"ГРЕДА" - какви коли ни продават !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: "ГРЕДА" - какви коли ни продават !

Мнение от Mollov » 29 Юни 2012, 16:36

Според мен оплакването е в посока на това, че разни "индивиди" правят подобни "ремонти", с цел маскиране на дефекти... а не просто оплакване, че се е прецакал да я купи:) Виж пак какво точно е писал :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Юни 2012, 16:38

Аз кат купувах фиеста за 1500лв `90година преди 4 години я закарах на майстор да я види-ивика бегай с тоя курник :mhihi: , пъ колата изкара след това 2 години без почти никви ремонти-масло и филтри,и лагери на главини(те са си консуматив за форд) :mhihi: .Така че,не знам как ги купувате тия 46 ци без преглед(се едно са по 1000 евро) :winky:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Юни 2012, 16:42

Понякога атрактивната цена те прави смешен и глупав ;)

Аватар

Мнение от Хаос » 29 Юни 2012, 16:48

ок, разбрахме, че евтиното винаги излиза скъпо
а как се купува по-скъпа кола ако не си механик и кварталния автомонтьор не е съвсем компетентен?
бегом в Дару/Овердрайв?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Юни 2012, 16:58

Хаос написа:ок, разбрахме, че евтиното винаги излиза скъпо
а как се купува по-скъпа кола ако не си механик и кварталния автомонтьор не е съвсем компетентен?
бегом в Дару/Овердрайв?

bmwpower-bg,net :mhihi:
Или съответният авто-форум :winky:
пп: досега не съм се возил или карал е46 на което не му потропва задният мост :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Юни 2012, 17:21

А аз не съм карал БМВ което да не потропва :mhihi: Все нещо дрънчи отдолу :mhihi:
:yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Юни 2012, 18:01

barty написа:А аз не съм карал БМВ което да не потропва :mhihi: Все нещо дрънчи отдолу :mhihi:

Не е така, бмв-тата даже тропат много по-малко от колкото други коли от тоя клас. Ти явно не си се качвал на Opel, Mercedes, Аudi и т.н. Даже да са разбити шарнирите и тампоните пак не се усеща. Вече кога диф-а се е прецакал е друго ама тука говорим за окачването.

metodi80 написа:...

Да ти кажа тва пак е добре. Такива коли съм виждал явно челосвани със закърпени предници и зашити бегове, къде не се знае в права линия ли ще върви колата да се продават пък кво остава затва...
Иначе аз отидох в Камор на диагностика и на стенда казват и ти показват и не се занимаваш. Не бих си купил кола без да я огледам в
доверен сервиз кога е за мене лично.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 29 Юни 2012, 18:56

exotique написа:
бегом в Дару/Овердрайв?

пп: досега не съм се возил или карал е46 на което не му потропва задният мост :mhihi:

Даже преди да закупиш БМВ е задължително да организираш мини събор,където видни специалисти,ще дават компетентни оценки,а други щи бъркат в мозъка...то не прегледаш ли биелните лагери при огледа очаквай балон на задна десна гума....И пич приготви кинти да ти продам непотропващо Е46....с ударен преден капак от градушка и драскотини по броните....
П.С. на 23000км и сички екстри :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Юни 2012, 19:13

Манчев73 написа:
exotique написа:
бегом в Дару/Овердрайв?

Даже преди да закупиш БМВ е задължително да организираш мини събор,където видни специалисти,ще дават компетентни оценки,а други щи бъркат в мозъка...то не прегледаш ли биелните лагери при огледа очаквай балон на задна десна гума....И пич приготви кинти да ти продам непотропващо Е46....с ударен преден капак от градушка и драскотини по броните....
П.С. на 23000км и сички екстри :driving:

:dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юни 2012, 19:17

Нали приеха някакъв закон преди време че коли втора ръка са поне с 6 месеца гаранция и какво беше още там вече забравих.Та в тоя ред на мисли проблема не е ли гаранционен ?
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=614843
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 29 Юни 2012, 19:40

Ако автокъщите даваха гаранция, всички псевдо-търговци и мега-джамбази в Дупница да са фалирали. :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Юни 2012, 20:05

Bavarcho написа:
Mollov написа:Тук никой не коментира това, което казваш... човека просто показва за какви "модификации" става дума от страна на някои "автопродавачи"... и защо човек трябва много добре да си прегледа колата преди да я вземе... а не като него да пропуска важни моменти при покупката на автомобил втора ръка ;)

Колегата точно си се оплаква "каква кола са му продали".
Както каза алх колата не се ли дигне на подемник, все едно нищо не си гледал.

Момчета и най -вече колега, Bavarcho .... , май нещо не се разбрахме !
За какви оплаквания става дума тука ?! Аз не се оплаквам и колата не е купена евтино, платени са 6400лв за нея .... Пък и понятията - евтино /скъпо са много относителни ! Пуснах темата , за да видите , това , което видях аз ... и което е наистина идиотстко ...
Колата е наистина много добра , за това я купи момчето ......, да ,смених някои части по нея , но това са нормални неща за кола на тези години ... Реално са сменени - датчик колянов вал , ламбда сонда 1 бр (този двигател е с 4) , термостат , два маркуча на хидравликата , предни и задни дискове и накладки ,рециклирани са спирачни апарати, , клапан картерни газове , масло , антифриз , спирачна и хидравлична течност ... Като изключиме датчика на коляновия вал , всичко друго е консуматив или част , която за тези години на автомобила е нормално да бъде подменена ! Двигателя и ходовата част са ПЕРФЕКТНИ , ама наистина ПЕРФЕКТНИ !!! Не може да се кометира "на версия" (колега Bavarcho и не само ти ... ) ! Имам достатъчно опит , за да мога до голяма степен да преценя с едно возене в даден автомобил , какво му е състоянието ! Именно за това първия път не прегледах от долу как е окачването (автомобила вози невероятно стегнато , няма никакви шумове , като изключиме това 'тупкане' , което е причинено от този тампон) .... Този тампон ще му го сменя на момчето и ще си кара колата , просто целта на темата беше да видите това "чудо" ... ,НИЩО ДРУГО ! А как съм озаглавил темата ... няма никакво значение !
Последна промяна metodi80 на 29 Юни 2012, 20:26, променена общо 5 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 29 Юни 2012, 20:19

кофти тръпка, но не е кой знае какво, можеше много по зле да е, на един приятел му продадоха лъскава сеат кордоба, бяха я пръснали с боя директно върху старата боя, без никва подготовка и разбира се на 1вия месец почна да се бели като изгорял немец на плажа :lol:
иначе за тези които казват че сервиза в задължителен, да така е но ако сте сигурни че отивате при правилния човек, преди време един клиент за кола която продавах реши да я водиме на сервиз, и си викам на акъла леле край, тоя никога няма да я вземе щото си имаше доста работи за правене, и в един сервиз двама старци викат колата е като нова взимай я, още ме е яд че не се върнах после да ги черпя :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 29 Юни 2012, 21:33

кофти тръпка е да правиш основен ремонт понеже някой идиот пригодил тръбичка на масломерната щека, и се си с масло :banghead: ... това тук е бял кахър :mhihi:
здрасти мето... сменяйте го тва, и готово ....

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 29 Юни 2012, 22:27

barty написа:А аз не съм карал БМВ което да не потропва :mhihi: Все нещо дрънчи отдолу :mhihi:

Ела да покараш моето :)
За мен окачване е номер 1 преди всичко,особено външния вид на автомобила.

А за тая селяния думи нямам, всеки от нас е правил по нещо 'селско' , което в доста случаи е оставало за по-дълго, ама това разби всичките ми мечти :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата