Откраднато E60 530D София

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D 2006
Мечтае да кара: Pagani Zonda

Re: Откраднато E60 530D София

Мнение от k1k0- » 03 Юли 2012, 16:57

Колата е произведена 06.2006 година а километрите преди да я откраднат бяха 170 000, но честно казано не помня, когато я застраховах на колко точно е била. При първоначалното застраховане мисля, че беше на около 145 000, но при подновяването не знам може би на около 160 000

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 03 Юли 2012, 21:57

MadChicken написа:Да не прозвучи грубо или не по темата, обаче с този ямболски номер и в Студентски град ... Аз бих спал в колата с пушка в ръка и ротвайлер на задната седалка, като преди това се обадя в полицията и на застрахователите си за "предстоящо" застрахователно събитие ...

+1000! много точно казано, абсолютно вярно и абсолютно по темата! доста "апетитна" кола, ако е същата от снимките... за съжаление сигурно в софия се крадат по 2 такива всеки ден...
за града една "невидима" евридейка да не я мислиш и да не ти дреме кой ще те ожули и кого ще подпреш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 03 Юли 2012, 22:24

stankata777 написа:Не споменавате за изписаните км на борда,а те също имат пряко отношение за оценката от застрахователя при изплащане на застр.събитие,личното ми мнение е за сума от 24-28к лв в зависимост от км на борда при последната застраховка и от броя/сумите на заведените щети през посл.година.Няма начин нефейслифтова 5 да бъде изплатена при кражба за 30к лв,независимо от оборудването!!!

П.п.Ако годината на производство не съвпада с год на рег.,тоест е 2005г,сумата ще е 21-25,независимо че застр.премия е била платена през 11.2011 върху 40к лв!

И как го реши, че нефейслифтова 5-ца няма как да бъде изплатена на повече от 30К? Само "фейслифта" ли според теб има значение? А това, че е М-Пакет? По "Schwacke" разликата от "със" и "без" М-Пакет е доста голяма, предвид двойно и тройно по-скъпите брони и елементи. А това, че е 530Д, а не 520и, също няма значение при първоначалното оценяване ли? При по-луксозните изпълнения дори застрахователите не "подзастраховат", казвам го от доста голям опит. Нормално според мен на застрахована на 40К такава машина, при изплащане на обезщетение да се изплатят поне 33-4. Някои хора се опитват да убедят аудиторията тук, че застрахователите изплащат по Mobile.bg или сверяват с Горубляне и Дупница... Нека не коментираме неща, независещи от нас. В крайна сметка кражбата е най-неприятното, което може да се случи на всеки от нас, след катастрофа..... Дано всичко, сполетяло колегата завърши с възможно най-благоприятен край!
П.С. И си пазете колите, защото се краде на поразия и копелетата са брутално нагли!
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 04 Юли 2012, 8:25

Колега vesko4114 ти си много прав за м-пакета, както и двигателя, които се включват в оценката, както и шваке. Колкото за оценката спрямо цените на пазара в момента, аз не се опитвам да убедя аудиторията, това го казвам на базата на няколко случая в близките 15 месеца, на които станах свидетел и видях как действат някои от най-големите застрахователи в България. Не твърдя, че всички застрахователи са така, но това е нещо, което съм видял с очите си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 04 Юли 2012, 9:43

Колеги споменавайте имена на компании, всеки да си прави сметката! Аз до колкото знам имаше случай, в които Армеец изплащали много добре?

Другото важно нещо е общите условия, какво пише в тях. Ние като потребители заплащаме Х лв. премия, която ни гарантира застрахователна стойност от У лв. за следващата една година, реално ние за това плащаме, с изключение, когато имаш щети и ти се приспадат от застрахователната стойност.

Ако почнат да смятат овехтяване, това означава, че на 1вия месец аз трябва да платя 6%(например) от застрахователната стойност, на 2рия месец (имаме настъпило овехтяване), тогава застрахователната стойност на автомобила е равна на Y - Z, което автоматично по техните практики трябва да означава, че след като те ще ми платят кражба на стойност Y - Z, аз трябва да платя застрахователна премия от 6% но не върху цената Y ами върху цената Y - Z.

Разбира се много важно е какво пише в общите условия, защото веднъж застраховал ти си се съгласил с тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 04 Юли 2012, 16:10

Колеги, когато дадено имущество се застрахова никога не може да очакваме, че това което първоначално сме платили за него като стойност при евентуално вредоносно събитие ще бъде покрито на 100%. Точно за това я има и общата гражданска деликтна отговорност по Закона за задълженията и договорите и правилото е, че за действително претърпени вреди в по- голям размер може да се търси обезщетение от делинквента. Разбира се, при кражба и то с неизвестен извършител това е доста невероятно, но не може да се очаква, че застрахователят ще толерира едно обогатяване на собственика на вещта.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Юли 2012, 17:14

от Николай Диянов » 04 Юли 2012, 17:10

Колеги, когато дадено имущество се застрахова никога не може да очакваме, че това което първоначално сме платили за него като стойност при евентуално вредоносно събитие ще бъде покрито на 100%. Точно за това я има и общата гражданска деликтна отговорност по Закона за задълженията и договорите и правилото е, че за действително претърпени вреди в по- голям размер може да се търси обезщетение от делинквента. Разбира се, при кражба и то с неизвестен извършител това е доста невероятно, но не може да се очаква, че застрахователят ще толерира едно обогатяване на собственика на вещта.

Така както се изразяваш колега явно си в бранша и можеш да споделиш какъв е процента на откраднатите автомобили от всички застраховани и трябва ли собственика да толерира едно обогатяване на застрахователя.Но това разбира се са празни приказки и разсъждения.Има си договорености които трябва да се спазват или защитават в съда и няма значение кой какво толерира или не толерира.Каквото си подписал това е ,даваш ли пари напред трябва да гледаш добре за какво ги даваш и да си защитаваш правата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 04 Юли 2012, 21:46

Тук може да се спори много, да се размишлява също. Най-важното е това, което Ви казах: всеки да си пази колата, да я съхранява на възможно по-сигурни места и рядко да я изпуска от поглед. Това е за хората, които ценят автомобилите си и се грижат за тях! За тези, които казват: "ама тя нали има каско", съветите ми не важат, а и те се познават по темите, които пускат.... Точно заради хора, които искат да карат Е60 и купуват ефффтини части втора употреба, за да им излезне поддръжката, колкото ниския клас кола, която са карали допреди това се крадат Е60-ки! Запомнете го колеги: Това е премиум марка и Е60 е висок клас! Всяка машина си иска своето т.е. пари, за да е безупречна! Всички компромиси излизат солено! А какво ще платят застрахователите и какво не си е Божа работа, но дано не се случва на никой от нас подобен неприятен инцидент!
П
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 05 Юли 2012, 9:09

По принцип си е много сложно да се пребориш в съда със застраховател. Главно защото делото се точи с години и много малко хора имат финансовия ресурс и търпението да го направят. А и самият Кодекс на застраховането според мен доста неправилно формулира нещата и се получава следното- гарантира ти се, че ще бъде изплатено застрахователно обезщетение, но в какъв размер точно не е особено ясно. Затова, както каза и колегата по- горе дано не се случват такива неприятни събития.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 05 Юли 2012, 12:03

И как го реши, че нефейслифтова 5-ца няма как да бъде изплатена на повече от 30К? Само "фейслифта" ли според теб има значение? А това, че е М-Пакет? По "Schwacke" разликата от "със" и "без" М-Пакет е доста голяма, предвид двойно и тройно по-скъпите брони и елементи

Без да влизам в излишни дискусии и подробности,определянето на обезщетение от отделите към застр.компании не се калкулира според стойността им в Шваке,въпреки че се използва често при определянето на застр.оценка за пълно каско,а от други детайли...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46, 330D, 2002
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от shao » 19 Юли 2012, 12:55

Някаква акция срещу БМВ-та има напоследък в София. За справка - тук.

Не знам дали ще те успокои това, колега, но и моята Бима я откраднаха от Студентски град (една седмица преди твоята да я вземат). Тамън се изнасях на квартира с гараж. Сега вече се чудя дали си струва човек да кара подобен автомобил в България, предвид главоболията покрай застраховки, кражби на части, кражби на целия автомобил, скъпо и некачествено гориво .... или е по-добре да си взема една бракма и да я карам чобанската без да ми пука за нея :D

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юли 2012, 9:38

Прав си донякъде.
Но всеки според мен трябва да си направи извод, че Каското в България е само и единствено за да ти вземе пари. Защо да си правя Каско след като за кола около 50 000 ще дам близо 3000 и после ще се чудят дали да ми платят МАКС 40, а като мине време парите са и леко обезценени, приспадане на сумата, НЕРВИ и просене на парите, които всъщност са си твои. В Щатите дори скоростната кутия да ти изтропа ще ти я сменят, а тук ако ти свалят фарове, стопове, брони, няма да видиш нищо! ФАКТ! Слагайте на охраняеми паркинги колите и пак ще сте на далавера, вместо да храните тези паразити, които ти се подиграват после, а и в много от случаите са с крадците!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Откраднато E60 530D София

Мнение от draka » 21 Юли 2012, 12:42

BMWPOWERRR_ACM написа:Прав си донякъде.
Но всеки според мен трябва да си направи извод, че Каското в България е само и единствено за да ти вземе пари. Защо да си правя Каско след като за кола около 50 000 ще дам близо 3000 и после ще се чудят дали да ми платят МАКС 40, а като мине време парите са и леко обезценени, приспадане на сумата, НЕРВИ и просене на парите, които всъщност са си твои. В Щатите дори скоростната кутия да ти изтропа ще ти я сменят, а тук ако ти свалят фарове, стопове, брони, няма да видиш нищо! ФАКТ! Слагайте на охраняеми паркинги колите и пак ще сте на далавера, вместо да храните тези паразити, които ти се подиграват после, а и в много от случаите са с крадците!

прав си колега мн.верни думи

П.с. Аз живея в чужбина и карам с бг номера и само гражданска ,а като се прибера в бг ВНИМАВАМ

Sent from my iPhone 4s

using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юли 2012, 20:08

Нали тези от Булинс уж бяха голяма работа и преди време им се носеше славата, че техните коли не се крадат, а ако някоя се открадне, то веднага се намира защото си имат взаимоотношения с крадците? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Юли 2012, 21:12

BMWPOWERRR_ACM написа:Нали тези от Булинс уж бяха голяма работа и преди време им се носеше славата, че техните коли не се крадат, а ако някоя се открадне, то веднага се намира защото си имат взаимоотношения с крадците? :mhihi:

Това беше така преди време. Политическата ситуация се промени и вече има други застрахователи на които колите не са крадат.
Tool - Fear Inoculum

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61