Пак надува маркучите..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Гаражна е36-ца..!
- Мечтае да кара: Е36 без забележка..
- Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93
Пак надува маркучите..
Значи, главата е правена по книга всички гарнитури сменени, зацепен по учебник, но поради липса на средства и огромно желание да и чуя гласа отново не смених водна помпа.. Парното си духа топло, не пуши бяло отзад, не губи антифриз.. Само надува... Говорих с квалифициран и той ми каза че задължително се сменя помпата и че има вариянт да е от нея. Някакви съвети?
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Пак надува маркучите..
Даже имам решение
Сложи ли нови болтове на главата ?

Сложи ли нови болтове на главата ?

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Кво значи надува , колко . И така като ми каже някой от водна помпа без да ми обясни ставам лилав
. Надуването е наличие на повече въздух в системата , затова и една възможна причина е недобро обезвъздушаване . Друго капачка блокирала ама надали не знам ако накой знае такъв случай да сподели. Сега ако има въздух по една или друга причина и помпата и тя не върти добре ще дига температурата оттам и налягането и ще надува ама не е прака причина помпата .

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Само незнам от къде ще я вземе. Аз ходих до Дару за капачка и ми дадоха някакъв пълен боклук. Срам ме беше да им кажа, че е пълен боклук, но все пак пари се дават. След като направих коментар ми извадиха един плик с капачки и ми дадоха да си избирам, видимо без измервателен инструмент случайно ми бяха дали най-кофти капачка. Взех една и като я сравних със 15 годишната на моята кола се зачудих дали да я сменям. В крайна сметка и със старата и с новата все си надува.beco109 написа:За капачка си, като за начало
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Да не би да се заблуждаваш, че надува. Излиза ли пара от някъде, изхвърля ли водата от някъде? Надува разбирам като искаш да стиснеш маркуч да е твърд като моя (като камък). Трябва малко от малко да ти потъва пръста около 5-10мм.

- ricky
- кандидат ентусиаст
-
Смених поне 3-4 капачки, две нови и една от друго бмв което не надува не е от капачката.. Маркучите направо са си камиче БУКВАЛНО. Не съм купувал нови болтове.. Обезвъдушавах я стъпка по стъпка, както е обяснено в една тема тук във форума. Когато е напълно загряла на изгасен мотор като отворя капачката и се чува силно съскане. Тоси е нормално да се чува ама съвсем леко, а то мойто си е направо силно.
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Тест за изгорели газове в охладителната система на първо време,ако покаже - главата долу.
Никой не мое ма връне на селу!
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
Антифриза е бистър като минерална вода. Няма никакви идикации че е омешала или че меша.
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Незнам кои маркуч ти надува погледни радиатора да не ти е запушен.
Аз имах тоя проблем и с нов радиатор + термостат не се оправи накрая виско смених и се оправи беше странно защото не загряваше а и перката си се въртеше (чат-пат)
Като откриеш проблема пиши какво е било
Аз имах тоя проблем и с нов радиатор + термостат не се оправи накрая виско смених и се оправи беше странно защото не загряваше а и перката си се въртеше (чат-пат)

Като откриеш проблема пиши какво е било

saleen написа:Тест за изгорели газове в охладителната система на първо време,ако покаже - главата долу.
Здравей, колега!
Къде в София мога да си направя такъв тест?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
ricky написа:Антифриза е бистър като минерална вода. Няма никакви идикации че е омешала или че меша.
не е задължително за да надува,да меши каквото и да било.
закарай я на газанализатор (провери болтовете на главата за необходимата сила на затягане още веднъж)
ако е водна помпа ще тръгва да прегрява поради недостатъчен дебит(визирам износени витла или превъртяла турбина) и при градски условия най- вече ще търси лютеницата на уреда
? Проверяваха ли главата както си му е реда за пукнатини и т.н.?
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Колега дали обезвъздушавате системата по правилният начин, прекомерно ли са твърди маркучите, термостата сменява ли го(блокаж), има ли маслен филм като махнеш капачката, препоръчителна капачка на 140-бара, как ти загрява колата ????????????????

0895600722
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
Главата я проверяваха за пукнато.. Сичко ток..Нещото дет ме съмнява е че гарнитурата не е кат хората, въпреки че е рейнц и че не е притегната с правилното натоварване.... Не съм сменял болтовете на главата.. Извинявайте колеги, но за да избегна още дискусии по темата, просто ще обобщя че не случих на майстор....
.. Другото което не съм споменал е че имаше доста износване на самия блок и може би не е легнала хубаво гарнитурата, а в момента ме е срам да ви кажа с какво я чистихме.....

15 мнения
• Страница 1 от 1