Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
acho.rs написа:Bavarcho написа::mhihi:![]()
ilia1984 написа:3.Първоначалното обслужване но моята 318 излезна точно 50лв!
То това е било едно обслужване![]()
![]()
То сам ако си я обслужваш само бирата ти е половината от тея пари
По темата - категорично НЕ препоръчвам "обслужване" на Е46 318и за 50 лева , защото наливното минерално масло далеч не означава първоначално обслужване . Че с това масло , най-малко и масления филтър се сменя а в случая не се вписва в бюджета
Колега acho.rs явно дългата подръжка на шестака те е накарала да забравиш че има и суми от 50лв

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Bavarcho написа:Яко спам стана, но при такива бисери![]()
![]()
![]()
![]()
Леко задна даваме ми се струва![]()
То на една ролка обслужване ли му се вика вече![]()
Ако дизела е със сервизна история като твойта уникална кола и е обслужван на скоро (явно като твоята) обслужането пак ли ще е 1000 лева?
И първоначално обслужване му се вика първото обслужване като купиш колата, а не до определени дни след като си я купил и обслужването е малко повече от ролка и ремък и то некви за 20 лева![]()
п.с. В Евро07 ремъка с 7.64лв. с 30% отстъпка, сиреч без отстъпката пак е под 20лв. минАл си се
То верно че само глупости пишем ама не знам какво искате да сменяте по тази кола ?? двигателя ли? Тези стари кокошкарници и по 5000лв да дадеш за първоначално обслужането пак тая ако италянеца не е сменял маслото

п.с. В Евро07 знам какво продават имам познати там тия ремъци с с 30% отстъпка са само за редовни клиенти - балъци

какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/11334157757535440 ? Някой гледал ли я е и дали е читава?
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Не превръщайте темата в спам. Нека да остане пълна с полезно инфо както досега.
- dimitarvvv
- Потребител
-
Благодаря много на всички за мненията.
Мисля, че се доубедих да заложа на 318i. Просто не ми се поема такъв сериозен риск с дизела, макар че определено е по-доброто решение. Явно е малко спънато това е46 със 118 коня, ама пак ще е по-добре от 316i и от повечето модели на другите марки.
Имам една последна сериозна молба - кажете ми какво най-често се чупи по бензиновия двигател и колко горе-долу струват ремонтите на съответните части?
Мисля, че се доубедих да заложа на 318i. Просто не ми се поема такъв сериозен риск с дизела, макар че определено е по-доброто решение. Явно е малко спънато това е46 със 118 коня, ама пак ще е по-добре от 316i и от повечето модели на другите марки.
Имам една последна сериозна молба - кажете ми какво най-често се чупи по бензиновия двигател и колко горе-долу струват ремонтите на съответните части?
- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
dimitarvvv написа:Благодаря много на всички за мненията.
Единствения много сериозен като разход ремонт по 318 е маховика, който ремонт може да ти излезе и над 2000 лв. зависи от къде ще си намериш резервните части, по принцип може и много по-евтино да ти легне. Друго кой знае какво много скъпо май няма по този двигател. Другия по сериозен разход по поддръжка си е окачването ама там няма голямо значение дизела или бензина.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Този двигател е доста стар,опростен,газо- и дурако- устойчив.Има клатене на обороти с неясна причина,но като цяло безпроблемен.Проблемите ти ще са от окачване и брой превъртания на километража.Успех с покупката!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Rubik777 написа:dimitarvvv написа:Благодаря много на всички за мненията.
Единствения много сериозен като разход ремонт по 318 е маховика, който ремонт може да ти излезе и над 2000 лв. зависи от къде ще си намериш резервните части, по принцип може и много по-евтино да ти легне. Друго кой знае какво много скъпо май няма по този двигател. Другия по сериозен разход по поддръжка си е окачването ама там няма голямо значение дизела или бензина.
Сменял съм маховик на 318ката - 800лв на ЛУК. Сменях с него и съединителя - ~250лв на ЛУК.
ivobgv написа:какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/11334157757535440 ? Някой гледал ли я е и дали е читава?
Изглежда доста барната, явно човекът си я е ъпгрейдвал, за тази цена е добре, според мен. Само да не беше този 136 коньовия двигател... Но, явно не може всичкото щастие на света накуп.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
invisi написа:ivobgv написа:какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/11334157757535440 ? Някой гледал ли я е и дали е читава?
Изглежда доста барната, явно човекът си я е ъпгрейдвал, за тази цена е добре, според мен. Само да не беше този 136 коньовия двигател... Но, явно не може всичкото щастие на света накуп.
Не ми харесва,но съм я заглеждал заради "тунинга"!Иди я виж- паркирана е денонощно на ъгъла на ул.Георги Софийски и Иречек или Григирович -срещу медицинска академия!Ако ти хареса,звънни на собственика!Друго не знам за нея!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:invisi написа:ivobgv написа:какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/11334157757535440 ? Някой гледал ли я е и дали е читава?
Не ми харесва,но съм я заглеждал заради "тунинга"!Иди я виж- паркирана е денонощно на ъгъла на ул.Георги Софийски и Иречек или Григирович -срещу медицинска академия!Ако ти хареса,звънни на собственика!Друго не знам за нея!
Цената е безумна според мен

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:dr.peshev написа:invisi написа:ivobgv написа:какво ще кажете за тази http://www.mobile.bg/11334157757535440 ? Някой гледал ли я е и дали е читава?
Цената е безумна според мен

Визията е важна,майната му на двигателя!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
няма кола на която да не намерите кусури
да, може би цената е малко висока, но си заслужава, ако колата е изрядна технически
бърза сметка
предна ///м броня + боя и халогени = 500лв
оригинални ксенонови фарове = 500лв минимум
геле очите = 60лв.
м педали = 150лв
мулти спортен волан = 300лв.
навигация = 1000лв.
полукожа с подгрев = 500лв.
фейс стопчета = 250лв.
карбонови емблеми, карбонови бъбреци, гърненце, мигачлета и т.н. още = 300лв.
3600лв. бързи ъпгрейди, без тях имаме 320d гола на пушка за 6 бона, която, ако е изрядна е оферта
2 чифта джанти с гуми - 17 и 15 зимни и летни
всичко е ревизирано
то е ясно, че не може човек да си върне набитите пари в една кола, но е длъжен да пробва
за мен тая кола на 8300/400/500 отлита на момента

да, може би цената е малко висока, но си заслужава, ако колата е изрядна технически
бърза сметка
предна ///м броня + боя и халогени = 500лв
оригинални ксенонови фарове = 500лв минимум
геле очите = 60лв.
м педали = 150лв
мулти спортен волан = 300лв.
навигация = 1000лв.
полукожа с подгрев = 500лв.
фейс стопчета = 250лв.
карбонови емблеми, карбонови бъбреци, гърненце, мигачлета и т.н. още = 300лв.
3600лв. бързи ъпгрейди, без тях имаме 320d гола на пушка за 6 бона, която, ако е изрядна е оферта
2 чифта джанти с гуми - 17 и 15 зимни и летни
всичко е ревизирано
то е ясно, че не може човек да си върне набитите пари в една кола, но е длъжен да пробва

за мен тая кола на 8300/400/500 отлита на момента

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
dimitarvvv написа:Благодаря много на всички за мненията.
Колега и аз като теб в началото на годината се лутах за Е46-ца между тия двете. Карах доста 320д 136 и повечето бяха пълни морги изобщо не се усещаше кой знае каква тяга като ги настъпиш. Като сметнеш по-скъпото обслужване, възможността за скъпи ремонти(само виж темите за ГНП-то), задължителното каране със качествена нафта и ако караш сравнително малко изобщо не излиза сметката. 118 кончета на бензина са малко, но за нормално каране са напълно достатъчни дори и с климатроник. Аз от момента в който подкарах моята се отказах моментално от дизела. Още повече това е един от най-здравите двигатели на БМВ(за разлика от 2.0д 136 който е един от най-развалящите се) максимално упростен и при добра поддръжка ще те надживее. Няма вАнуси и тн - 8 клапана и за момент не съм съжалил, че избрах него.
Ако все пак решиш да се хвърляш на 6-таците по-добре 323/325/328/330 вместо 320 - всичките горят не повече от 320-ката, но вървят осезаемо повече. Тук във форума има магьосници дето 330-ките им горят по 10-11 градско в София

За дрифтове и тн ще почакаш зимата тогава всички ставаме м-ки

- Margina Petrow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
- Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
- Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Някой знае ли нещо за това бмв,гледал ли го е има ли впечатления за него,всяко мнение ще е от полза
Някой знае ли нещо за това бмв,гледал ли го е има ли впечатления за него,всяко мнение ще е от полза