Е 61 Нов участник във форума

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е 61 Нов участник във форума

Мнение от ssvr » 11 Юни 2012, 14:14

Здравейте,държа да отбележа че преди да направя това запитване съм по прочел доста неща тук.Та проблемите са следните:1. на едната вежда при мен светят само 2 от 5 диода /могат ли те да се подменят и как/ 2.Периодично ми светва иконката за DTC която след рестартиране изчезва.След като се прочете на компютър не изписва грешки в системата DTC/ къде да търся проблема в акумулатора или в датчиците на ABS-a?/.Kогато свети DTC не свети заедно с ABS което ме кара да си мисля че проблема не е в самият агрегат.Ще ви бъда благодарен за помощта! Не съм се сблъсквал с Камор още и се надявам срещата ми с тях да се поотложи поне още малко. :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Е 61 Нов участник във форума

Мнение от Cinder » 11 Юни 2012, 21:27

За диодите, трябва да се резне фара малко за съжаление, но е само частта с с веждата, не се отваря целия фар. За останалото нямам идея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 11 Юни 2012, 23:40

На мен като ми светва иконата "за DSC" от лош контакт, досега 3-4 пъти в много студени дни малко след палене, винаги пише на дисплея "Dynamic Stability System Malfunction" или нещо подобно. Т.е. говори за цялата обща система, а не я разделя на ДТЦ и АБС. Т.е. при теб ако я разделя може да е различна причината.

Иначе преди да идеш в Камор, иди в Дару. Лично мнение, но смятам че и между тези две места има голяма разлика..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 12 Юни 2012, 8:42

ssvr написа:Здравейте,държа да отбележа че преди да направя това запитване съм по прочел доста неща тук.Та проблемите са следните:1. на едната вежда при мен светят само 2 от 5 диода /могат ли те да се подменят и как/

добре дошъл, колега.
по първа точка прочети това: viewtopic.php?f=116&t=246993&p=2717609&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4#p2717609
диодите са 6, от тях 5 светят настрани и 1 напред в светоотвода на фара (оранжевата вежда). всеки чип управлява 3 броя, тоест като изгори, едната тройка диоди угасва.

ssvr написа:2.Периодично ми светва иконката за DTC която след рестартиране изчезва.След като се прочете на компютър не изписва грешки в системата DTC/ къде да търся проблема в акумулатора или в датчиците на ABS-a?/... Ще ви бъда благодарен за помощта! Не съм се сблъсквал с Камор още и се надявам срещата ми с тях да се поотложи поне още малко. :help:

вероятно е датчик и не е необходимо да ходиш в камор и дару - те ще ти препоръчат да си смениш половината части по колата :mhihi:
ако си от софия и се чудиш към кой майстор да се обърнеш, отиди при нашия.

Потребител
Аватар

Мнение от ssvr » 12 Юни 2012, 13:05

Благодаря колеги за бързия отговор! @ndro ще ти бъда благодарен да ми посочиш точния човек който може да ми помогне. :clap:

Назад към Е60/Е61