Откраднато E60 530D София
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- k1k0-
- Потребител
-
- Кара: E60 530D 2006
- Мечтае да кара: Pagani Zonda
Re: Откраднато E60 530D София
Колата е произведена 06.2006 година а километрите преди да я откраднат бяха 170 000, но честно казано не помня, когато я застраховах на колко точно е била. При първоначалното застраховане мисля, че беше на около 145 000, но при подновяването не знам може би на около 160 000
MadChicken написа:Да не прозвучи грубо или не по темата, обаче с този ямболски номер и в Студентски град ... Аз бих спал в колата с пушка в ръка и ротвайлер на задната седалка, като преди това се обадя в полицията и на застрахователите си за "предстоящо" застрахователно събитие ...
+1000! много точно казано, абсолютно вярно и абсолютно по темата! доста "апетитна" кола, ако е същата от снимките... за съжаление сигурно в софия се крадат по 2 такива всеки ден...
за града една "невидима" евридейка да не я мислиш и да не ти дреме кой ще те ожули и кого ще подпреш.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
stankata777 написа:Не споменавате за изписаните км на борда,а те също имат пряко отношение за оценката от застрахователя при изплащане на застр.събитие,личното ми мнение е за сума от 24-28к лв в зависимост от км на борда при последната застраховка и от броя/сумите на заведените щети през посл.година.Няма начин нефейслифтова 5 да бъде изплатена при кражба за 30к лв,независимо от оборудването!!!
П.п.Ако годината на производство не съвпада с год на рег.,тоест е 2005г,сумата ще е 21-25,независимо че застр.премия е била платена през 11.2011 върху 40к лв!
И как го реши, че нефейслифтова 5-ца няма как да бъде изплатена на повече от 30К? Само "фейслифта" ли според теб има значение? А това, че е М-Пакет? По "Schwacke" разликата от "със" и "без" М-Пакет е доста голяма, предвид двойно и тройно по-скъпите брони и елементи. А това, че е 530Д, а не 520и, също няма значение при първоначалното оценяване ли? При по-луксозните изпълнения дори застрахователите не "подзастраховат", казвам го от доста голям опит. Нормално според мен на застрахована на 40К такава машина, при изплащане на обезщетение да се изплатят поне 33-4. Някои хора се опитват да убедят аудиторията тук, че застрахователите изплащат по Mobile.bg или сверяват с Горубляне и Дупница... Нека не коментираме неща, независещи от нас. В крайна сметка кражбата е най-неприятното, което може да се случи на всеки от нас, след катастрофа..... Дано всичко, сполетяло колегата завърши с възможно най-благоприятен край!
П.С. И си пазете колите, защото се краде на поразия и копелетата са брутално нагли!
...............................
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Колега vesko4114 ти си много прав за м-пакета, както и двигателя, които се включват в оценката, както и шваке. Колкото за оценката спрямо цените на пазара в момента, аз не се опитвам да убедя аудиторията, това го казвам на базата на няколко случая в близките 15 месеца, на които станах свидетел и видях как действат някои от най-големите застрахователи в България. Не твърдя, че всички застрахователи са така, но това е нещо, което съм видял с очите си.
Колеги споменавайте имена на компании, всеки да си прави сметката! Аз до колкото знам имаше случай, в които Армеец изплащали много добре?
Другото важно нещо е общите условия, какво пише в тях. Ние като потребители заплащаме Х лв. премия, която ни гарантира застрахователна стойност от У лв. за следващата една година, реално ние за това плащаме, с изключение, когато имаш щети и ти се приспадат от застрахователната стойност.
Ако почнат да смятат овехтяване, това означава, че на 1вия месец аз трябва да платя 6%(например) от застрахователната стойност, на 2рия месец (имаме настъпило овехтяване), тогава застрахователната стойност на автомобила е равна на Y - Z, което автоматично по техните практики трябва да означава, че след като те ще ми платят кражба на стойност Y - Z, аз трябва да платя застрахователна премия от 6% но не върху цената Y ами върху цената Y - Z.
Разбира се много важно е какво пише в общите условия, защото веднъж застраховал ти си се съгласил с тях.
Другото важно нещо е общите условия, какво пише в тях. Ние като потребители заплащаме Х лв. премия, която ни гарантира застрахователна стойност от У лв. за следващата една година, реално ние за това плащаме, с изключение, когато имаш щети и ти се приспадат от застрахователната стойност.
Ако почнат да смятат овехтяване, това означава, че на 1вия месец аз трябва да платя 6%(например) от застрахователната стойност, на 2рия месец (имаме настъпило овехтяване), тогава застрахователната стойност на автомобила е равна на Y - Z, което автоматично по техните практики трябва да означава, че след като те ще ми платят кражба на стойност Y - Z, аз трябва да платя застрахователна премия от 6% но не върху цената Y ами върху цената Y - Z.
Разбира се много важно е какво пише в общите условия, защото веднъж застраховал ти си се съгласил с тях.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, когато дадено имущество се застрахова никога не може да очакваме, че това което първоначално сме платили за него като стойност при евентуално вредоносно събитие ще бъде покрито на 100%. Точно за това я има и общата гражданска деликтна отговорност по Закона за задълженията и договорите и правилото е, че за действително претърпени вреди в по- голям размер може да се търси обезщетение от делинквента. Разбира се, при кражба и то с неизвестен извършител това е доста невероятно, но не може да се очаква, че застрахователят ще толерира едно обогатяване на собственика на вещта.
от Николай Диянов » 04 Юли 2012, 17:10
Колеги, когато дадено имущество се застрахова никога не може да очакваме, че това което първоначално сме платили за него като стойност при евентуално вредоносно събитие ще бъде покрито на 100%. Точно за това я има и общата гражданска деликтна отговорност по Закона за задълженията и договорите и правилото е, че за действително претърпени вреди в по- голям размер може да се търси обезщетение от делинквента. Разбира се, при кражба и то с неизвестен извършител това е доста невероятно, но не може да се очаква, че застрахователят ще толерира едно обогатяване на собственика на вещта.
Така както се изразяваш колега явно си в бранша и можеш да споделиш какъв е процента на откраднатите автомобили от всички застраховани и трябва ли собственика да толерира едно обогатяване на застрахователя.Но това разбира се са празни приказки и разсъждения.Има си договорености които трябва да се спазват или защитават в съда и няма значение кой какво толерира или не толерира.Каквото си подписал това е ,даваш ли пари напред трябва да гледаш добре за какво ги даваш и да си защитаваш правата.
Така както се изразяваш колега явно си в бранша и можеш да споделиш какъв е процента на откраднатите автомобили от всички застраховани и трябва ли собственика да толерира едно обогатяване на застрахователя.Но това разбира се са празни приказки и разсъждения.Има си договорености които трябва да се спазват или защитават в съда и няма значение кой какво толерира или не толерира.Каквото си подписал това е ,даваш ли пари напред трябва да гледаш добре за какво ги даваш и да си защитаваш правата.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Тук може да се спори много, да се размишлява също. Най-важното е това, което Ви казах: всеки да си пази колата, да я съхранява на възможно по-сигурни места и рядко да я изпуска от поглед. Това е за хората, които ценят автомобилите си и се грижат за тях! За тези, които казват: "ама тя нали има каско", съветите ми не важат, а и те се познават по темите, които пускат.... Точно заради хора, които искат да карат Е60 и купуват ефффтини части втора употреба, за да им излезне поддръжката, колкото ниския клас кола, която са карали допреди това се крадат Е60-ки! Запомнете го колеги: Това е премиум марка и Е60 е висок клас! Всяка машина си иска своето т.е. пари, за да е безупречна! Всички компромиси излизат солено! А какво ще платят застрахователите и какво не си е Божа работа, но дано не се случва на никой от нас подобен неприятен инцидент!
П
П
...............................
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
По принцип си е много сложно да се пребориш в съда със застраховател. Главно защото делото се точи с години и много малко хора имат финансовия ресурс и търпението да го направят. А и самият Кодекс на застраховането според мен доста неправилно формулира нещата и се получава следното- гарантира ти се, че ще бъде изплатено застрахователно обезщетение, но в какъв размер точно не е особено ясно. Затова, както каза и колегата по- горе дано не се случват такива неприятни събития.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
И как го реши, че нефейслифтова 5-ца няма как да бъде изплатена на повече от 30К? Само "фейслифта" ли според теб има значение? А това, че е М-Пакет? По "Schwacke" разликата от "със" и "без" М-Пакет е доста голяма, предвид двойно и тройно по-скъпите брони и елементи
Без да влизам в излишни дискусии и подробности,определянето на обезщетение от отделите към застр.компании не се калкулира според стойността им в Шваке,въпреки че се използва често при определянето на застр.оценка за пълно каско,а от други детайли...
Без да влизам в излишни дискусии и подробности,определянето на обезщетение от отделите към застр.компании не се калкулира според стойността им в Шваке,въпреки че се използва често при определянето на застр.оценка за пълно каско,а от други детайли...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- shao
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46, 330D, 2002
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Някаква акция срещу БМВ-та има напоследък в София. За справка - тук.
Не знам дали ще те успокои това, колега, но и моята Бима я откраднаха от Студентски град (една седмица преди твоята да я вземат). Тамън се изнасях на квартира с гараж. Сега вече се чудя дали си струва човек да кара подобен автомобил в България, предвид главоболията покрай застраховки, кражби на части, кражби на целия автомобил, скъпо и некачествено гориво .... или е по-добре да си взема една бракма и да я карам чобанската без да ми пука за нея
Не знам дали ще те успокои това, колега, но и моята Бима я откраднаха от Студентски град (една седмица преди твоята да я вземат). Тамън се изнасях на квартира с гараж. Сега вече се чудя дали си струва човек да кара подобен автомобил в България, предвид главоболията покрай застраховки, кражби на части, кражби на целия автомобил, скъпо и некачествено гориво .... или е по-добре да си взема една бракма и да я карам чобанската без да ми пука за нея

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Прав си донякъде.
Но всеки според мен трябва да си направи извод, че Каското в България е само и единствено за да ти вземе пари. Защо да си правя Каско след като за кола около 50 000 ще дам близо 3000 и после ще се чудят дали да ми платят МАКС 40, а като мине време парите са и леко обезценени, приспадане на сумата, НЕРВИ и просене на парите, които всъщност са си твои. В Щатите дори скоростната кутия да ти изтропа ще ти я сменят, а тук ако ти свалят фарове, стопове, брони, няма да видиш нищо! ФАКТ! Слагайте на охраняеми паркинги колите и пак ще сте на далавера, вместо да храните тези паразити, които ти се подиграват после, а и в много от случаите са с крадците!
Но всеки според мен трябва да си направи извод, че Каското в България е само и единствено за да ти вземе пари. Защо да си правя Каско след като за кола около 50 000 ще дам близо 3000 и после ще се чудят дали да ми платят МАКС 40, а като мине време парите са и леко обезценени, приспадане на сумата, НЕРВИ и просене на парите, които всъщност са си твои. В Щатите дори скоростната кутия да ти изтропа ще ти я сменят, а тук ако ти свалят фарове, стопове, брони, няма да видиш нищо! ФАКТ! Слагайте на охраняеми паркинги колите и пак ще сте на далавера, вместо да храните тези паразити, които ти се подиграват после, а и в много от случаите са с крадците!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Откраднато E60 530D София
BMWPOWERRR_ACM написа:Прав си донякъде.
прав си колега мн.верни думи
П.с. Аз живея в чужбина и карам с бг номера и само гражданска ,а като се прибера в бг ВНИМАВАМ
Sent from my iPhone 4s
using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Нали тези от Булинс уж бяха голяма работа и преди време им се носеше славата, че техните коли не се крадат, а ако някоя се открадне, то веднага се намира защото си имат взаимоотношения с крадците? 

In God we trust, all others we track.

BMWPOWERRR_ACM написа:Нали тези от Булинс уж бяха голяма работа и преди време им се носеше славата, че техните коли не се крадат, а ако някоя се открадне, то веднага се намира защото си имат взаимоотношения с крадците?
Това беше така преди време. Политическата ситуация се промени и вече има други застрахователи на които колите не са крадат.
Tool - Fear Inoculum