Волтметър ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Волтметър ?
Е36 седан 92г. с часовник до скоростния лост. Ще ми се да има волтметър. Идеята е сина слушайки музика в тъмното да си прави сметката кога да ми я върне преди да е станало късно... Някакви идеи ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Волтметър ?
И как волтметъра ще ориентира сина ти да върне навреме колата ?! Задай си въпроса като хората ... нищо не се разбира !
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Колегата явно иска да сложи устройство, което следи колко заряд има в акумулатора. Демек сина му като слуша музичка с гаджето в колата да знае, колко време още може да слуша преди да остане буквално на тъмно и да не може да запали 

Тези малък/голям бордове имат ли това което искам?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- 245
- Потребител
-
- Кара: Е36 325тдс автоматик комби
- Мечтае да кара: М3 е36
- Детайли за колата: http://www.vbox7.com/play:bd153a904a
Не големия борд няма тази функция.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Защо не му купиш един волтметър за запалката ? Аз имам такъв и съм много доволен.
http://www.dealextreme.com/p/led-displa ... 79?item=28
Не ме е предал вече няколко години. Мери акумулатора, а на запалена кола мери алтернатора как зарежда
Същите предполагам, че могат да се намерят из магазините за ел. джиджавки. Аз моя си го купих от Конрад в Пловдив.
http://www.dealextreme.com/p/led-displa ... 79?item=28
Не ме е предал вече няколко години. Мери акумулатора, а на запалена кола мери алтернатора как зарежда

Същите предполагам, че могат да се намерят из магазините за ел. джиджавки. Аз моя си го купих от Конрад в Пловдив.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Ако ще слагаш волтметър на мястото на часовник и въпроса ти (до колкото разбрах) е как да го свържеш, ето моя отговор:
Волтметъра е уред, който се свързва посредством два проводника - плюс и минус.Минуса можеш да вземеш от метална част или някоя кафява жичка минаваща наблизо (би трябвало да е минус).Плюса, за да работи уреда само когато е на първи и втори контакт колата трябва да го вземеш от жичка, до която ходи напрежение само на първи и втори контакт.Мисля че една от тези захранващи касетофона трябва да е точно такава.За да е сигурно всичко трябва да се мери с мултицед къде, какво и кога има.Отделно ако е с осветление волтметъра взимаш ток за него от осветлението на запалката.Така ще свети когато е на габарит колата, дори ще се усилва/намаля светлината, когато я регулираш от копчето на таблото.
Надявам се да съм ти бил полезен и ти пожелавам успех в начинанието
Волтметъра е уред, който се свързва посредством два проводника - плюс и минус.Минуса можеш да вземеш от метална част или някоя кафява жичка минаваща наблизо (би трябвало да е минус).Плюса, за да работи уреда само когато е на първи и втори контакт колата трябва да го вземеш от жичка, до която ходи напрежение само на първи и втори контакт.Мисля че една от тези захранващи касетофона трябва да е точно такава.За да е сигурно всичко трябва да се мери с мултицед къде, какво и кога има.Отделно ако е с осветление волтметъра взимаш ток за него от осветлението на запалката.Така ще свети когато е на габарит колата, дори ще се усилва/намаля светлината, когато я регулираш от копчето на таблото.

И така вързан волтметъра ще показва по-малко от реалната стойност на акумулатора. Волтметъра трябва да се върже колкото се може по близо до кабелите на акумулатора. За да не работи постоянно може да се използва реле.bmw_760il написа:Ако ще слагаш волтметър на мястото на часовник и въпроса ти (до колкото разбрах) е как да го свържеш, ето моя отговор:
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
Съгласен съм с теб колега, че ще показва най-точно ако е вързан директно за клемите на акумулатора, но не ми е ясно как ще се свърже това реле, така че да работи само на първи и втори контакт?Ще може ли да обясниш, защото и аз мисля да слагам волтметър (не на баварката
).

Както си го обяснил по-горе: взимаш + за релето от някоя жица, която има ток, когато си на контакт. Дали до намотката на релето ще стигне 11,6 или 12,4 волта няма значение. Релето ще сработи и ще затвори силовата верига, по която ще стигне ток до волтметъра и истинското напрежение.bmw_760il написа:Съгласен съм с теб колега, че ще показва най-точно ако е вързан директно за клемите на акумулатора, но не ми е ясно как ще се свърже това реле, така че да работи само на първи и втори контакт?Ще може ли да обясниш, защото и аз мисля да слагам волтметър (не на баварката).
Пиша го от личен опит. Аз така вързах волтметър за некви жици под таблото и сега волтметъра ми показва с половин волт по-малко от колкото когато го закача направо за акумулатора.
- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
Има ли някакво значение какво е релето?Има ли различни модели релета?По това което си обяснил си го представям с 3-крачета
Под релетата пише ли кое краче за какво е и ако не как се разбира?

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
bmw_760il написа:Има ли някакво значение какво е релето?Има ли различни модели релета?По това което си обяснил си го представям с 3-крачетаПод релетата пише ли кое краче за какво е и ако не как се разбира?
Взимаш едно обикновено реле с нормално отворен контакт и си го навръзваш.Струва 3-4лв . Ето ти схема ...

п.п. ако нещо не ти е ясно ,по добре дай на някой да ти го направи ,щот те гледам се чудиш с колко крачета трябва да е релето ...

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Защо не си вземете по един голям ОБЦ? Хем ще имате 2 разхода (ако е калиброван правилно), разни други скрити и полезни функции, сред които е и волтметър? 

То и някои дигитални управления на климатика показват волтажа.err0r написа:Защо не си вземете по един голям ОБЦ? Хем ще имате 2 разхода (ако е калиброван правилно), разни други скрити и полезни функции, сред които е и волтметър?
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2