секунди, става дума за субективно усещане.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: e46, 328CI

Мнение от dimiteto » 04 Сеп 2012, 14:22

pimpo написа:
Демирев написа:И какво като е била англичанка...

Ами това си е както хубаво така и лошо. Имам приятели в Англия и знам колко трудно се минава там технически преглед. Така, че колата гарантирано е много по-поддържана от 90% от италианките. Остава обаче голямата въпросителна как е обърнат волана и можеш ли спокойно да караш колата като знаеш колко неща са преправяни по нея. Само кабелите които се снаждат са над 600 (по думи на по-запознат от мен).
Аз съм карал обръщана англичанка и всичко си изглеждаше наред, но си остава едно НО...
Иначе за другото си прав - рег. газова и тн са си бая разходи, които драстично променят цената!

Наистина е добре някой от по-разбиращите колеги да разясни какви може да са евентуалните проблеми, които може да съзаде една обърната англичанка. Тези коли на външен вид и интериор изглеждат уникално, но... и мен ме малко ме гони параноята.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 04 Сеп 2012, 16:43

Колеги,

Случайно някой да е гледал тези коли в Пловдив:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

мерси

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 04 Сеп 2012, 19:00

kasabov написа:Колеги,

Случайно някой да е гледал тези коли в Пловдив:

мерси

Втората мисля,че преди 5-6 месеца беше с цена около 18 и различни снимки,поправете ме ако греша :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Сеп 2012, 19:09

barty написа:
pimpo написа:

Благодаря за отговорите

Обръщана англичанка е , както вече казаха . Това за мене си е огромен минус . Ако е правено качествено въртенете , най-малкото щяха да прикрият следите . Ти смятай след като не са пуснали снимка на ръчната и салона , за да не се вижда ... абе достатъчно говори за "търговците" .
Всъщност и цената е прекалено висока , няма никакви екстри (освен люк), двигателя е посредствен :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 04 Сеп 2012, 20:03

А за тази има ли инфо -> http://www.mobile.bg/11346406483291317 (поне аз не видях). Май не изглежда зле :roll:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към E46