Копчета за кори на вратите?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Копчета за кори на вратите?

Мнение от ares2 » 13 Авг 2012, 16:10

Колеги преди време си купих едни копчета но нещо не се получиха нещата.
Даите някои онлаин магазин или човек да поръчам нови но оригинални за е36 с тези гумени прустенчета както трябва да са
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530D 231hP

Re: Копчета за кори на вратите?

Мнение от Flymen » 13 Авг 2012, 18:02

Ако имаш предвид щипките за корите на вратите -в дару са някакви стотинки ,а гумени пръстенчета може да си изрежеш от стара велосипедна гума :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 13 Авг 2012, 19:27

да за тях говоря но не ми се ходи до Сф. заради тези щипки..
та идеята ми е дали някои знае да се продават онлайн или колега от форума които продава нови части за бмв
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Авг 2012, 19:30

Можеш да си ги вземеш и от Елит кар или Ауто+, скоро си купувах комплект нови. Няма нужда от гумени пръстенчета, залепват идеално и няма шумове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Авг 2012, 20:18

Лавиатан има. Купувах от него и нямаше проблеми. За всеки случай си изразах от стара вътрешна гума пръстенчета. Успях с голям зор да вкарам щипките, но стана бетон. Като се замисля сигурно не беше нужно, но не ми се правеше два пъти работа :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 13 Авг 2012, 21:20

колега копчетата са по 50 ст. на бройка по 20 бр. в пакет .може и насипно да си вземеш няма проблем.намират се във всеки магазин за авто части,само отиваш и казваш ,че ти трябват копчета за корите на вратите за бмв е36 и те знаят за какво става на въпрос.само при смяна внимавай да не се порежеш от ръбчетата ,не питай откъде знам ,а как се спира кръвта :mhihi: .колегата ти е казал по горе какво да направиш ако ти те тракат корите.но и аз да спомена .взимаш стара гума от колело (на велосипеда вътрешната)и си е режеш както ти си искаш(на кръгчета на квадрат),аз е нарязах на кръгчета и пробих по един + по-средата около по 1 см на ивица.леко хващаш с клещи края на копчето и с другата ръка нанизваш гумата и става работата.копчетата се монтират или на ръка с дебела ръкавица или лекичко си помагаш с клещите,но гледаш да не стискаш много за да не ги изпочупиш .само после при монтажа на кората за вратата трябва с нещо да ги побутваш щипките ,за да ги центроваш по дупките.няма нищо сложно.само внимавай да не изкъртиш при сваляне на кората пластмасата за където се закачат щипките.
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 13 Авг 2012, 22:53

Колеги,а на задните кори (на coupe) каква им е схемата? С щипки ли се хавашат или?
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 14 Авг 2012, 11:43

lop_88 написа:колега копчетата са по 50 ст. на бройка по 20 бр. в пакет .може и насипно да си вземеш няма проблем.намират се във всеки магазин за авто части,само отиваш и казваш ,че ти трябват копчета за корите на вратите за бмв е36 и те знаят за какво става на въпрос.само при смяна внимавай да не се порежеш от ръбчетата ,не питай откъде знам ,а как се спира кръвта :mhihi: .колегата ти е казал по горе какво да направиш ако ти те тракат корите.но и аз да спомена .взимаш стара гума от колело (на велосипеда вътрешната)и си е режеш както ти си искаш(на кръгчета на квадрат),аз е нарязах на кръгчета и пробих по един + по-средата около по 1 см на ивица.леко хващаш с клещи края на копчето и с другата ръка нанизваш гумата и става работата.копчетата се монтират или на ръка с дебела ръкавица или лекичко си помагаш с клещите,но гледаш да не стискаш много за да не ги изпочупиш .само после при монтажа на кората за вратата трябва с нещо да ги побутваш щипките ,за да ги центроваш по дупките.няма нищо сложно.само внимавай да не изкъртиш при сваляне на кората пластмасата за където се закачат щипките.

аз съм с такива сега и всичко дрънчи .. за това търся оригиналните
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 14 Авг 2012, 21:23

54ст/бр в официалните дилъри.Днес си взех 20бр да подменя всички стари начупени :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 18 Авг 2012, 16:57

ares2 написа:
lop_88 написа:колега копчетата са по 50 ст. на бройка по 20 бр. в пакет .може и насипно да си вземеш няма проблем.намират се във всеки магазин за авто части,само отиваш и казваш ,че ти трябват копчета за корите на вратите за бмв е36 и те знаят за какво става на въпрос.само при смяна внимавай да не се порежеш от ръбчетата ,не питай откъде знам ,а как се спира кръвта :mhihi: .колегата ти е казал по горе какво да направиш ако ти те тракат корите.но и аз да спомена .взимаш стара гума от колело (на велосипеда вътрешната)и си е режеш както ти си искаш(на кръгчета на квадрат),аз е нарязах на кръгчета и пробих по един + по-средата около по 1 см на ивица.леко хващаш с клещи края на копчето и с другата ръка нанизваш гумата и става работата.копчетата се монтират или на ръка с дебела ръкавица или лекичко си помагаш с клещите,но гледаш да не стискаш много за да не ги изпочупиш .само после при монтажа на кората за вратата трябва с нещо да ги побутваш щипките ,за да ги центроваш по дупките.няма нищо сложно.само внимавай да не изкъртиш при сваляне на кората пластмасата за където се закачат щипките.

аз съм с такива сега и всичко дрънчи .. за това търся оригиналните

Е то само с смяна на щипки няма да стане :)
Един съвет - уплътни си кората от вътре , например с вата , няма да ти се вярва какъв е ефекта :)

Назад към E36