BMW 318 TDS проблем - моля за помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 318 TDS проблем - моля за помощ

Мнение от miro.bs » 06 Юни 2012, 16:36

Колата ми е 318 TDS 90 кс. .Купих преди време колицата със скъсан колянов вал.Направих и ремонт и смених умната дюза че старата течеше.След ремонта колата гори около 10 на 100 което е голям разход според мен и е много тромава.Предишния собственик ме увери че преди това не е била така нито с разхода нито с вървенето.Каза че умната дюза е от 5 цилиндрова кола - дали има значение това? Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или може да даде съвет много моля да ми помогне, че карането и разхода са направо мъка.Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Re: BMW 318 TDS проблем - моля за помощ

Мнение от vladobate » 06 Юни 2012, 20:55

Такава кола няма има петцилиндрови двигатели , но със сигурност не са БМВ . Би трябвало умната дюза да има активно ел. съпротивление около 100ома което гарантира правилен сигнал който да получи ЕКУ за да си прави сметките и управлението на горивозапалителната система. Разхода зависи най-вече от филтри , датчика за темп. на охл. течност на главата ( този двойния ) , темп. датчик на постъпващия в колекторите въздух , дюзи и ред други фактори . Не на последно място добре настроено ГНП от което зависи и вървенето така да се каже. Прегледай по-елементарните неща описани по-горе и виж какво не е наред , както и смени бензиностанцията ей така за проба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 06 Юни 2012, 21:23

A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Юни 2012, 21:37

Пресиян Василев написа:A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.

Я кажи ,кажи :mhihi: много ще се смея , ти де си ги виждал , имал ли си случай другаде да я свариш . Не е истина ако е истина :mhihi: :mhihi: , дъли някой е слагал някъде другаде ,а Тя кат е умна дъли не си знае мястото ,а :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: . :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Юни 2012, 8:43

vladobate написа:
Пресиян Василев написа:A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.

Я кажи ,кажи :mhihi: много ще се смея , ти де си ги виждал , имал ли си случай другаде да я свариш . Не е истина ако е истина :mhihi: :mhihi: , дъли някой е слагал някъде другаде ,а Тя кат е умна дъли не си знае мястото ,а :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: . :OT:

На м51 съм намирал дюзата и на 3-ти и на 5-ти цилиндър :mhihi:
Не е кои знае какво но има разлика .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Юни 2012, 8:50

Пресиян Василев написа:
vladobate написа:

На м51 съм намирал дюзата и на 3-ти и на 5-ти цилиндър :mhihi:
Не е кои знае какво но има разлика .

То на трети бива ама на пети квота става, няма ли объркация. Просто ми е интересно.

Назад към E36