Фарове In.Pro

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Фарове In.Pro

Мнение от k-hristov » 15 Авг 2012, 20:10

justinlow написа:
ekcta3uto написа:DRL се поставят на точно определени места, на които фаровете на старите коли не отговарят.

Колега, нищо лично, но май не разбираш за какво говорим :dummy:

Напротив, много добре разбирам, само че май ти не ме разбираш мене :) Искате да накарате енжалите да светят като DRL.И да ги ползвате като такива, само че закона е над вас в случая.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Авг 2012, 22:21

Закона не знам къде е, особено ако ги направиме да светят с необходимият интензитет...

А иначе аз нямам проблем да дам и над 100лв за LED-овете, ако най-накрая тия "очи" светнат като хората... а като гледам пича с Е39-тката... явно светват дори с CCFL..

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 22:44

belial написа:
justinlow написа:
Mollov написа:Че кой е казал, че ще се огранича само от България? :)

От чужбина с доставката ще излезе цифра пара ако успееш да намериш подходящите рингове.

Не са кой знае колко по-скъпи от тук:
http://www.ebay.co.uk/itm/1x-Spare-CCFL ... 3377393b0b
4 ринга излизат £32 + £8,5 за доставка.

има също и по-скъпи с лед диоди:
http://www.ebay.co.uk/itm/2x-SUPERIOR-Q ... 5647214b47

1вия има само 3 засега... А втория отпада щото е цял кръг, не полумесец :yes:
Последна промяна b00st на 15 Авг 2012, 22:49, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 15 Авг 2012, 22:48

Mollov написа:Закона не знам къде е, особено ако ги направиме да светят с необходимият интензитет...

А иначе аз нямам проблем да дам и над 100лв за LED-овете, ако най-накрая тия "очи" светнат като хората... а като гледам пича с Е39-тката... явно светват дори с CCFL..

DRL не е въпрос само до интензитет, а до местоположение на въпросните светлини.Има издадена директива за точно определно място, на което да се монтират тези светлини в зависимост от габаритите на автомобила.Информирайте се преди да направите нещо, което ще доведе само до актове.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Авг 2012, 22:53

В Правило № 48 е записано как трябва да бъдат монтирани дневните светлини. Външният край на светлините не трябва да бъде на повече от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство. Разстоянието между вътрешните краища на двете дневни светлини не трябва да бъде под 600 мм. или 400 мм., когато общата ширина на превозното средство е под 1 300 мм. Височината от земята трябва да бъде между 250 мм. и 1 500 мм.

И на кое точно правило не отговарят? :roll:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Авг 2012, 0:43

ekcta3uto написа:DRL не е въпрос само до интензитет, а до местоположение на въпросните светлини.Има издадена директива за точно определно място, на което да се монтират тези светлини в зависимост от габаритите на автомобила.Информирайте се преди да направите нещо, което ще доведе само до актове.

OK... я ми обясни тогава тия новите със силните рингове и те ли трябва да лепят нови DRL, или и ринговете ще са ОК? или там фаровете са така, че да са на нужното разстояние... айде стига...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 16 Авг 2012, 2:27

zBoost написа:
belial написа:
justinlow написа:
Mollov написа:Че кой е казал, че ще се огранича само от България? :)

От чужбина с доставката ще излезе цифра пара ако успееш да намериш подходящите рингове.

Не са кой знае колко по-скъпи от тук:
http://www.ebay.co.uk/itm/1x-Spare-CCFL ... 3377393b0b
4 ринга излизат £32 + £8,5 за доставка.

има също и по-скъпи с лед диоди:
http://www.ebay.co.uk/itm/2x-SUPERIOR-Q ... 5647214b47

1вия има само 3 засега... А втория отпада щото е цял кръг, не полумесец :yes:

Това че пише, че са само хич да не те притеснява. Със сигурност имат още просто не са ги пуснали в ибей.

ekcta3uto написа:
Mollov написа:Закона не знам къде е, особено ако ги направиме да светят с необходимият интензитет...

DRL не е въпрос само до интензитет, а до местоположение на въпросните светлини.Има издадена директива за точно определно място, на което да се монтират тези светлини в зависимост от габаритите на автомобила.Информирайте се преди да направите нещо, което ще доведе само до актове.

ми то ринговете обхващат по-голяма площ от дългите и късите светлини взети заедно, така че не виждам какъв е проблема. едва ли някой ще тръгне да си ги слага под номера на 20см един от друг...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 18 Авг 2012, 6:22

Предишна

Назад към E36