Съвет за покупка на Е60, Помагайте колеги!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Re: Съвет за покупка на Е60, Помагайте колеги!

Мнение от _Maranello_ » 20 Юни 2012, 15:51

Синята изглежда добре, но на снимки винаги е различно от действителността. Този цвят винаги ми е бил слабост. Централната конзола ми се струва бедничка откъм оборудване. Който познава, да каже това коя навигация е -малката ли е, има ли? Ауспуха сякаш е като на 535. В крайна сметка не можеш ли да намериш познат с такава, за да я огледате на място и чуете как работи... Успех и не забравяй, че и на теб трябва да хареса. :smile:

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 20 Юни 2012, 16:11

ivan83 написа:izvinqvam se za latinicata no pisha ot telefon.molq kolegi daite mnenie za sinqta 530 ot gorublqne,zashtoto sam se sprql na neq.obduhvaneto mai ne raboti no inache sveti i otvan i otvatre.

Ами то тая "екстра" си най-големия + за това лошо... а имали кори отдолу колата? Че на снимката ми се вижда че все едно няма :dunno:

Липсата би била още един минус ... защото без кори ... след зима става мн лошо...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 20 Юни 2012, 16:25

Синята сигурно е била тотал щета. . Салона сигурно е от др кола и ги е мързяло да свържат обдухването.това лесно ,ще го провериш по вина. Това си е базовото малко екранче без нави ,не че е проблем.иначе козметичните неща в интериора мога да ти покажа къде са ги оправили. Виж гумите -година/грайфер .в сервиз провери дюзите и наличието на дпф .карай колата на макс и слушай дали нещо тропа. Виж резервна гума дали има.провери предното стъкло оригинално ли е ? Виж колектора дали тече ? Виж дали демпферната шайба е оригинална .виж дали някои елемент няма разлика в цвета -пребоядисано вследствие удар.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 20 Юни 2012, 16:48

Колата интериорно не изглежда зле, поне на снимките. Аз лично не виждам проблем да купиш по евтина е60-ка. Въпросът е да си приготвил над цената поне едни 6000 лв. и да си готов като изникнат проблемите. В конкретния случай колата е 18 000лв. и ако колегата пооправи разни проблеми по нея за още 6000 - 7000 лв. цената отново ще стане към 25 000лв. Разликата е, че така поне си знае какво точно е сменял и кога го е сменял, а не да купува нещо доста по-скъпо и да се моли да не се развали, защото и без това доста е прескочила бюджета.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Юни 2012, 17:12

говорилнята се заформи, както обикновено :mhihi:
момчето ви каза, че иска черна кола с климатик, какво повече има да коментираме? :smoke:

Alexch написа:Колеги, никакви конструктивни мнения не давате :evil:

Тази за 14к дори да има сериозни забележки и да е на 500к км., и 5000 лв. да глътне за ремонти пак си е оферта, само ще остане неприятното чувство от разправиите...

Най-ми грабва окото тази на IS-auto, пише че е на 78к, което не ми се вярва, но дори да е на двойно повече, изглежда невероятно запазена.

Наистина, автора или трябва да прецизира бюджета и изискванията или да гледа всичко наред и което се окаже най-изгодно като съотношение цена/качество него на избере.

Успех :yes:

а ти даде най-конструктивното мнение :mhihi:

da6ip написа:мнението ми е че всички коли вкарани в България са гняс, защото ни е такъв пазара - еФтин. или са въртяни км, или имат удар или друг проблем...

+100 :yes:
абсолютно точно казано!
ако искате читава кола от българия, само от частно лице и пълна проверка на състоянието.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Юни 2012, 17:25

ivan83 написа:izvinqvam se za latinicata no pisha ot telefon.molq kolegi daite mnenie za sinqta 530 ot gorublqne,zashtoto sam se sprql na neq.obduhvaneto mai ne raboti no inache sveti i otvan i otvatre.

Колега, те на Горубляне всички така светят! :mhihi:
Горубляне знаеш на какво е синоним, но в БГ трябва или да си вземеш кола, която е купена нова и е поддържана в БМВ с документите(което пак трябва да провериш)или да е от приятел, но второто е трудно да е постижимо като опция. Има и хубави коли на колеги, но която е читава няма да ти я дадат за 18.
Варианта да "прежалиш" някой лев и да отидеш до Германия като вземеш кола с история, напускайки веднага дяволското място, на което се намираш сега е най-добър. :mhihi: Пиша "прежалиш" защото скъпото там в 90% от случаите ще ти излезе по-евтино.
Ако пък нямаш възможност, то купуваш най-евтиния кенеф и си оставяш пари за ремонт. После пак ще ти е стегната, а може и да удариш късмет да не е трошена много, което е с шанс около 10%, но все пак шанс.
И нещо друго - не слушай изобщо какво ти казва продавача. Колкото по-малко го слушаш, толкова по-добре. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 20 Юни 2012, 18:32

Пиши от луната ако искаш,но кирилицата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 20 Юни 2012, 18:33

Вече ти писах за синята назад в темата, но ти си решаваш.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юни 2012, 11:56

Колега, хайде кажи какво стана в крайна сметка? Купи ли, не ли, защо и за колко, коя... :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 21 Юни 2012, 15:03

най-вероятно я е взел първата, щото гледам че е неактивна. Разбирам защо на Горубляне и Дупница никой не е умрял от глад все още, явно максимата "За всеки влак си има пътници" действа с пълна сила и там :mhihi: само, че леко модифицирана като "за всяка каруца си има коняр" :) в кръга на шегата разбира се. Учудващо добре се справят "търговците" там с пудренето и придаването на търговски вид. Даже миналата седмица 1 колега разбра защо не му работят модулите на АБС и Еърбег (не ги отчита диагностиката изобщо) а на таблото нищо не свети и не бръмчи - болкит лепнат на лампичките и отрязан зуумер... Шапка им свалям просто...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Юни 2012, 15:52

Аз преди година и половина бях приготвил 40 бона за е60 и въпреки това бях убеден ще няма да намеря читава кола за тези пари - сега като гледам как се хвърляте на е60 за 15 бона съм изумен. Не знам как че ви излезе сметката с тези гробници. Мисля че наистина ги купувате тези коли колкото да се покажете пред кафето с БМВ пък после с репатрак до гаража.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 21 Юни 2012, 16:04

Хаха то забавния момент е, когато я вземат за 16-18 и после идат в някой сервиз и им кажат: 2-2500 за ремонт и става - :shock: и после карат доде не се разпадне и пробутват на някои друг след като закърпват. Иначе всеки си знае какво кара, за тия пари може да се купи почти ново пежо :) е няма да си кул. Всеки трябва да си знае чергата. Аз имам познати с автокъщи в дупница и да ви кажа не бих взел кола от там.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Юни 2012, 16:36

Има и нещо друго обаче. Аз също съм за закупуването на по-скъпа кола, но ако приемем, че една съмнителна Е60 е 18, а в нормален вид 30...това си е голяма разлика. Да не говорим, че на поддържаната пак може да и идва времето и пак да се ръсят пари за ремонти, но онзи с евтината ще има бая пари в резерв и после ще знае, че го е заменил с ново поне. Да не говорим, че след време и двете коли ще струват почти еднакво защото в БГ няма кой да ти оцени как ти си поддържал колата и колко истинска е тя. Ако има такъв той ще си иде до Германия и пак няма да погледне твоята защото или е лъган преди тук или/и е слушал за много опарени хора с нашите ТЪРГОВЦИ. Та една монета винаги има две страни. Не се знае със сигурност при закупуването на кола ние от коя сме. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 21 Юни 2012, 16:36

stasko5 написа: за тия пари може да се купи почти ново пежо :) е няма да си кул. Всеки трябва да си знае чергата.

а също така може да се вземе и невероятно Е39, което би било моето решение, ама пък няма да е фйешан :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 21 Юни 2012, 16:54

Която и да е взел, да му е честита. Ако е лапнал синия дзвяр от Горубляне, скоро ще има включване и много въпроси.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61