Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Nukem написа:За мен мускулната треска ако продължи повече от 1 ден си е признак на недобро възстановяване, аз като дългогодишен трениращ знам как да се натоваря и много ясно се усещам в периодите без добавки как не мога да се взтановявам и ме държи мускулната треска 3-4 дена!
е то ако тренира6 всеки ден не би трябвало да има6 мусколна треска

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
sambeto написа:bum_bum написа:То ако вит С помага за тая работа аз пия 6 грама от над година ама разлика не виждам....
Това на ден ли са тия 6 грама витамин С ?
На ден. Има някои теории за "Вит.С мегадози".
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
bum_bum написа:sambeto написа:bum_bum написа:То ако вит С помага за тая работа аз пия 6 грама от над година ама разлика не виждам....
Това на ден ли са тия 6 грама витамин С ?
На ден. Има някои теории за "Вит.С мегадози".
Ти си знаеш....

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Бум ама ти сериозно експериментираш със себе си 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Я да попитам аз пак
Имам си една кутия бцаа на primaforce на прах. Пия си ги след тренировка, някой път преди нея и вечер.
Пия ги директно с лъжицата без да ги разтварям. Ще има ли някакъв проблем ако си ги разтворя във водата и добавя съвсем малко мед и лимон и да си пия по време на тренировката?
Да не би да са като креатина и бързо да се разграждат във водна среда или мога спокойно да си ги разтварям и да си ги пиивам по време и след трен ?

Имам си една кутия бцаа на primaforce на прах. Пия си ги след тренировка, някой път преди нея и вечер.
Пия ги директно с лъжицата без да ги разтварям. Ще има ли някакъв проблем ако си ги разтворя във водата и добавя съвсем малко мед и лимон и да си пия по време на тренировката?
Да не би да са като креатина и бързо да се разграждат във водна среда или мога спокойно да си ги разтварям и да си ги пиивам по време и след трен ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Веселин|Василев написа:Бум ама ти сериозно експериментираш със себе си
Не бих го нарекъл експеримент, не съм толкова тъп

- sambeto
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Веселин|Василев написа:Бум ама ти сериозно експериментираш със себе си
Не бих го нарекъл експеримент, не съм толкова тъп
Никой не мисли че си тъп,просто 6 грама Витамин С на ден са ужасно много !
Още повече казваш,че го правиш от година време....предполагам си наясно в такива дози къде удря Аскорбиновата киселина

- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Май не е наясно....
Какви са тия теории,би ли ни обяснил?
Какви са тия теории,би ли ни обяснил?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Понеже ми стана интересно и се поразрових. Значи на места се споменават дози от 200 грама дневно. Обаче никъде не се казва със сигурност дали има някакви положителни ефекти. Прилагало се е за животозастрашаващи изгаряния и недостиг на желязо. Също така експериментално против рак. Усатновената доза, която е фатална е 11.9г/кг, т.е. 80 кила човек трябва да поеме към 1 кило, че да го гътне.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Въпросът все още е "Защо"?? Каква е ползата,а не от колко ше се гътваме??
Медицинско лице съм и спортувам от доста време ,обаче аз не се сещам за адекватен отговор ..Все пак,да изчакаме
Медицинско лице съм и спортувам от доста време ,обаче аз не се сещам за адекватен отговор ..Все пак,да изчакаме

И аз гледах някъде за прилагане експериментално за лечение на ракови заболявания, пък до сега не съм чул и някой да е умрял от витамин С (не че от други витамини съм чул някой да мре)..
Иначе някой по моя въпрос

- sambeto
- ентусиаст
-
Nightmare написа:И аз гледах някъде за прилагане експериментално за лечение на ракови заболявания, пък до сега не съм чул и някой да е умрял от витамин С (не че от други витамини съм чул някой да мре)..
То никой не е казал,че от предозиране с Витамин С някой ше опъне краката.
Въпроса е,че Аскорбиновата киселина при такива дози и при такова време на използване натоварва доста сериозно бъбреците.
Почват болки,тежест и риска от получаване на камъни в тия бъбреци скача в пъти

Това не става веднага,НО идва един мил момент в който се получава.
И това не го знам от прочетено тук и там,а защото лично съм го минал това и не е никак приятно,и съм лежал и в болница заради проблеми и камъни в бъбреците.Болките са меко казано ужасни.
Аз съм взимал максимум 3.5 грама Витамин С на ден,а съм 96 кила и смея да твърдя че съм взимал почти всичко,и малко или много знам ефекти и странични ефекти от това и онова.....имам и много приятели занимаващи се с тоя спорт,та и от тях съм понаучил това онова.
Никой не е в състояние да ме убеди че такива дози на Витамин С при продължително използване няма да доведат рано или късно до това до което стигнах и аз с бъбреците

Всеки сам си преценява,големи хора сме....но аз не бих рискувал без лекарско предписание такава дневна доза за такъв период

Nightmare няма проблем да го пиеш това BCAA както си го описал.
Пий преди,по време и след тренировка.Тогава са най ефективни тия аминокиселини.
При желание добави и малка доза преди лягане,нали ги водят трите най силни и анаболни аминокиселини.Нощес започват катаболните процеси,имаше някаква файда от тях (макар и малка) че ако се пият преди лягане донякъде ограничават катаболните процеси и поддържат уж висока анаболна среда.
И колега...айде предозирай се сериозно с Витамин D така по продължително време,и после ще видим кой жив и кой умрял

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Tочно така, големи хора сме и всеки сам може да си реши дали да го прави или не. Не съм искал да накарам който и да е било да пие по толкова вит С.
Дозата, която аз приемам дори не се приближава до мегадозите за които се говори за лечение на някои състояния или подържане на добро здраве. Там става въпрос за от 10 грама нагоре дневно. Има един пич- Оуен, пие по 10-12 грама от 26 години насам и все още не е изпикал камък и не са му спрели бъбреците.
Може би най-изчерпателните проучвания по въпроса са на др. Томас Леви. Там става въпрос за лечебни дози от по 100 грама прилагани интравенозно при редица заболявания. По-назад във времето др. Фредерик Кленер е имал успешни случаи на лечение на полиомелит с мегадози вит. С.
Много известни са проучванията на Линус Полинг по въпроса, по-късно на Хики и Робъртс, след това има изследвания на Хики и Сол за това какво е нивото на резорбцията на високи дози при обичайни обстоятелства в здраво тяло и при проблем.
Повечето животни синтезират вит С сами и нямат нужда да набавят големи количества отвън. Когато са изложени на вируси или други опасности за здравето синтеза се усилва значително. Вярвам всеки може да направи разлика на имунитета на човек и животно. Някой да е виждал хремава коза или грипозно куче?
Та аз за да го пия съм се поинтересувал и прочел нещо. Иначе мога да си взимам дозата от 60мг както пише тук-там (60мг на ден гарантират, че няма да се разболееш от недостиг, което за мен е много далеч от здрав човек) и да вярвам, че ако изпия 1 грам ще трябва да ходя да ми сменят бъбреците или да ми вадят камъни щото така е казал някой в залата или съм го прочел в съботния "Труд".
Дозата, която аз приемам дори не се приближава до мегадозите за които се говори за лечение на някои състояния или подържане на добро здраве. Там става въпрос за от 10 грама нагоре дневно. Има един пич- Оуен, пие по 10-12 грама от 26 години насам и все още не е изпикал камък и не са му спрели бъбреците.
Може би най-изчерпателните проучвания по въпроса са на др. Томас Леви. Там става въпрос за лечебни дози от по 100 грама прилагани интравенозно при редица заболявания. По-назад във времето др. Фредерик Кленер е имал успешни случаи на лечение на полиомелит с мегадози вит. С.
Много известни са проучванията на Линус Полинг по въпроса, по-късно на Хики и Робъртс, след това има изследвания на Хики и Сол за това какво е нивото на резорбцията на високи дози при обичайни обстоятелства в здраво тяло и при проблем.
Повечето животни синтезират вит С сами и нямат нужда да набавят големи количества отвън. Когато са изложени на вируси или други опасности за здравето синтеза се усилва значително. Вярвам всеки може да направи разлика на имунитета на човек и животно. Някой да е виждал хремава коза или грипозно куче?
Та аз за да го пия съм се поинтересувал и прочел нещо. Иначе мога да си взимам дозата от 60мг както пише тук-там (60мг на ден гарантират, че няма да се разболееш от недостиг, което за мен е много далеч от здрав човек) и да вярвам, че ако изпия 1 грам ще трябва да ходя да ми сменят бъбреците или да ми вадят камъни щото така е казал някой в залата или съм го прочел в съботния "Труд".
- sambeto
- ентусиаст
-
bum_bum написа:.....Та аз за да го пия съм се поинтересувал и прочел нещо. Иначе мога да си взимам дозата от 60мг както пише тук-там (60мг на ден гарантират, че няма да се разболееш от недостиг, което за мен е много далеч от здрав човек) и да вярвам, че ако изпия 1 грам ще трябва да ходя да ми сменят бъбреците или да ми вадят камъни щото така е казал някой в залата или съм го прочел в съботния "Труд".
Ако си мислиш че говоря неща прочетени в съботния "Труд" акъл те лъже братле,ама иначе браво за ентусиазма и смелоста аз такива опити.
Щом вярваш на доктори за които си прочел тук там правещи някакви експерименти,а не вярваш на реални хора.....жив и здрав да си

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
а конкретна разфасовка и производител? понеже от най-разпространените разфасовки трябва да се събират по 20 и повече хапа на един прием, което е в повече 

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът