Въпрос към знаещите: Проблем със стартера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос към знаещите: Проблем със стартера

Мнение от ivanku4eto » 10 Юли 2012, 12:13

Така да ви питам трудното палене на топъл двигател на бмв 325 тдс 1997г на 300 000км трудното палене дължи ли се на стартера или е от веригата имам и възвратен клапан на горивният филтър сменял съм гарнитури на гнп помпата няма въздух от никаде но на топъл двигател пак върти 3 4 макс до 6 секунди... Благодаря предварително

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Въпрос към знаещите: Проблем със стартера

Мнение от vld » 10 Юли 2012, 12:39

Като се закачи на копютър се вижда на 100% предварението и закъснението което има на топъл мотор.
Но на тия километри ако не са сменявани веригите, няма какво да се чудиш.
приготвяш едни 600-700лв. и после се радваш на перфектно работещ и вървящ ТДС с по нисък разход.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 10 Юли 2012, 14:37

На мене ми понамирисва на помпа но същите симптоми са и на веригата но ако е на 300000 РЕАЛНИ няма как да е тя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 10 Юли 2012, 14:47

Може да е от бендикса на стартера.Когато той е заминал,пали трудно на толъл двигател,като се чува едно стържене от стартера.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Юли 2012, 16:42

nikocom написа:На мене ми понамирисва на помпа но същите симптоми са и на веригата но ако е на 300000 РЕАЛНИ няма как да е тя

ДОООБРЕ :clap:

Колега недей така смело, щото те от БМВ не са балами да дават предписание за смяна на 200000км. на 300к викаш е кат нова :kuku:
Няма смисъл да спориме, кара се колата на някой с нужната апаратура закача я и гледа какви отклонения бичи докато е топла, ако не вярва оставя я да изтине колегата и пак я закача и ще види раликата сам.

От мойта извавдих веригите на 284к без симптоми , в смисъл нямах проблем с топлия старт(просто не ми се рискуваше още веднъж да скъсам верига и да изхвърля колата заради това.) и бяха с по един сантиметър по дълги от новите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 10 Юли 2012, 16:59

vld написа:
nikocom написа:На мене ми понамирисва на помпа но същите симптоми са и на веригата но ако е на 300000 РЕАЛНИ няма как да е тя

ДОООБРЕ :clap:

Колега недей така смело, щото те от БМВ не са балами да дават предписание за смяна на 200000км. на 300к викаш е кат нова :kuku:
Няма смисъл да спориме, кара се колата на някой с нужната апаратура закача я и гледа какви отклонения бичи докато е топла, ако не вярва оставя я да изтине колегата и пак я закача и ще види раликата сам.

От мойта извавдих веригите на 284к без симптоми , в смисъл нямах проблем с топлия старт(просто не ми се рискуваше още веднъж да скъсам верига и да изхвърля колата заради това.) и бяха с по един сантиметър по дълги от новите.

Значи колега викаш твойта е била на 284к обаче на колко е всъшност никой не знае освен ако не я караш от нова .По твоята логика всички в форума трябва да хукнат да сменят вериги а има доста с дизели на над 300к без проблем .Но ако говорим за идеални заводски параметри си прав да всяка работила верига има разлика от новата .

Потребител
Аватар

Мнение от ivanku4eto » 10 Юли 2012, 18:20

Мерси колеги ще видя какво ще направя и ще пиша пак ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Юли 2012, 19:04

Спора за веригата е излишен. Вярно - верига е, но си има живот и тя, и не е никак излишно да се смени. За трудния топъл старт на ТДС има писано много, и правилно колегата-автор се е насочил към веригата. Но се твърди и че проблема в доста случаи е някакъв температурен датчик в помпата. Бях чел тема, в който се описва как след обливане на помпата с вода мотора започва да пали нормално. Само че не се изясни докрай кое, как и защо. Кофтито е, че не помня нито в кой раздел го четох това, нито кой беше колегата. Може да се разровиш и да потърсиш. Но и vld ясно даде съвет какво е удачно да се направи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 10 Юли 2012, 22:19

ако върти мудно , най-вероятно е за втулки и четки стартера или кофти акумулатор,ако върти добре проблема е по-скъп :mhihi:
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 11 Юли 2012, 9:13

ShibinG написа:ако върти мудно , най-вероятно е за втулки и четки стартера или кофти акумулатор,ако върти добре проблема е по-скъп :mhihi:

Ако върти мудно може и да стига малко ток до стартера въпреки новия акумулатор и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от ivanku4eto » 11 Юли 2012, 10:37

Колеги засега поглеждам към стартера бендикса но не знам все още искам също да ви попитам вчера ми светна лампата на таблото за аербега и сега си свети тва не ми се е случвало някакви идеи ? мс предварително :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Юли 2012, 11:39

ivanku4eto написа:Така да ви питам трудното палене на топъл двигател на бмв 325 тдс 1997г на 300 000км трудното палене дължи ли се на стартера или е от веригата имам и възвратен клапан на горивният филтър сменял съм гарнитури на гнп помпата няма въздух от никаде но на топъл двигател пак върти 3 4 макс до 6 секунди... Благодаря предварително

Колега , няма вариянт колата да пали трудно заради проблем със стартера ..... Стартера или върти както трябва , ако всичко му е изрядно , или не върти (било то заради механичен или електрически проблем и без значение дали двигателя е топъл или студен ) ... По въпроса за това кога трябва да се сменя верига , спора е напълно излишен ... , няма значение на колко километра е веригата , има значение как е експлоатиран и поддържан двигателя ... може да е на 200к и да е за боклука , а може и на 400к да е и пак да си има живот ..... Владо ти каза , щом има такъв проблем просто закачи колата на диагностика .... там ще видиш също и как е настроене помпата ... За мен си за верига ...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 11 Юли 2012, 22:30

Айде хвърли един поглед и тук..viewtopic.php?t=25586
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Назад към E36