Тампони двигател tds

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тампони двигател tds

Мнение от petare38 » 29 Май 2012, 0:23

Здравейте!
Има една болест, която много тормози моя автомобил, 725tds, и тя е, че редовно си къса тампоните на двигателя. Казаха ми, че това е често срещан проблем, и че повечето собственици в един момент спирали да ги сменят и си карали така. Мен обаче това не ме устройва като вариант. В момента обмисляме да сложим тампони, които са предназначени за 4.0d на tds- a, с надеждата да са по- издръжливи. Въпроса ми е- дали това е възможно(от 740d на 725tds), и има ли разлика изобщо в двата вида тампони?

п.с. Ще се опитам да прикача схемите на двата двигателя (номера 3 и 4 от картинките).
725tds.png

740d.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: Е 38 750 IL

Re: Тампони двигател tds

Мнение от Gangsta Man » 29 Май 2012, 7:32

Колега на колко време ти къса тампоните ?

Каква марка тампони вземаш ?

При смяната двата ли ги сменяш ?

Затова дали има разлика в тампоните дано някой колега е запознат и да каже, но най лесния вариант е да влезеш в някои магазин и на живо да ги видиш и двата модела :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 29 Май 2012, 22:07

Ами оттам откъдето са ти снимките не сравни ли номерата да видиш че нямат общо , пък и тдс-а е с ляв и десен . А това което са ти казали са пълни глупости със скъсани тампони не се кара дълго моя двигател се измести 5-6 сантиметра можеш да си представиш какво би могло да се случи. И не се късат толкоз често или имаш проблем друг или е некачествената гумата , най-вече се късат в горния край накрая на шпилката . Опитай да намериш наистина добро качество тампон или се замисли за нещо друго по колата , тампоните на скоростната сменял ли си там(скоростната кутия ) е другата точка на която се крепи двг .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 29 Май 2012, 22:17

Оригинални тампони за e38 tds - 159.28 лв. за брой. Ако някой има информация за по евтини афтърмаркет да обади :)

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 30 Май 2012, 17:22

За съжаление и аз купувах на такава цена, до колкото знам се предлагат само и единствено като оригинална част, без заместител!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 31 Май 2012, 8:28

не са еднакви тампоните,но не знам дали не могат да се приспособят! на 40-ката като цена са към 300 кинта Лемфьордера и са еднакви (няма ляв и десен).Мисля че моите старите ги хвърлих иначе щях да ви ги покажа,но пак ще проверя за всеки случей че имам навика да ги пазя ей такива боклуци.Преди време един приятел ги взимаше за тдс към 120 лв. но нз. какви после домъкна някви за 60лв. 100% ще се предлагат други вариянти освен оригинални,хич да не е оригинала най-вероятно ще е Лемфьордер и ще се предлага и такъв в обикновенна опаковка.

Потребител
Аватар

Мнение от petare38 » 31 Май 2012, 18:18

Тампоните ги къса на около 5 000км; незнам каква марка слагат; сменяме всеки път и двата; тампоните на скоростната кутия са ок.
Колегата Дифашир, ако не се лъжа е от моя град (Ст. Загора), ако си запазил твоите старите, ще се радвам да се видим, за да ги покажеш :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 31 Май 2012, 19:12

Колега, ето ти човека с частите, мисля че ще ти реши проблем. :yes: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... start=3030,
От цървул, бална пантофка НЕ става!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 31 Май 2012, 21:12

колега ако ти къса тампоните толкова често и наистина слагаш оригинални тампони или мотора ти тресе до безобразие или имаш нещо криво някъде по окачването на мотора
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.6

Мнение от bobiE38 » 01 Юни 2012, 17:43

Като бивш собственик на тдс дълги години, мога да споделя, че и аз имах подобен проблем , е мойте изкарваха малко повече около 10 000км, но веднъж купих някакви турски ,мисля че бяха на АС Метал, после взех от там и носачите и да ви кажа искараха над 40 000км след което продадох колата но до колкото знам все още няма проблеми с тях...... мисля че носачите ми бяха по 98лв бройката, а тампоните към 60лв

Потребител
Аватар

Мнение от petare38 » 01 Юни 2012, 20:43

bobiE38 написа:Като бивш собственик на тдс дълги години, мога да споделя, че и аз имах подобен проблем , е мойте изкарваха малко повече около 10 000км, но веднъж купих някакви турски ,мисля че бяха на АС Метал, после взех от там и носачите и да ви кажа искараха над 40 000км след което продадох колата но до колкото знам все още няма проблеми с тях...... мисля че носачите ми бяха по 98лв бройката, а тампоните към 60лв

Благодаря, колега, ще потърся и аз от тази марка АС Метал, дано да ми реши проблема... а, ако някой може да каже дали има такъв магазин в стара загора :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 01 Юни 2012, 21:05

Може и да е смешно,ама ще си питам....карам Е38 730d,по какво трябва да позная,че е заминал тампон или тампоните на двигателя?
Признаци нещо,поведение на колата ли,двигателя ли,какво и къде да видя ?
:oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Юни 2012, 21:12

sambeto написа:Може и да е смешно,ама ще си питам....карам Е38 730d,по какво трябва да позная,че е заминал тампон или тампоните на двигателя?

Повишени вибрации най-лесно уловими на прзен ход на място. С гледане на тампона почти не се разбира . Има вариант сигурен ( на твоя двигател не съм пробвал и не знам ) , с крик крокодил повдигаш лекичко двигателя само и гледаш дали отлепя тампона горната част , защото тежестта на двг го наиска и не се разбира ако е скъсана гумата и другото е ако има омазняване ,че са тип хидравлични .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Юни 2012, 21:47

има вариант от ментаците (евтините тампони) слагаш ги и една гадна вибрация в купето, ама карат, немат ядове, но каучук не е жален, да има, така са го смятали :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 01 Юни 2012, 21:52

vladobate написа:
sambeto написа:Може и да е смешно,ама ще си питам....карам Е38 730d,по какво трябва да позная,че е заминал тампон или тампоните на двигателя?

Повишени вибрации най-лесно уловими на прзен ход на място. С гледане на тампона почти не се разбира . Има вариант сигурен ( на твоя двигател не съм пробвал и не знам ) , с крик крокодил повдигаш лекичко двигателя само и гледаш дали отлепя тампона горната част , защото тежестта на двг го наиска и не се разбира ако е скъсана гумата и другото е ако има омазняване ,че са тип хидравлични .

Демек отварям предния капак на колата докато работи на място,и ако шава двигателя повече....се насочвам към тампони на двигателя :driving:

Следваща

Назад към Е38