Авария
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Авария
Вчера както си карах към вкъщи , с около 120км/ч, щото яко я напичах колата, изведнъж нещо прищрака, мотора загасна, а отпред в капака се чуваше някакъв много гаден шум. Спирам аз и сам се панирал щото не разбирам...млад шофйор, пробвам да я запаля отново, и кво да видя тя си пали нормално, но от пред при двигателя ше чуваше много гаден шум и веднага я загасих. Отворих предния капак и видях че се беше скъсал някъв ремък който се омотал около перката, а друга част се беше разнесла по мотора и се запали лекичко и започна да пухи. И кво да прява не смея да я заполя отново и се обаждам на един приятел да доиде да ме издарпа. Той като дойде и видя кво е станало(не че разбира много от коли, пециално БМВ-та) и ми каза че сам скъсал агренажен ремък или нешо подобно и като ме спече, вика ми ти си сасипал мотор, клапани, бутала....вика тая кола за нищо нестава. Та вапроса ми е някои може ли да ми каже какво сам скъсал, защото според мен е тоя рамък кадето е за перката, динамото и кво там още, а не агренайния щото след като стана аварията аз веднага запалих, ако беше агренажния ремък нямаше да мога и да запаля, а от друга страна защо изгасна колата ако е тоя ремък само за перката. Ако може някой да ми каже какво е, а и ако има снимки да ми покаже каде са тези ремъци че да знам за напред. 10х
Look the Devil in the Angel eyes!!!

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Според мен си скъсал ремъка за водната помпа и генератора което не е нищо страшно щот ако си скъсал ангренажен ремък май ще ти е трудно да я запалиш 

ако ремъка който е скъсан се вижда не е агренажния .. тои е в двигателя и няма как да го видиш .. аз съм късал и трака като на концерт с тенджери и вилици
и не иска да запали ... късал сам и тоя външния колата пали само че няма серво .. и загрева бързо само че на мен ми стигна колко да я откарам до сервиза 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Сменяй го и карай, и моя свири и го 4акам да се скzса, ама другия дето е на хидравликата. Ти май си скzсал тоzи на перката...
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
И на мен ми е интересно това, ако не възразяваш да използвам темата и да питам, как става стягането на тия ремъци? Само от тия специалните гаики със зъбците ли се стягат или е по сложно?
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Ремъка струва 6-7лв. и се оптяга от зъбчатките които са на алтернатора.
Правил съм го пред блока, елементарно е само да имаш подходящ инструмент. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;