Два акумулатора в 318i, как ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Два акумулатора в 318i, как ?

Мнение от djsancho » 18 Юли 2012, 11:45

Здравейте колеги, искам да сложа още един акумулатор в багажника.
Въпроса ми е как трябва да го свържа и дали изобщо е възможно така,че да се зарежда от като фабричния ?
Благодаря предварително :)
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Два акумулатора в 318i, как ?

Мнение от don_gori » 18 Юли 2012, 12:41

Каква ти е идеята със слагането на втори :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 18 Юли 2012, 14:29

Да е по-тежка през зимата, че трудно тръгва :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 18 Юли 2012, 15:20

Купуваш си силов кабел от 320-325тдс или каквато има там със акумулатор отзад.Свързваш го на + на предния и на задния акумулатор, а "-"на задния акумулатор закачаш на маса и си готов.Преди 1 седмица и аз правих това упражнение заради музиката,най-големия акумулатор отзад който може да събереш е 100А

ПП аз ползвах кабел от 324 е30 става перфект.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 18 Юли 2012, 16:41

Не ли е по-удачно първо да пробваш с кондензатор после да мислиш за 2-ри акумулатор - ако става въпрос за музика де ?
И изобщо колко ти е мощна музиката ,че ще ползваш отделен акумулатор за това , мисля че алтенатора смогва да зарежда при максимално натоварване от колата + музиката ти.
Вече ако се усеща падане на напрежението като надуеш музиката - тогава може да помислиш за отделен акумулатор ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 18 Юли 2012, 16:46

Един свестен кондензатор е на цената на нов свестен акумулатор,ти си преценявай.Аз съм с 3 усилвателя и 75+100ah акумулатори които бързо издъхват ,кво остава за кондензатор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 18 Юли 2012, 16:48

Как издъхват ? Имаш предвид на загасена кола ли ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Юли 2012, 16:54

sas_88 написа:Един свестен кондензатор е на цената на нов свестен акумулатор,ти си преценявай.Аз съм с 3 усилвателя и 75+100ah акумулатори които бързо издъхват ,кво остава за кондензатор

Естествено че ще издъхват акумулаторите... Не случайно се ползват кондензатори при кар аудиото ;) Не че не могат хората да се сетят да набият повече акумулатори...
Ако е за аудио, винаги се слага кондензатор (при наличието на по-мощна музика от сток колони)... :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юли 2012, 17:08

:yes:
Един акумулатор е много по-инертен източник на енергия от караудио кондезатора. За тегло и размери няма да говорим :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 18 Юли 2012, 17:32

[vbox][/vbox]
Boyadjiev написа:
sas_88 написа:Един свестен кондензатор е на цената на нов свестен акумулатор,ти си преценявай.Аз съм с 3 усилвателя и 75+100ah акумулатори които бързо издъхват ,кво остава за кондензатор

Естествено че ще издъхват акумулаторите... Не случайно се ползват кондензатори при кар аудиото ;) Не че не могат хората да се сетят да набият повече акумулатори...
Ако е за аудио, винаги се слага кондензатор (при наличието на по-мощна музика от сток колони)... :yes:

Говориш глупости,вземи почети малко.

don_gori написа:Как издъхват ? Имаш предвид на загасена кола ли ?

Да но това е нормално,около 20-ина минути и паля на бутане после.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Юли 2012, 17:44

Не говоря глупости колега, може би ти се заблудил ;)

За кар аудио първо се слага кондензатор, след това ако не стига се набиват акумулатори...
Аз съм прочел доволно и за това приложение се използва кондензатор, а не порядъчна бройка акумулатори :mhihi:
Кондензатора не е източник на енергия...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 18 Юли 2012, 18:09

Така нека се опитам да обесня малко за кондензаторите и акумулаторите ;)
По време на запален мотор , ако музиката е толкова мощна , че напрежението от акумулатора клекне има нужда от кондензатор.Той ще осигурява нужната енергия за стъпалото преди да започне да точи от акумулатора при някакви резки пикове. Ако и кондензатора не помага - тогава ще трябва да се слага допълнителен акумулатор + динамо , но това е за някакви ултра мощни системи ,където в Бг май ги няма :lol:
Другия момент е когато искаш да слушаш музика на загасен мотор т.е. динамото на колата не зарежда акумулатора. Тогава трябва да осигуриш постоянно захранващо напрежение на музиката.
Те тогава имаш нужда от допълнителен акумулатор(и). Примерно ако акумулатора ти е 100А/ч значи , че при една нормална консумация от 20А ще свири към 5 часа. Има и друг момент със зареждането на този акумулатор , защото ще го пуснеш ей така да свири няколко пъти за по 2-3 часа и ще стане за боклука ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 18 Юли 2012, 19:27

Boyadjiev написа:Не говоря глупости колега, може би ти се заблудил ;)

За кар аудио първо се слага кондензатор, след това ако не стига се набиват акумулатори...
Аз съм прочел доволно и за това приложение се използва кондензатор, а не порядъчна бройка акумулатори :mhihi:

При 3 усилвателя в багажник никакъв кондензатор неможе да те спаси,пак ти казвам.

прочети това http://www.bgaudioclub.org/showthread.p ... 0%BB%D0%B8

и цитирам :

"капацитета на акумулатора няма пряко отношение към мощността на генератора .
Втори акумулатор е добре да се сложи при всички случаи , когато мощността грубо е над 800-1000W . Това гарантира нормална работа на усилвателя , осигурява мощност за пиковете , няма ресетвания на усилвателя в такива моменти . Повечето усилватели нямат защита от понижено напрежение и често горят (захранването) точно заради ниско напрежение , макар и за момент на пиково натоварване ."

"най добре сложи по голям ампераж генератор и смени акумулатора с по голям,иначе или ще ти изпляка статорната намотка или някой диод" - Нещо което аз още несъм направил но ще го сменя в най-скоро време.

и айде кажи ми сега като само единия от усилвателите ми е 1000вата моноблок(100А предпазители) колко Фарада според теб кондензатор да сложа за да е наред всичко и да нямам спад на напрежението под 12.5 волта ? :?: Вярно ,че не го слушам на 100% но и 50 е достатъчно.

2-рия акумулатор винаги е 2-ръце пред какъвто и да е кондензатор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юли 2012, 20:06

sas_88 написа:
Boyadjiev написа:Не говоря глупости колега, може би ти се заблудил ;)

При 3 усилвателя в багажник никакъв кондензатор неможе да те спаси,пак ти казвам.

прочети това http://www.bgaudioclub.org/showthread.p ... 0%BB%D0%B8

и цитирам :

"капацитета на акумулатора няма пряко отношение към мощността на генератора .
Втори акумулатор е добре да се сложи при всички случаи , когато мощността грубо е над 800-1000W . Това гарантира нормална работа на усилвателя , осигурява мощност за пиковете , няма ресетвания на усилвателя в такива моменти . Повечето усилватели нямат защита от понижено напрежение и често горят (захранването) точно заради ниско напрежение , макар и за момент на пиково натоварване ."

"най добре сложи по голям ампераж генератор и смени акумулатора с по голям,иначе или ще ти изпляка статорната намотка или някой диод" - Нещо което аз още несъм направил но ще го сменя в най-скоро време.

и айде кажи ми сега като само единия от усилвателите ми е 1000вата моноблок(100А предпазители) колко Фарада според теб кондензатор да сложа за да е наред всичко и да нямам спад на напрежението под 12.5 волта ? :?: Вярно ,че не го слушам на 100% но и 50 е достатъчно.

2-рия акумулатор винаги е 2-ръце пред какъвто и да е кондензатор.

Колега, каква ти е топологията - един акумулатор отпред, другия отзад или и двата са отзад? Какво сечение на кабелите ползваш?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 18 Юли 2012, 20:53

Отпред 75Ah по голям не влиза,отзад 100Ah. Кабел между акумулаторите,оригинален от е30 324д 50кв.Масите и на двата акумулатора също са по 50кв. За усилвателите ползвам Дистрибуторен блок със вход 50кв и 4 изхода по 20кв.Бушони по 80А.
Нещо подобно на това http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... ion-bfd-41 само ,че в по турски вариант :mhihi:

Единственото нещо което трябва да оправям сега е алтернатора,моя е прекалено малък,сигурно някакъв дизелов ще нагаждам.

Следваща

Назад към E36