e36 проблем - пали и гасне.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320и Ванос :)
Мечтае да кара: Mercedes-Benz CLS AMG

e36 проблем - пали и гасне.

Мнение от mbthepower » 17 Май 2012, 15:57

Здравейте , от три дни карам е36 2000к ванос .
Колата , когато я взех . работеше . Беше и паднал акумулатора и около 4-5 пъти я палихме на бутане и палеше от 2рия метър.
След това работеше нормално и вървеше нормално.
На сутринта , не иска да запали със стария акумулатор от е90 75 ампера и сложих от мерцедес ес-класа 100 амперов , който не беше закачан на кола от 2 години и запали бавареца от първия път и си потеглих към Габрово без никакви проблеми .
Оставих колата на паркинга , през ноща валеше дъжд и на сутринта вътре купето беше намокрено от горната лява страна на джама .
Запали колата , всичко точно и без да я чакам да загрява и си тръгнах , и след 20 метра угасна , викам си аз ли да съм пуснал съединителя , запалих пак и минах 200 метра и тя пак угасна , запалих пак и пак угасна и пак и пак и пак докато не дойде момента да я паля на скорост , че падна акумулатора.Оставих я да почине малко и след два часа я паля и все едно няма никакви проблеми .Върви си всичко точно.
Снощи пак същата работа , запалих я и тръгнах отново по работа и тя пак угасна и угасна , направо падат оборотите и педала го натискам но никаква реакция ...Паля пак , запалва и гасне веднага .
Отварям капака ( пет години само мерцедеси карам и нищо не вдявам от бмв-та :kuku: ) откачих буксите на дебитометъра , на въздушния филтър и ги подкарах колата на скорост , че съответно беше паднал пак акумулатора , след 200 метра се оправи и заработи нормално на 600 оборота . Викам , какъв ти беше проблема и мами*цатата и бо*лук :( и яко газ колкото може и нямаше проблеми , оставих я на паркинга и си заминах.
Днеска сутринта трябва да пътувам до Плевен , това са си 100 км с този проблем съм обречен :cry:
Паля , изчаках 2-3 мин да дигне някакви градуси и тръгнах и след 300 метра , няма никой , паднаха оборотите и угасна , 2ра съединител и запали и оборотите пак падат и сякаш нещо я спира да поеме , защото от части за секундата и идва мощност , след 200 метра спирам , оставям я на свободна и чакам да загрява , загря до половината и викам няма ме вали дъжда и тръгнах с Божията помощ към Плевен :clap:
По пътя толкова страх брах , че честно да ви кажа с нито един Мерцедес не ми се е случвало това...
Колата ме закара до Плевен , без проблеми , върви , ускорява си , държи си обороти !без да ги мени ! 600-700 оборота , не знам точно колко са , бензиновата помпа не се чува да ръмжи , филтъра на колата е някакъв шанаджииски и е много мръсен , някакъв спортен афтермаркет , да не би той да прави проблеми , за дебитометър го отписвам защото колата си върви и не претрисва , а просто гасне и губи мощност.Стъпковото моторче и на него давам шанс , като проблем , някъде да не смуче въздух , от къде да знам , какво мнение бихте дали и вие .
Ходили се на диагностика , какво , що ... :cry:
Просто колата ми харесва , а тоя проблем ме кара да я мразя...
Преди да взема колата не е правила никога такива проблеми , при стария собственик , да подчертая , че колата за около година има няма и 500 километра.. просто не е карана.
Маслото е някакво 0v60 75 лева литъра .
Горивния филтър и него не го изключвам като вариант .

Сега по традиция :)
Добре заварили другарчета :)
Казвам се Трифон и съм от Плевен.
Ще ми е много приятно да обменяме информация .
Благодаря предварително и приятен ден :) :ok: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: e36 проблем - пали и гасне.

Мнение от pgv64 » 17 Май 2012, 18:57

Според мен се е накиснал компа от дъжда и прави проблеми! Като начало почисти отвеждащите дренажи откъм двигателният отсек откачи компа и го изсуши и ако случайно не се оправи -диагностика му е майката. Но съм сигурен че компа е подгизнал и ...те така! Успех! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 17 Май 2012, 22:11

Аз смятам че бензиновата помпа си заминава .

Потребител
Аватар

Мнение от mbthepower » 17 Май 2012, 22:49

И на мене ми казаха , за бензинова помпа , че може да издава багажа , най-вероятно , защото колата не е работи дълго време и изведнъж и е дадено повече натоварване и километри ... аз така го разбирам , имали някаква тънкост , която да се разбере ,че е тя , или само да се пробва с помпа донор.
И още един страничен въпрос-м50б20 подлежи ли на ги и как се справя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 18 Май 2012, 0:37

Колата като загрее до нормална температура и спреш на някой светофар гасне ли .....На вуйчо ми е36-цата м50б52 го правеше тоя проблем докато не сменихме датчика на коляновия вал.Като загрее и спре на светофар и явно датчика се стопля и окъсяват жичките вътре в изолацията и гасне.На дълъг път .... трябва да е на яка стъпка тогава.Ако имаш от каде да пробваш датчика би било добре.Бензиновата помпа също може да е
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mbthepower » 18 Май 2012, 2:00

Точно като загрее , се оправя и не гасне и държи 600 оборота , който не се менят , дори и да въртя волана и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 18 Май 2012, 8:18

да, общо взето това са възможностите:

- датчик кол. вал/разп.вал
- стъпково моторче
- бензинова помпа
- проблем с компа (ама според мен малко вероятно)

Хубаво ще да се прочете колата (диагностика), ако е датчик на кол. вал/разп.вал 99.9% със сигурност е записало грешка ;)

С ГИ се оправя мотора без никакви проблеми, стига да се направи читаво, аз съм с М52Б20 30к км вече с ГИ нема грижи ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Май 2012, 10:55

Виж си датчиците, а след като оправиш мотора слагай газ - перфектно си ляга. Толкова съм доволен от ГИ на м50б20 ванос, че няма на къде повече :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 18 Май 2012, 13:00

И аз съм за датчиците. Те излизат на диагностика (под пощата на Дружба 1 правят добра диагностика. Моят датчик там го хванаха) Прекъсва ли преди да угасне?

Иначе като за първи пост, доста добре. Личи си, че човека не идва от ВАГ групата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 18 Май 2012, 14:03

Щом казваш, че колата почти не е карана, ако е нямало бензин в резервоара нищо чудно да ти е заминала помпата!Но както го описваш, че губи изведнъж мощност-75% нещо от електрониката!Пусни диагностика евентуално за датчици, прегледай си свещи и бобини и смени всичките филтри!

Потребител
Аватар

Мнение от mbthepower » 18 Май 2012, 20:40

Качихме днес колата на диагностика - показа само проблем в ламда сондата . Но майстора каза , че това не е причината колата да пали и да гасне след това.
Опасява се да е проблемна бензиновата помпа или някой маркуч..
Оставих колата там , утре да я види как ще е студена ( нали знаете за легендата - ще вземе се изплаши баварката и да не изгасне ни един път )
Забравих , да ви кажа , че колата не беше карана и за 300 километра е карана само на резерва по 10-20 - 25 лева , колкото да има .
Може , филтъра да е задръстен , да има утайка в резервоара от стар бензин...но не виждам смисъла да работи само когато е топла и се напълни първа и втора , така и в Габрово запали и газ колкото може и нямаше да гасне , при повече газ , да прекарва повече бензин и от колкото малко бензин и много боклуци...
Утре ще видя какво ще каже майстора.

Иначе знам как се пише във форимуте , идвам от Мерцедес форума , уважаван съм там и просто ми е приятно да обменям информация със зрели и знаещи другарчета :bchug:
Нямам никакви лоши чувства нито към бмв , нито към другите марки .
И твърдението - Мерцедес и всички останали не е вярно , разбрах го докато не усетих усмивката на лицето си , по време на ускорението на е36цата и звука който вади :)
Ще се радвам , да се срещнем някой път :) Поздрави от Плевен , разбрах , че и тука има много кадърни момчета , който карат и им се отдава .
До сега с тия мерцедеси , не съм се интересувам много много :)
Иначе имам усета , да карам БМВ :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 19 Май 2012, 19:29

Щом я караш на резерва вземи да и свалиш помпата и да пробваш с някоя друга (предварително си зареди поне 15-20 литра) и пробвай!Може това да ти се окаже проблема, както и горивния филтър :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от mbthepower » 19 Май 2012, 20:16

Малко със закъснение ми идват коментарите :help:
Проблема , ми излезе точно 20 лева :) Нов горивен филтър , стария се беше задръстил буквално и за това колата гаснеше , просто или трябваше се държи яко на оборот или да не се кара , защото гасне . Проблема е отстранен - причина горивен филтър !
Смени задните накладки и гарнитурата на клапаните горе също и заден десен лагер. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 21 Май 2012, 23:11

Със здраве да си я караш :bchug:

Потребител
Аватар