Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110 км

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110 км

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2011, 11:06

Диагностицират се трудно, но при вибрация около 100-120 при натискане на спирачката са възможна причина. Колко теми има пуснати за това и всеки казва ама те ми са здрави. Здрави ама най редовно точно в тях е проблема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 03 Фев 2011, 12:05

Ivo_Borisov написа:Диагностицират се трудно, но при вибрация около 100-120 при натискане на спирачката са възможна причина. Колко теми има пуснати за това и всеки казва ама те ми са здрави. Здрави ама най редовно точно в тях е проблема.

Не е изобщо трудно Иво.... аз вече написах в средата на темата по какъв начин се диагностицират....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 06 Фев 2011, 12:03

Здравейте Колеги!
Прочетох цялата тема, и реших и аз да попитам. Но преди това искам да направя едно уточнение, а именно нямам нужда от гадаене или врачуване!
Та въпроса ми е възможно ли е тези тампони да придизвикват вибрации при по ниски скорости, примерно 50-60 км/ч? При мен там се получават такива леки трептения във волана. С нови гуми съм, изправени и балансирани джанти, но с преден лагер за смяна. Още не съм ходил до моя майстор за пълма диагностика на предницата, но се зачетох в темата, за да мога да кажа какво искам да се провери по детайлно!
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vmax » 06 Фев 2011, 19:50

Здравейте и аз имам същия проблем самоче с малката разлика,че като смених предните дискове тресенето исчезна.Сложих дискове Цимерман с накладки Текстар.....обаче след 2х. километра ми се стори че отново се появяват съвсем леки вибрации.Вибрациите се увеличиха докато не прераснаха в същите като тези преди смяната на дисковете.Свалих дисковете,приеха ми рекламацията в магазина,обаче се забавиха в смяната и бях принуден да си престържа старите дискове защото колата ми трябваше.В началото всичко супер все едно съм с нови дискове :),обаче 7-800 км и волана пак започвна да трепери при спиране :( вярно бяха под минимума 20мм-на което отдавам по-бързото изскривяване.Дойдоха ми новите дискове АТЕ сложих ги,тест...супер няма проблем,"викам си край няма да имам вече проблеми най-накрая съм с хубави дискове" обаче греда 2..2 и малко хиляди и волана пак започна да вибрира.Някой ако има идея нека да помага :( :( :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 06 Фев 2011, 20:04

Vmax написа:Здравейте и аз имам същия проблем самоче с малката разлика,че като смених предните дискове тресенето исчезна.Сложих дискове Цимерман с накладки Текстар.....обаче след 2х. километра ми се стори че отново се появяват съвсем леки вибрации.Вибрациите се увеличиха докато не прераснаха в същите като тези преди смяната на дисковете.Свалих дисковете,приеха ми рекламацията в магазина,обаче се забавиха в смяната и бях принуден да си престържа старите дискове защото колата ми трябваше.В началото всичко супер все едно съм с нови дискове :),обаче 7-800 км и волана пак започвна да трепери при спиране :( вярно бяха под минимума 20мм-на което отдавам по-бързото изскривяване.Дойдоха ми новите дискове АТЕ сложих ги,тест...супер няма проблем,"викам си край няма да имам вече проблеми най-накрая съм с хубави дискове" обаче греда 2..2 и малко хиляди и волана пак започна да вибрира.Някой ако има идея нека да помага :( :( :(

колеги не ви знам от къде си купувате частите но аз от доста години на колите си слагам дискове бош и накладки или бош или РХ и нямам никакви проблеми с тресене та съвета ми е на тежички коли като е39 си слагайте малко по скъпички а защо не и оригинални дискове и няма да имате ядове от сорта на 'като ги сложих не биеха ама след 3к километра почнаха да тресат АТЕ поне за мен е компроментирана марка (или поне това което е на нашия пазар) преди не исках да чуя за друго освен АТЕ ама след едно голямо разочарование след смяна на дискове си промених мнението
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 LCI
Детайли за колата: 2011г, 143hp

Мнение от martinvn » 06 Фев 2011, 21:45

Към въпроса на колегата ivaylo_shack:
При мен след смяна на тези тампони на кривите носачи освен че изчезнаха вибрациите при по-голяма скорост, както вече написах усещам волана доста по-стабилен и като цяло влизам много по-меко в грапавините по пътя... така че не му мисли, самите тампони лемфьордер са около 65 лв комплекта, и за смяна да кажем още толкова.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 06 Фев 2011, 22:13

martinvn написа:Към въпроса на колегата ivaylo_shack:
При мен след смяна на тези тампони на кривите носачи освен че изчезнаха вибрациите при по-голяма скорост, както вече написах усещам волана доста по-стабилен и като цяло влизам много по-меко в грапавините по пътя... така че не му мисли, самите тампони лемфьордер са около 65 лв комплекта, и за смяна да кажем още толкова.

Благодаря за отговора! Не че съм се замислил, така или иначе бях решил да си закарам колата на обстоен пеглед, и каквото има да се сменя! Попитах, може би за лично успокоение, за да знам къде е проблема а не да се чудя! Но както и да е ще ги сменя и аз тампоните пък да видим. Мове и друго да има ;) Благодаря още веднъж!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Фев 2011, 12:01

Значи мога да кажа само това. При смяна на дискове, смяна и на накладки. Казвам го, не щото така съм чувал, а щото съм патил. За качеството на продаваните в България доскове от известни марки може доста да се говори. Лично съм сменил оригиналните дискове на колата с BREMBO MAX, със накладки АТЕ. Криви след 3000 км някъде, след задължителното внимателно натискане на спирачката до около 350-400 км. След брембото, дойдоха ATE Power Disk със старите накладки АТЕ. Криви след около 2000 км. Струговаха ги, и нямах ядове около 800 км. За мен струговането временно решение и вятър работа. Следващите бяха Zimmerman Sport, нарязани някакви, купувах ги от Германия. Смених и накладките. След 5000 км., смяна. Станах за смях на приятелите, масло сменям на 10 000, а дискове на 3000-4000 км. Няма ядове по ходовата част, доста проверявана и оглеждана. Сменям дисковете и проблема (тресене на волана при спиране) изчезва. За да се появи по-късно пак. Накрая след като хвърлих над 1000 лв. за дискове и накладки, взех оригинални на BMW. Още съм с тях, вече са на над 20 000 км. нямам ядове със спиране и тресене. Така че, аз лично аз незнам на какво и кого да вярвам от така наречените маркови продукти. Брембо Макс имах и на голфа и там се кривиха, 2 комплекта смених. 50 кила дискове предадох на вторични преди няколко месеца. Говорих с доста хора, общото мнение беше, че много от известните марки имат и много ментета, макар че изглеждат оригинални, с холограми и т.н. Все пак с нещо трябва да караме и лично аз се насочих към оригиналните продукти на BMW. Ся, там кой на кого дава и взема, незнам, факт при мен е, че карам с такива вече доста време и километри и нямам ядове. В тази връзка искам да благодаря на колегата bobih. Това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110

Мнение от nightdriver » 12 Апр 2012, 20:05

колеги здравейте ,
да не пускам специална тема , реших да се прибавя към тази
имам силно биене във волана при спиране със скорост над 80км/ч , обаче това биене изчезва при спиране в лек завой /ляв или десен без значение/ просто с леко навъртян волан и висока скорост няма биене !
гумите са чисто нови , балансирани няма треперене,
дисковете и накладките са на една година АТЕ проверени с микрометър на струг , нямат отклонение
сменени са лятото тампоните на носачите

къде според вас е проблема ?
благодаря предварително !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 12 Апр 2012, 21:12

До колегите с по-горните постове...
При мен беше същата ситуация, след смяна на дискове тресенето изчезва за някакъв период от време и след това всичко по-старо му.
Смених тампоните благодарение на темите тук. :) и се родих.
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 12 Апр 2012, 21:29

plam81 написа:До колегите с по-горните постове...
При мен беше същата ситуация, след смяна на дискове тресенето изчезва за някакъв период от време и след това всичко по-старо му.
Смених тампоните благодарение на темите тук. :) и се родих.

да колега , само че при мене след смяна на тампоните тресенето намаля , но сега отново се увеличи и всъщност не е изчезвало напълно ? Но при спиране в завой няма тресене и явно някакви луфтове се обират и не ми е ясно какво става...рейка може би ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 20 Апр 2012, 18:55

здравейте колеги , и аз имах проблем сащия като вашия на колата на баща ми е39 530д 2002 и най накрая реших проблема
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 22 Юли 2012, 15:55

nightdriver написа:колеги здравейте ,
да не пускам специална тема , реших да се прибавя към тази
имам силно биене във волана при спиране със скорост над 80км/ч , обаче това биене изчезва при спиране в лек завой /ляв или десен без значение/ просто с леко навъртян волан и висока скорост няма биене !
гумите са чисто нови , балансирани няма треперене,
дисковете и накладките са на една година АТЕ проверени с микрометър на струг , нямат отклонение
сменени са лятото тампоните на носачите

къде според вас е проблема ?
благодаря предварително !

Значи колеги , колкото и банално да звучи смених предните дискове и тресенето изчезна :!: Отново намерих комфорт при спиране ! Една година карах с това тресене , като не исках да приема факта , че нови дискове АТЕ може да бъдат КРИВИ !!!
За целта , в четвъртък ходих до BMW и си купих от тях предни дискове , днеска ги сложих , пробвах и всичко е топ :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Юли 2012, 16:01

Ти не чете ли по нагоре :D . Когато аз сменях АТЕ-то, също не вярвах че може да са криви, ама на. Извода за мен - вярвай на фактите, не на представите за тях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 22 Юли 2012, 17:18

Elesar74 написа:Ти не чете ли по нагоре :D . Когато аз сменях АТЕ-то, също не вярвах че може да са криви, ама на. Извода за мен - вярвай на фактите, не на представите за тях.

Да колега , преди малко те прочетох и гледам и друг колега над теб и той със същия проблем ... карай , сега е топ :yes:
Изображение

Предишна

Назад към E39