Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110 км
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110 км
Диагностицират се трудно, но при вибрация около 100-120 при натискане на спирачката са възможна причина. Колко теми има пуснати за това и всеки казва ама те ми са здрави. Здрави ама най редовно точно в тях е проблема.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ivo_Borisov написа:Диагностицират се трудно, но при вибрация около 100-120 при натискане на спирачката са възможна причина. Колко теми има пуснати за това и всеки казва ама те ми са здрави. Здрави ама най редовно точно в тях е проблема.
Не е изобщо трудно Иво.... аз вече написах в средата на темата по какъв начин се диагностицират....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Здравейте Колеги!
Прочетох цялата тема, и реших и аз да попитам. Но преди това искам да направя едно уточнение, а именно нямам нужда от гадаене или врачуване!
Та въпроса ми е възможно ли е тези тампони да придизвикват вибрации при по ниски скорости, примерно 50-60 км/ч? При мен там се получават такива леки трептения във волана. С нови гуми съм, изправени и балансирани джанти, но с преден лагер за смяна. Още не съм ходил до моя майстор за пълма диагностика на предницата, но се зачетох в темата, за да мога да кажа какво искам да се провери по детайлно!
Благодаря предварително!
Прочетох цялата тема, и реших и аз да попитам. Но преди това искам да направя едно уточнение, а именно нямам нужда от гадаене или врачуване!
Та въпроса ми е възможно ли е тези тампони да придизвикват вибрации при по ниски скорости, примерно 50-60 км/ч? При мен там се получават такива леки трептения във волана. С нови гуми съм, изправени и балансирани джанти, но с преден лагер за смяна. Още не съм ходил до моя майстор за пълма диагностика на предницата, но се зачетох в темата, за да мога да кажа какво искам да се провери по детайлно!
Благодаря предварително!
Здравейте и аз имам същия проблем самоче с малката разлика,че като смених предните дискове тресенето исчезна.Сложих дискове Цимерман с накладки Текстар.....обаче след 2х. километра ми се стори че отново се появяват съвсем леки вибрации.Вибрациите се увеличиха докато не прераснаха в същите като тези преди смяната на дисковете.Свалих дисковете,приеха ми рекламацията в магазина,обаче се забавиха в смяната и бях принуден да си престържа старите дискове защото колата ми трябваше.В началото всичко супер все едно съм с нови дискове
,обаче 7-800 км и волана пак започвна да трепери при спиране
вярно бяха под минимума 20мм-на което отдавам по-бързото изскривяване.Дойдоха ми новите дискове АТЕ сложих ги,тест...супер няма проблем,"викам си край няма да имам вече проблеми най-накрая съм с хубави дискове" обаче греда 2..2 и малко хиляди и волана пак започна да вибрира.Някой ако има идея нека да помага

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Vmax написа:Здравейте и аз имам същия проблем самоче с малката разлика,че като смених предните дискове тресенето исчезна.Сложих дискове Цимерман с накладки Текстар.....обаче след 2х. километра ми се стори че отново се появяват съвсем леки вибрации.Вибрациите се увеличиха докато не прераснаха в същите като тези преди смяната на дисковете.Свалих дисковете,приеха ми рекламацията в магазина,обаче се забавиха в смяната и бях принуден да си престържа старите дискове защото колата ми трябваше.В началото всичко супер все едно съм с нови дискове,обаче 7-800 км и волана пак започвна да трепери при спиране
вярно бяха под минимума 20мм-на което отдавам по-бързото изскривяване.Дойдоха ми новите дискове АТЕ сложих ги,тест...супер няма проблем,"викам си край няма да имам вече проблеми най-накрая съм с хубави дискове" обаче греда 2..2 и малко хиляди и волана пак започна да вибрира.Някой ако има идея нека да помага
![]()
![]()
колеги не ви знам от къде си купувате частите но аз от доста години на колите си слагам дискове бош и накладки или бош или РХ и нямам никакви проблеми с тресене та съвета ми е на тежички коли като е39 си слагайте малко по скъпички а защо не и оригинални дискове и няма да имате ядове от сорта на 'като ги сложих не биеха ама след 3к километра почнаха да тресат АТЕ поне за мен е компроментирана марка (или поне това което е на нашия пазар) преди не исках да чуя за друго освен АТЕ ама след едно голямо разочарование след смяна на дискове си промених мнението
Барай шишарката Минкеее ....
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Към въпроса на колегата ivaylo_shack:
При мен след смяна на тези тампони на кривите носачи освен че изчезнаха вибрациите при по-голяма скорост, както вече написах усещам волана доста по-стабилен и като цяло влизам много по-меко в грапавините по пътя... така че не му мисли, самите тампони лемфьордер са около 65 лв комплекта, и за смяна да кажем още толкова.
При мен след смяна на тези тампони на кривите носачи освен че изчезнаха вибрациите при по-голяма скорост, както вече написах усещам волана доста по-стабилен и като цяло влизам много по-меко в грапавините по пътя... така че не му мисли, самите тампони лемфьордер са около 65 лв комплекта, и за смяна да кажем още толкова.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
martinvn написа:Към въпроса на колегата ivaylo_shack:
Благодаря за отговора! Не че съм се замислил, така или иначе бях решил да си закарам колата на обстоен пеглед, и каквото има да се сменя! Попитах, може би за лично успокоение, за да знам къде е проблема а не да се чудя! Но както и да е ще ги сменя и аз тампоните пък да видим. Мове и друго да има

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи мога да кажа само това. При смяна на дискове, смяна и на накладки. Казвам го, не щото така съм чувал, а щото съм патил. За качеството на продаваните в България доскове от известни марки може доста да се говори. Лично съм сменил оригиналните дискове на колата с BREMBO MAX, със накладки АТЕ. Криви след 3000 км някъде, след задължителното внимателно натискане на спирачката до около 350-400 км. След брембото, дойдоха ATE Power Disk със старите накладки АТЕ. Криви след около 2000 км. Струговаха ги, и нямах ядове около 800 км. За мен струговането временно решение и вятър работа. Следващите бяха Zimmerman Sport, нарязани някакви, купувах ги от Германия. Смених и накладките. След 5000 км., смяна. Станах за смях на приятелите, масло сменям на 10 000, а дискове на 3000-4000 км. Няма ядове по ходовата част, доста проверявана и оглеждана. Сменям дисковете и проблема (тресене на волана при спиране) изчезва. За да се появи по-късно пак. Накрая след като хвърлих над 1000 лв. за дискове и накладки, взех оригинални на BMW. Още съм с тях, вече са на над 20 000 км. нямам ядове със спиране и тресене. Така че, аз лично аз незнам на какво и кого да вярвам от така наречените маркови продукти. Брембо Макс имах и на голфа и там се кривиха, 2 комплекта смених. 50 кила дискове предадох на вторични преди няколко месеца. Говорих с доста хора, общото мнение беше, че много от известните марки имат и много ментета, макар че изглеждат оригинални, с холограми и т.н. Все пак с нещо трябва да караме и лично аз се насочих към оригиналните продукти на BMW. Ся, там кой на кого дава и взема, незнам, факт при мен е, че карам с такива вече доста време и километри и нямам ядове. В тази връзка искам да благодаря на колегата bobih. Това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Вибрация при натискане на спирачка, скорост между 80-110
колеги здравейте ,
да не пускам специална тема , реших да се прибавя към тази
имам силно биене във волана при спиране със скорост над 80км/ч , обаче това биене изчезва при спиране в лек завой /ляв или десен без значение/ просто с леко навъртян волан и висока скорост няма биене !
гумите са чисто нови , балансирани няма треперене,
дисковете и накладките са на една година АТЕ проверени с микрометър на струг , нямат отклонение
сменени са лятото тампоните на носачите
къде според вас е проблема ?
благодаря предварително !
имам силно биене във волана при спиране със скорост над 80км/ч , обаче това биене изчезва при спиране в лек завой /ляв или десен без значение/ просто с леко навъртян волан и висока скорост няма биене !
дисковете и накладките са на една година АТЕ проверени с микрометър на струг , нямат отклонение
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
До колегите с по-горните постове...
При мен беше същата ситуация, след смяна на дискове тресенето изчезва за някакъв период от време и след това всичко по-старо му.
Смених тампоните благодарение на темите тук.
и се родих.
При мен беше същата ситуация, след смяна на дискове тресенето изчезва за някакъв период от време и след това всичко по-старо му.
Смених тампоните благодарение на темите тук.

- nightdriver
- ентусиаст
-
plam81 написа:До колегите с по-горните постове...
Смених тампоните благодарение на темите тук.и се родих.
да колега , само че при мене след смяна на тампоните тресенето намаля , но сега отново се увеличи и всъщност не е изчезвало напълно ? Но при спиране в завой няма тресене и явно някакви луфтове се обират и не ми е ясно какво става...рейка може би ?
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здравейте колеги , и аз имах проблем сащия като вашия на колата на баща ми е39 530д 2002 и най накрая реших проблема
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !
- nightdriver
- ентусиаст
-
nightdriver написа:колеги здравейте ,
Значи колеги , колкото и банално да звучи смених предните дискове и тресенето изчезна

За целта , в четвъртък ходих до BMW и си купих от тях предни дискове , днеска ги сложих , пробвах и всичко е топ

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ти не чете ли по нагоре
. Когато аз сменях АТЕ-то, също не вярвах че може да са криви, ама на. Извода за мен - вярвай на фактите, не на представите за тях.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:Ти не чете ли по нагоре. Когато аз сменях АТЕ-то, също не вярвах че може да са криви, ама на. Извода за мен - вярвай на фактите, не на представите за тях.
Да колега , преди малко те прочетох и гледам и друг колега над теб и той със същия проблем ... карай , сега е топ

75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5