Скоростна кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Феновете да откачат!
Скоростна кутия
Здравеите, за да се свали скоростната кутия на М50Б20 трябва ли преди това да се свали стартера? Като се свали кутията двигателя трябва ли да се подпре с нещо за да не се наклони към радиатора?
- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
Re: Скоростна кутия
Здравей колега,
Не е нужно да сваляш картера, трябва да развиеш всички болтове на скоростите кам бвигателя. Може би ще трябва да свалиш смукателния колектор за да стигнеш до гайките на стартера. трябва да бръкнеш отзад с дълго удължение или 2 откъм опашката за да развиеш горните болтове (не е приятна задача) преди това разкачи гредата отзад на скоростите и механизъма на скоростния лост. няма нужда да подпираш двигателя той си седи на тампоните леко наведен назад.
Ако имаш други въпроси можеш да ми званнеш по телефона 0885252904
Не е нужно да сваляш картера, трябва да развиеш всички болтове на скоростите кам бвигателя. Може би ще трябва да свалиш смукателния колектор за да стигнеш до гайките на стартера. трябва да бръкнеш отзад с дълго удължение или 2 откъм опашката за да развиеш горните болтове (не е приятна задача) преди това разкачи гредата отзад на скоростите и механизъма на скоростния лост. няма нужда да подпираш двигателя той си седи на тампоните леко наведен назад.
Ако имаш други въпроси можеш да ми званнеш по телефона 0885252904
- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
Стартера колега, не картера. Мисля първо да откача клемите на акумулатора, след това смукателите, стартера и после механизмите на скоростния лост и след това другите болтове? А генерацията сваля ли се?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
ogo2010 написа:Стартера колега, не картера. Мисля първо да откача клемите на акумулатора, след това смукателите, стартера и после механизмите на скоростния лост и след това другите болтове? А генерацията сваля ли се?
Не е задължително да сваляш всмукателния колектор .. С малко повече чупки и напипване на "сляпо" се демонтира стартера .
Генерацията се сваля задължително ..

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Нито генерацията се сваля, нито смукателния колектор имам чувството, че всеки пише някакви работи без да ги е правил или е намерил най трудния възможен начин.
-Развиваш кардана от към скоростите както и гуменото каре
-С щанга избутваш кардана назад докато пишката му излезе от кутията, после го оставяш да виси или още по добре вързваш го с тел към купето(има една ламаринка дето стърчи за лостовия механизъм на скоростите и е идеална за тази цел). Имай в предвид, че ако кутията не е сваляна в близките години бая зор ще видиш, но кардана се прибира назад без проблеми, само трябва да си упорит.
-генерацията не я бараш
-Разкачаш лостовия механизъм на скоростите, като не е задължително да го сваляш целия, можеш алуминиевото лостче да остане да виси, аз лично не го махам
-махаш доланта помпа на съединителя
-махаш разпорната щанга отдолу
-почваш да развиваш болтовете на кутията, оставяш си един от долните разхлабен, но не го вадиш. Избираш си най лесния.
-като стигнеш до горните, махаш планката на кутията отзад и цялата кутия с все мотор увисват назад и вече имаш достъп до горните болтове. По принцип не е добре така, но ако тампоните на мотора са ти здрави нищо няма да им стане. Ако искаш за твое спокойствие можеш да го подпредш мотора с някаква талпа/бичме
-тия на стартера се свалят с двама човека единия с 2-3 дълги удължения седи зад кутията, а другия му придържа камъка върху болтовете и държи контра на гайката на стартера. Това е особено шибано. За целта мотора трябва да е задължително истинал, защото ще се изгориш на картера като си провираш ръката за тези болтове.
-много важно от горе има всичко 4 болта. Два на стартера един централно горе, дето направо може да те възбуди
, но се сваля по същия начин и помощника трябва да е от лявата страна на двигателя за тези 3те болта. Най накрая има един от дясно дето на фона на другите е съвсем лесен. Стартера като му развиете болтовете(гледайте да не загубите гайките) си го бутате леко назад посока радиатора и го оставяте да си стои там. Добра идея е да се откачи клемата на акумулатора преди това 
-приготвате се за сериозно сецане
махате последния болт от долу дето си го оставяте предварително(като знам колко трудно излиза и без болта нема да падне ама все пак
)
-от дясната страна има един малък болт 10ка, но е на обратното, т.е. главата на болта е от към мотора. Болта придържа тенекията към кутията. Хубаво е да го махнете ако някой вече не ви е изпреварил, защото тая тенекия ще ви скъса нервите иначе
Моята сме я сваляли с един приятел може би 7-8пъти вече и кутията я пускаме за около 20-30мин с приказките като слагаме дори и горния болт
-Развиваш кардана от към скоростите както и гуменото каре
-С щанга избутваш кардана назад докато пишката му излезе от кутията, после го оставяш да виси или още по добре вързваш го с тел към купето(има една ламаринка дето стърчи за лостовия механизъм на скоростите и е идеална за тази цел). Имай в предвид, че ако кутията не е сваляна в близките години бая зор ще видиш, но кардана се прибира назад без проблеми, само трябва да си упорит.
-генерацията не я бараш
-Разкачаш лостовия механизъм на скоростите, като не е задължително да го сваляш целия, можеш алуминиевото лостче да остане да виси, аз лично не го махам
-махаш доланта помпа на съединителя
-махаш разпорната щанга отдолу
-почваш да развиваш болтовете на кутията, оставяш си един от долните разхлабен, но не го вадиш. Избираш си най лесния.
-като стигнеш до горните, махаш планката на кутията отзад и цялата кутия с все мотор увисват назад и вече имаш достъп до горните болтове. По принцип не е добре така, но ако тампоните на мотора са ти здрави нищо няма да им стане. Ако искаш за твое спокойствие можеш да го подпредш мотора с някаква талпа/бичме

-тия на стартера се свалят с двама човека единия с 2-3 дълги удължения седи зад кутията, а другия му придържа камъка върху болтовете и държи контра на гайката на стартера. Това е особено шибано. За целта мотора трябва да е задължително истинал, защото ще се изгориш на картера като си провираш ръката за тези болтове.
-много важно от горе има всичко 4 болта. Два на стартера един централно горе, дето направо може да те възбуди

-приготвате се за сериозно сецане

-от дясната страна има един малък болт 10ка, но е на обратното, т.е. главата на болта е от към мотора. Болта придържа тенекията към кутията. Хубаво е да го махнете ако някой вече не ви е изпреварил, защото тая тенекия ще ви скъса нервите иначе
Моята сме я сваляли с един приятел може би 7-8пъти вече и кутията я пускаме за около 20-30мин с приказките като слагаме дори и горния болт

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колега, ще работа по книга 

- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
Ето ти и още един снимков материал който може да ти е от полза
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... WEopEiJDUw
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... WEopEiJDUw
- metodi80
- старши ентусиаст
-
В полезните теми има теми дето може да са ти от "полза" ! Например това - viewtopic.php?t=123513
- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
Преди малко свалих кутията
че званях на едно момче което продава кутия и ми каза, че неговата имала пукнатина в най-горната дупка, където е и най-трудно достъпния болт. Това проблем ли е или може да си я карам и така?

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Ако е пукнато само ухото на най горния болт,слагай смело ,даже и без този болт.Аз моя отдавна го сложих в багажника и няма проблеми.Но ако е спукана камбаната,не се занимавай с глупости-гаранция няма! 

- plradev
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:Нито генерацията се сваля, нито смукателния колектор имам чувството, че всеки пише някакви работи без да ги е правил или е намерил най трудния възможен начин.
И като правиш цялото упражнение на стойки ,а не на канал или подемник и нямаш място да се звъртиш, ти иде с флекса да я свалиш даже ,въпреки ,че пада за 5мин. цялата

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Значи това да свалям скорости на стойки/ смяна на мотор пред блока не бих си го причинил никога
. Свалям шапка на смелчагите дето го правят 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
plradev написа:И като правиш цялото упражнение на стойки ,а не на канал или подемник ....
Да свалиш скоростна кутия , когато колата е на стойки е възможно , ама за това време , ще свалиш две други , които са на канал или подемник ...
- plradev
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:plradev написа:И като правиш цялото упражнение на стойки ,а не на канал или подемник ....
Да свалиш скоростна кутия , когато колата е на стойки е възможно , ама за това време , ще свалиш две други , които са на канал или подемник ...
На мен ли ми го обясняваш

Та според условията за работа ,всеки се възползва от всички сгоди ,които може да си създаде ,когато се не толкова трудо и времеемки ..

- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
На канал я сменях моята. Като за първи път мина добре
днес сложих новата кутия и съм доволен
само където ми протече долната помпа на съединителя и се наложи да купувам друга, но все пак стана както трябва 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2