Ниски пружини?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Ниски пружини?

Мнение от capricorn » 14 Юли 2012, 20:48

Здравейте, колеги.

Имам следния въпрос: кои са най-ниските заводски пружини за Е34? Някои хора твърдят, че били от Е34 М5 3.6, вярно ли е?

Благодаря.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Re: Ниски пружини?

Мнение от Митко Стоянов » 14 Юли 2012, 22:12

capricorn написа:Здравейте, колеги.

Имам следния въпрос: кои са най-ниските заводски пружини за Е34? Някои хора твърдят, че били от Е34 М5 3.6, вярно ли е?

Благодаря.
Кажи какво имаш предвид, че питаш. Искаш да си снижаваш колата или просто се намираш на работа?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 14 Юли 2012, 23:07

М техника и на М5 не са ли еднакво ниски,нещо от сорта 35/20 :?:
Изображение

Аватар

Мнение от capricorn » 14 Юли 2012, 23:47

Митко Стоянов написа:

Благодаря.
Кажи какво имаш предвид, че питаш. Искаш да си снижаваш колата или просто се намираш на работа?

Мисля, че е ясно какво съм попитал, колега, ако трябва да пояснявам специално за теб, с удоволствие ще го направя на ЛС, а иначе бих бил благодарен да чета отговори в темата, а не въпроси, благодаря.

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 15 Юли 2012, 15:27

capricorn написа:
Митко Стоянов написа:

Благодаря.

Мисля, че е ясно какво съм попитал, колега, ако трябва да пояснявам специално за теб, с удоволствие ще го направя на ЛС, а иначе бих бил благодарен да чета отговори в темата, а не въпроси, благодаря.
Извинявай, колега, че ти писах в темата. Няма нужда да ми обясняваш каквото и да е. Идеята ми беше да споделиш по какъв повод питаш, колата ли ще снижаваш, на бас ли си се хванал... Може някаква дискусия да излезе. Гледам скоро си регистриран, та да знеш - форума не е уикипедия, да питаш и да ти оговарят, тук се коментират проблеми, решението им, питания с цел евентуален проект...А ти просто си питаш, че се и сърдиш...Извинявай още веднъж!
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 15 Юли 2012, 21:59

suspension.JPG

Ето това може би ще даде отговор на въпросите ти?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Аватар

Мнение от capricorn » 15 Юли 2012, 22:22

georgipass написа:
suspension.JPG

За съжаление, не. Доста объркващо е, че при различните размери джанти се получават различни височини при различните окачвания, а би трябвало разликата да се запази същата.
Откъде е информацията, т.е. надеждна ли е?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Юли 2012, 0:20

capricorn написа:
Митко Стоянов написа:

Благодаря.

колега щом търсиш бухвален отговор ,ето ти един....
най-ниските пружини на е34 от завода са задните на Е34 525их!!!(прехвърлих си м-ковите ,та малко се повдигна от зад ;)
така си излизат от завода и макър ,че са същите като на другите е34,то преднцата им винаги е вирната,а задницата виснала....пак казвам и от завода се така .
п.п. Опсс извинявай за последното изречение,забравих,че не искаш дискусии.
п.п.2 на другите се извинявам,че бех безполезен,макър ,че пиша истината
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от capricorn » 16 Юли 2012, 20:05

capricorn написа:
georgipass написа:
suspension.JPG

За съжаление, не. Доста объркващо е, че при различните размери джанти се получават различни височини при различните окачвания, а би трябвало разликата да се запази същата.

Сега видях, че инфото е от Аутодата, която за мен не е надежден източник.
Отделно, че според realoem.com, парт номерата на пружините М5 3.6 и М5 3.8 са различни. Има разлика и между предните пружини, които се вграждат само в М5 3.6 - има два парт номера: 31332226286 и 31332226287 (като втората я дават за коли и с климатик, и без климатик, а първата - само за коли без климатик). Също, от Аутодатата излиза, че М-техник пружините са по-ниски от М5 пружините, което ми се вижда малко неправдоподобно, но може и да греша? Тъкмо затова съм пуснал темата, ако има знаещи и желаят да споделят наблюдения, бих бил благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 17 Юли 2012, 17:11

capricorn написа:
capricorn написа:
georgipass написа:
suspension.JPG

Сега видях, че инфото е от Аутодата, която за мен не е надежден източник.
Отделно, че според realoem.com, парт номерата на пружините М5 3.6 и М5 3.8 са различни. Има разлика и между предните пружини, които се вграждат само в М5 3.6 - има два парт номера: 31332226286 и 31332226287 (като втората я дават за коли и с климатик, и без климатик, а първата - само за коли без климатик). Също, от Аутодатата излиза, че М-техник пружините са по-ниски от М5 пружините, което ми се вижда малко неправдоподобно, но може и да греша? Тъкмо затова съм пуснал темата, ако има знаещи и желаят да споделят наблюдения, бих бил благодарен.

аре,като разбереш кои са недораслите пружини,да споделиш и дали има разлика в твърдостта им :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от capricorn » 17 Юли 2012, 23:03

Разбира се.
Все пак се надявах някой тук да знае.
Ще споделя, ако разбера нещо конкретно. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Юли 2012, 9:28

аре,като разбереш кои са недораслите пружини,да споделиш и дали има разлика в твърдостта им
:clap: евала, че му го написа
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 18 Юли 2012, 9:34

Колега , много се извинявам, че ти пиша в темата ама искам да ти споделя че М техник пружини 34ката ми беше отвратителна , даже снимка ме е срам да покажа.

не знам кво очаквате след 15 години? Земете си едно HR или 1000 марки има пружини 60/40 50/30 и сте в джаза със стойка и поведение.

Пак много се извинявам на колегата,че писах .Нека и колегата Митко да се извини отново след мен от мен :)!
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 18 Юли 2012, 11:29

Ето с М-тех пружини сега
19042012549.jpg

И със стоковите преди -
IMGP2265.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 18 Юли 2012, 11:33

Жорка, пропусна да се извиниш за включването :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34