Пак надува маркучите..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гаражна е36-ца..!
Мечтае да кара: Е36 без забележка..
Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93

Пак надува маркучите..

Мнение от ricky » 26 Юли 2012, 22:09

Значи, главата е правена по книга всички гарнитури сменени, зацепен по учебник, но поради липса на средства и огромно желание да и чуя гласа отново не смених водна помпа.. Парното си духа топло, не пуши бяло отзад, не губи антифриз.. Само надува... Говорих с квалифициран и той ми каза че задължително се сменя помпата и че има вариянт да е от нея. Някакви съвети?
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Пак надува маркучите..

Мнение от Boyadjiev » 26 Юли 2012, 22:48

Даже имам решение :D

Сложи ли нови болтове на главата ? :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 27 Юли 2012, 0:37

Кво значи надува , колко . И така като ми каже някой от водна помпа без да ми обясни ставам лилав :mhihi: . Надуването е наличие на повече въздух в системата , затова и една възможна причина е недобро обезвъздушаване . Друго капачка блокирала ама надали не знам ако накой знае такъв случай да сподели. Сега ако има въздух по една или друга причина и помпата и тя не върти добре ще дига температурата оттам и налягането и ще надува ама не е прака причина помпата .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 27 Юли 2012, 11:45

За капачка си, като за начало :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 27 Юли 2012, 11:55

beco109 написа:За капачка си, като за начало :yes:
Само незнам от къде ще я вземе. Аз ходих до Дару за капачка и ми дадоха някакъв пълен боклук. Срам ме беше да им кажа, че е пълен боклук, но все пак пари се дават. След като направих коментар ми извадиха един плик с капачки и ми дадоха да си избирам, видимо без измервателен инструмент случайно ми бяха дали най-кофти капачка. Взех една и като я сравних със 15 годишната на моята кола се зачудих дали да я сменям. В крайна сметка и със старата и с новата все си надува.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 27 Юли 2012, 14:46

Да не би да се заблуждаваш, че надува. Излиза ли пара от някъде, изхвърля ли водата от някъде? Надува разбирам като искаш да стиснеш маркуч да е твърд като моя (като камък). Трябва малко от малко да ти потъва пръста около 5-10мм.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ricky » 30 Юли 2012, 8:49

Смених поне 3-4 капачки, две нови и една от друго бмв което не надува не е от капачката.. Маркучите направо са си камиче БУКВАЛНО. Не съм купувал нови болтове.. Обезвъдушавах я стъпка по стъпка, както е обяснено в една тема тук във форума. Когато е напълно загряла на изгасен мотор като отворя капачката и се чува силно съскане. Тоси е нормално да се чува ама съвсем леко, а то мойто си е направо силно.
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Юли 2012, 12:33

Тест за изгорели газове в охладителната система на първо време,ако покаже - главата долу.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ricky » 30 Юли 2012, 15:33

Антифриза е бистър като минерална вода. Няма никакви идикации че е омешала или че меша.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 30 Юли 2012, 15:51

не разбрах с кой мотор си, но при м43 по принцип са една идея по-твърди
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Мнение от Ranchev » 01 Авг 2012, 16:14

Незнам кои маркуч ти надува погледни радиатора да не ти е запушен.
Аз имах тоя проблем и с нов радиатор + термостат не се оправи накрая виско смених и се оправи беше странно защото не загряваше а и перката си се въртеше (чат-пат) :)
Като откриеш проблема пиши какво е било :)
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Авг 2012, 9:18

saleen написа:Тест за изгорели газове в охладителната система на първо време,ако покаже - главата долу.

Здравей, колега!

Къде в София мога да си направя такъв тест?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 04 Авг 2012, 22:10

ricky написа:Антифриза е бистър като минерална вода. Няма никакви идикации че е омешала или че меша.

не е задължително за да надува,да меши каквото и да било.

закарай я на газанализатор (провери болтовете на главата за необходимата сила на затягане още веднъж)

ако е водна помпа ще тръгва да прегрява поради недостатъчен дебит(визирам износени витла или превъртяла турбина) и при градски условия най- вече ще търси лютеницата на уреда

? Проверяваха ли главата както си му е реда за пукнатини и т.н.?
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06

Мнение от Toni E36 » 05 Авг 2012, 17:16

Колега дали обезвъздушавате системата по правилният начин, прекомерно ли са твърди маркучите, термостата сменява ли го(блокаж), има ли маслен филм като махнеш капачката, препоръчителна капачка на 140-бара, как ти загрява колата ???????????????? :shock: :shock: :shock:
0895600722

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ricky » 05 Авг 2012, 23:24

Главата я проверяваха за пукнато.. Сичко ток..Нещото дет ме съмнява е че гарнитурата не е кат хората, въпреки че е рейнц и че не е притегната с правилното натоварване.... Не съм сменял болтовете на главата.. Извинявайте колеги, но за да избегна още дискусии по темата, просто ще обобщя че не случих на майстор.... :ranting: .. Другото което не съм споменал е че имаше доста износване на самия блок и може би не е легнала хубаво гарнитурата, а в момента ме е срам да ви кажа с какво я чистихме.....

Назад към E36