LCI Angel Eye алтернативи

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Re: LCI Angel Eye алтернативи

Мнение от @ndro » 15 Апр 2011, 9:23

MadChicken написа:Xenon ти е решението колега. Ако имах фейслифтови фарове изобщо нямаше да се замисля :yes:

Изображение

и аз това казвам... и това за по-голямото топлоотделяне и потъмняване на светоотводите е доста относително.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 15 Апр 2011, 9:58

Не знам, някак си не съм много убеден за ксеноните, прекалено ярко ми се вижда. Вътрешния ринг направо се размива :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 16 Апр 2011, 10:25

Cinder написа:Не знам, някак си не съм много убеден за ксеноните, прекалено ярко ми се вижда. Вътрешния ринг направо се размива :confused:

на живо ли си го видял? ако не, пробвай, с уговорката да ги върнеш. така ще се убедиш най-добре да ги слагаш или не.
и на мен ми е любопитно, за това подстрекавам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 20 Май 2011, 22:23

MadChicken написа:Xenon ти е решението колега. Ако имах фейслифтови фарове изобщо нямаше да се замисля :yes:

Изображение

Xenon , ама все пак това са габарити.Как ще я оставиш на габарити за половин един час или повече например ако се наложи....???Малко неразумно ми се вижда с ксенона.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 21 Май 2011, 0:04

а някой знае ли дали тоя ксенон става и за преди фейслифта? и каква точно е крушката Н8 Н1.......?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 21 Май 2011, 8:36

Само за фейслифта става колега, там крушките са Н8. Преди фейслифта мисля че са т10
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от baimarin » 26 Юни 2012, 0:28

Здравейте, ще използвам темата на колегата, за да задам и аз едно въпросче. Моята кола е с фейслифт, но с обикновените фарове, нексеноновите. Вероятно по тази причина през деня като daylights, ми светят късите фарове, а не ринговете както на колите с оригинален ксенон. Въпросът ми е някой знае ли какъв е типа на крушката за angel eyes за този модел фарове. Дали е същата крушка като при оригиналния ксенон ( в това се съмнявам понеже свети много по-слабо и през деня почти не се вижда) или е по-скоро като тази на колите преди фейслифта. Искам ринговете да светят възможно най-силно посъветвайте ме какво да направя. Предварително благодаря и се извинявам на колегата- автор на темата :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 26 Юни 2012, 4:40

baimarin написа:Здравейте, ще използвам темата на колегата, за да задам и аз едно въпросче. Моята кола е с фейслифт, но с обикновените фарове, нексеноновите. Вероятно по тази причина през деня като daylights, ми светят късите фарове, а не ринговете както на колите с оригинален ксенон. Въпросът ми е някой знае ли какъв е типа на крушката за angel eyes за този модел фарове. Дали е същата крушка като при оригиналния ксенон ( в това се съмнявам понеже свети много по-слабо и през деня почти не се вижда) или е по-скоро като тази на колите преди фейслифта. Искам ринговете да светят възможно най-силно посъветвайте ме какво да направя. Предварително благодаря и се извинявам на колегата- автор на темата :)

Крушките есетествено са различни,ксеноновите са Н8,а твоите са обикновени халогенни крушки с мощност 3вата мисля.Начина на светоотделяне също е различен и няма как да постигнеш търсения ефект,освен ако не направиш пълен ретрофит на фаровете.Виж в реалоем каква точно е крушката и си вземи такава по-мощна...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 26 Юни 2012, 9:12

за колегите, дето не са разбрали, отговор на много въпроси се крие в тези два сайта:
http://bmwfans.info/
http://www.realoem.com/bmw/select.do

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 26 Юни 2012, 9:49

Като гледам аз така и не съм писал в темата на кое решение съм се спрял :D

Взех си H8 крушки GP Thunder 2 8500K от USA за $12 и си програмирах angel eyes да светят на "full brightness" постоянно. Доста съм доволен от крайния ефект, дори на дневна светлина се виждат добре. Светлината е леко синкава, а не бяла, но аз така или иначе не исках да е съвсем бяла. Снимки имаше качени от разни предишни срещи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 26 Юни 2012, 15:13

а заслужава ли си да се сложат фейслифтови ксенонови завиващи ,когато имам такива от преди фейса ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 26 Юни 2012, 15:28

Моите не са завиващи. Едва ли ще има голяма разлика в самия ксенон, но дневните светлини със сигурност ще се открояват.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 26 Юни 2012, 19:03

Имам два фара LCI завиващи, без запалки и баласти са. Един перфектен. Единия е с леко пукнат (1.5см) джам , там над мигача, ама ако на някой му се занимава може да си смени стъкларията и да се кефи на фейса с дневни светлини. Запалките не са проблем както всички знаете. Ако някой има интерес да пише едно Л.С. Да ги спазариме

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d, F11 535d
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от Dyankov » 15 Апр 2013, 15:09

Реших се и сложих ксенон. От известно време се бях замислил за Umnitza oreon но в крайна сметка се отказах. Ксенона е 35 вата 6000 к. Получава се едно мигане на крушката заради лайт модула, проблема се решава с допълнителни кондензатори. Същото мигане го има и на габарити, там е заради ниското напрежение съответно - Габарити-4.5 волта , Дневни светлини - 13.2 волта. Прави се настройка на лайт модула с NCS expert напрежението да е 13.2 волта постояно. Благодарности на колегата Cinder който ми помогна много за настройката ! :bchug: Препоръчвам на колегите които за в бъдеще се замислят за процедурата да сложат 5000к , че моя е леко синкав.
Ето и няколко снимки:
100_4786.JPG

100_4790.JPG

На снимките не знам защо но е излязло леко зелено :D , ако някой желае дневна снимка ще кача.Свети изключително добре дори заслепява.
Поздрави :lalala: :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 15 Апр 2013, 16:40

Качи някоя дневна снимка, за да добием представа как реално се вижда през деня. През нощта дори тези преди фейслифта се виждат добре ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61