BMW 318 TDS проблем - моля за помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 318 TDS проблем - моля за помощ
Колата ми е 318 TDS 90 кс. .Купих преди време колицата със скъсан колянов вал.Направих и ремонт и смених умната дюза че старата течеше.След ремонта колата гори около 10 на 100 което е голям разход според мен и е много тромава.Предишния собственик ме увери че преди това не е била така нито с разхода нито с вървенето.Каза че умната дюза е от 5 цилиндрова кола - дали има значение това? Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или може да даде съвет много моля да ми помогне, че карането и разхода са направо мъка.Благодаря предварително.
Re: BMW 318 TDS проблем - моля за помощ
Такава кола няма има петцилиндрови двигатели , но със сигурност не са БМВ . Би трябвало умната дюза да има активно ел. съпротивление около 100ома което гарантира правилен сигнал който да получи ЕКУ за да си прави сметките и управлението на горивозапалителната система. Разхода зависи най-вече от филтри , датчика за темп. на охл. течност на главата ( този двойния ) , темп. датчик на постъпващия в колекторите въздух , дюзи и ред други фактори . Не на последно място добре настроено ГНП от което зависи и вървенето така да се каже. Прегледай по-елементарните неща описани по-горе и виж какво не е наред , както и смени бензиностанцията ей така за проба.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Пресиян Василев написа:A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.
Я кажи ,кажи

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vladobate написа:Пресиян Василев написа:A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.
Я кажи ,кажимного ще се смея , ти де си ги виждал , имал ли си случай другаде да я свариш . Не е истина ако е истина
![]()
, дъли някой е слагал някъде другаде ,а Тя кат е умна дъли не си знае мястото ,а
![]()
![]()
![]()
.
На м51 съм намирал дюзата и на 3-ти и на 5-ти цилиндър

Не е кои знае какво но има разлика .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Пресиян Василев написа:vladobate написа:Пресиян Василев написа:A на кои цилиндър я завари умната дюза ? Маркуча на МАП сензора на мястото си ли е ? ГНП дали е настроено както трябва ,изобщо даи повече инфо зада има повече конкретни отговори.
Я кажи ,кажимного ще се смея , ти де си ги виждал , имал ли си случай другаде да я свариш . Не е истина ако е истина
![]()
, дъли някой е слагал някъде другаде ,а Тя кат е умна дъли не си знае мястото ,а
![]()
![]()
![]()
.
На м51 съм намирал дюзата и на 3-ти и на 5-ти цилиндър![]()
Не е кои знае какво но има разлика .
То на трети бива ама на пети квота става, няма ли объркация. Просто ми е интересно.
6 мнения
• Страница 1 от 1