Стрелката на температурата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Стрелката на температурата

Мнение от slitter » 26 Юни 2006, 13:46

Имам един проблем - стрелката на температурата ми се побърква. Както си караш и си седи в средата изведнъж отива в синята зона и седи там. После пак си отива в средата. От какво може да е.

Предварително искам да кажа, че теста на таблото показва, че уреда си работи нормално

Опитах да обезвъздуша системата, отваряйки клапаните на радиатора за обезвъздушаване и мисля, е съм успял. Пак нищо, се си го правви.

Не е възможно да е от термостата, защото не е възможно да охлажда и да загрява по време на каране за секунди. Тпва просто е едно движение на стрелката, мисля, че работната температура на мотора е нормална през цялото време. Просто не мога да си обясня защо први така. Имам подозрения за датчик, но не знам къде седи и как се проверява.

Кажете имате ли някакви идеи.
Предварително благодаря.
Последна промяна slitter на 26 Юни 2006, 13:49, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 26 Юни 2006, 13:49

Лоша връзка някъде имаш.
На мен оборотомера ми прави същото самоче немога да разбера каде е лошата връзка :evil:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 26 Юни 2006, 18:36

Здравейте.Аз го имам същия проблем,и водата и бензика ми са така.Самите уреди се "нанизват"на платката на таблото.Там се получава хлабава връзка.Като го удариш"таблото"трябва всичко да е 6:)Но!!не е това начина,сваляне на таблото,почистване на контактните части,натягане на самите крачета и всичко е наред:)успех

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d

Мнение от Corin » 27 Юни 2006, 11:24

slitter намери ли някъкво решение на проблема че при мен стана по същия начин

старши ентусиаст
Аватар

Re: Стрелката на температурата

Мнение от meha » 27 Юни 2006, 17:27

slitter написа:Предварително искам да кажа, че теста на таблото показва, че уреда си работи нормално

Как го правиш този тест???И как разбираш че уреда работи по теста?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 29 Юни 2006, 22:33

Извинявам се за закаъснелия отгоивор, но сега влизам да видя какво е станало с темата.

Разгледах таблото, отворих и поза4истих, но уви пак си го прави от време на време. Не знам дали изпълнението ми е било добро, защото бързах, но пак ще пробвам и пак ще пиша дали с тази процедура се е оправило. Малко ми се струва невъзможно да е от това, но длъжен съм да пробвам. На мен ми прили4а пове4е на недобре работещ датчик, но аз лично не знам къде седи той, а и да знам не знам как да проверя дали работи правилно, имайки предвид, че това става от време на време, не се знае дали ще го прави като се тества.

А теста на таблото е елементарен, има доста изписано за това във форума, но все пак за тези, които не са запознати - задържате крачето за нулиране на изминатите километри на таблото, след което държейки постоянно натиснато това краче давате ключа за запалване в позиция 1 и теста започва.
Първоначално изписва едни цифри, които всяка от тях е показател. За тези цифри има достатъчно изписано какво означават, потърсете и ще разберете. След показването на цифрите започват да се мърдат стрелките на таблото - едновременно на всички уреди, плавно. Това показва, че уредите нямат някакъв проблем, ако се мърдат, както ви описах.

Потребител
Аватар

Мнение от DBPM » 29 Юни 2006, 23:40

колега при мен е същата работа 1 към 1
клеми не съм чистил, но тука в квартала сервизчето дето си сменям маслото, пича каза, че е датчика ...
са колко мога да му вервам друг въпрос :)

Назад към E36